افزایش قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیری داشت؟

به گزارش مجله نماشو، اقتصاد نیوز: یک کارشناس با بیان این که شاخص های ماهانه در بازار مسکن قابل اتکا نیست، گفت: بسیاری افراد تصور می نمایند به میزان افزایش نرخ بنزین، قیمت سایر کالاها از جمله مسکن نیز باید رشد کند؛ در حالی که بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار دارد و شوک افزایش نرخ سوخت بر بازارها فقط یک بار رخ می دهد.

افزایش قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیری داشت؟

جهت دریافت خدمات پتینه کاری ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ مهدی سلطان محمدی اظهار کرد: با تغییر نرخ بنزین، فرضیه ای به جامعه القا شد که گویی قیمت همه کالاها به همان میزان بالا می رود و شاهد تورم غیر قابل کنترل خواهیم بود. متاسفانه برخی اقتصاددانان هم این موضوع را مطرح کردند در حالی که فرضیه درستی نبود.

وی اضافه نمود: بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار را شامل می گردد و به لحاظ منطقی می توان پیش بینی کرد که اثر افزایش قیمت بر همه بازارها از جمله بازار مسکن ناچیز باشد و همین اتفاق هم افتاد. افزایش قیمت بنزین به 3000 تومان تاثیر 2 تا 3 درصد در در شاخص تورم ایجاد کرد که برای یک بار اتفاق می افتد و محو می گردد.

این کارشناس بازار مسکن با بیان این که بسیاری از مالکان از رونق ایجاد شده در آذرماه استفاده نموده و واحدهای خود را به فروش رساندند گفت: ادراک و برداشت بخشی از جامعه این بود که ما با یک تورم افسارگسیخته پس از تغییر قیمت سوخت روبرو می شویم و این باعث شد که خریداران به صرافت بیافتند که قبل از گران شدن، خرید خود را انجام دهند. برخی فروشندگان هم که فکر می کردند بازار به سمت رکود می رود از این رونق استفاده کردند و واحد خود را فروختند. این باعث شد که حجم معاملات بالا برود و قیمت ها مقداری اندکی افزایش یابد اما به نظر من این شرایط پایدار نخواهد بود و این طور نیست که دوباره شاهد رشد غیرقابل کنترل قیمت ها باشیم.

سلطان محمدی توضیح داد: چشم انداز بازار مسکن به لحاظ قیمت های اسمی، قوی نیست؛ مگر این که تورم را لحاظ کنیم. ما در تحلیل ها بحث تورم را خارج می کنیم و قیمت های حقیقی را در نظر می گیریم.

رشد قیمت در منطقه 1 ناشی تغییر ترکیب بازار بود

وی درباره افزایش 34 درصدی ماهیانه قیمت مسکن در منطقه یک تهران گفت: اولا تعداد معاملاتی که در منطقه یک انجام می گردد خیلی بالا نیست، لذا مقایسه قیمت در دو ماه مختلف نمی تواند ملاک باشد. از سوی دیگر تغییر ترکیب واحدهای فروش رفته باید مدنظر قرار گیرد. مشکل آماری که مراکز ارایه می دهند این است که اثر تغییر قیمت را در نظر نمی گیرد و میانگین را ملاک قرار می دهند. حال آن که در یک ماه ممکن است واحدهای ضعیف تر فروش رود و در ماه بعد واحدهای مرغوب تر فروخته گردد. این به معنای افزایش قیمت نیست بلکه ناشی از تغییر سبد قیمت های بازار بوده است.

این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: در بیشتر کشورهای دنیا اثر کیفیت را در تغییر شاخص قیمت لحاظ می نمایند و در تحلیل خود، واحد فروش رفته را به واحد استاندارد تبدیل می نمایند. بدین صورت که بر اساس امکاناتی که واحدها دارند قیمت را تعدیل می نمایند. ولی در شاخص های ایران قیمت میانگین لحاظ می گردد و به همین دلیل ممکن است در شاخص های ماهیانه نویزهایی را ببینیم. تفاوت قیمت واحدها در منطقه یک تهران خیلی بالاست و از قضا فروشندگانی که در بازار مسکن منطقه یک فعالیت می نمایند فروشندگان تحلیل گری هستند. بسیاری از این افراد برداشتشان این بود که در این شرایط باید بفروشند و با توجه به این که واحدهای مرغوب به فروش رفت در شاخص کلی قیمت تاثیر گذاشت.

به گفته سلطان محمدی، در بازار مسکن قضاوت روی شاخص های ماهیانه چندان قابل اتکا نیست و شاخص های سه ماهه خروجی بهتری ارایه می دهد.

به گزارش ایسنا، آذرماه 1398 میانگین قیمت مسکن شهر تهران به 13 میلیون و 474 هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه آبان 6.8 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 39.9 درصد افزایش یافت. این اولین رشد قابل توجه ماهانه از اردیبهشت ماه سال جاری تا کنون بوده است. بر اساس اعلام دفتر مسکن هم چنین در آذرماه 1398 تعداد 9664 قرارداد خرید و فروش مسکن در تهران به امضا رسیده که نسبت به ماه قبل 137 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 39 درصد افزایش نشان می دهد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 30 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 802

به "افزایش قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیری داشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیری داشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید