احیای تالاب انزلی با فناوری نانو، احتیاج به اعتبار هزار میلیاردی
به گزارش مجله نماشو، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از احیای تالاب بین المللی انزلی با فناوری نانو اطلاع داد.

وی اضافه کرد: قرار است با فناوری نانو مواد آلی ناشی از بقایای گیاهی و جانوری که بخشی از آن دارای مواد معدنی است، برای موجودات آبزی به غذا تبدیل گردد.
محمدپور با بیان اینکه استفاده از این روش موجب کاهش عمق لجن های آلی در بستر تالاب بین المللی انزلی می گردد، توضیح داد: بر اساس مطالعات انجام گردیده 6 تا هفت هزار هکتار از تالاب انزلی را که دارای مواد آلی هستند، می توان با استفاده از این روش رسوب زدایی کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: برای اجرای این طرح هزار میلیارد تومان اعتبار احتیاج است که دولت کوشش می نماید در مدت سه سال این اعتبار را اختصاص دهد.
محمدپور اضافه کرد: هم اکنون طرح استفاده از فناوری نانو برای پاکسازی تالاب بین المللی انزلی بصورت آزمایشی در 5 استخر 12 هکتاری شیلات در حاشیه تالاب انزلی اجرا گردیده که در مراحل پایانی است.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب بین المللی انزلی گفت: در زمان کنونی 20 هزار هکتار از مساحت تالاب انزلی آب دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تغییرات اقلیمی، کاهش آب دریای خزر، ورود انواع فاضلاب، ورود حجم زیادی از رسوبات، رشد بی رویه گیاهان مهاجم وارداتی همانند سنبل آبی و همچنین تجاوز به حریم تالاب را از مهمترین علل خشک شدن بخشی از آب تالاب انزلی خاطرنشان کرد.
محمدپور توضیح داد: در سه دهه گذشته میانگین عمق آب تالاب بین المللی انزلی از 11 متر به کمتر از 2 متر و در مناطقی تا 70 سانتی متر کاهش یافته نموده است.
به گزارش خبرنگاران، تالاب بین المللی انزلی از مهمترین زیستگاه های پرندگان مهاجر و محل تخم ریزی آبزیان است. این تالاب از نخستین تالاب های ثبت گردیده در معاهده رامسر در سال 1971 میلادی است.
تالاب بین المللی انزلی هم اکنون در فهرست مونترآل قرار گرفته است. قرار دریافت در این فهرست به معنای این است که تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت احتیاج دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا