بدن ما روزانه چقدر آب احتیاج دارد؟
به گزارش مجله نماشو، نوشیدن روزانه هشت لیوان آب، توصیه ای است که اغلب از گوشه و کنار از زبان کارشناسان یا افراد عامی به گوش می رسد. مقدار آبی که شاید نوشیدن آن به تصور ما کار ساده ای باشد، اما در عمل نه تنها در طول روز وقتی برای مصرف آن پیدا نمی کنیم، بلکه تقاضای بدن در حدی نیست که میل به نوشیدن را در ما تقویت کند.
بماند که بعضی مسائل گوارشی و کلیوی و ... نیز به فرد اجازه نمی دهد بتواند بیش از دو تا سه لیوان آب طی روز بنوشد. اما احتیاج طبیعی بدن ما به آب چه اندازه است؟ این پرسشی است که متخصصان طب نوین و سنتی در خصوص آن اتفاق نظر واحدی ندارند و، چون افراد جامعه از سود یا زیان این امر بی اطلاع هستند، بلاتکلیف مانده اند.
در طب رایج اعتقاد بر این است که، چون در طول شبانه روز آب بدن به وسیله پوست، ریه، مدفوع و ادرار دفع می گردد، احتیاج به خوردن آب با توجه به این که فرد در چه شرایطی باشد، دمای محیط چگونه باشد و نوع غذای مصرفی چه باشد، فرق دارد و بر این باورند در شرایط عادی افراد باید روزانه بین چهار تا هشت لیوان مایعات بنوشند. نوشیدن می تواند شامل آب خالص، جوشانده یا دم نوش و سردنوش گیاهان، آب میوه ها و در مجموع هر آن چیزی باشد که حاوی آب است.
نظر مخالف حکمای طب سنتی
متخصصان طب سنتی نظر دیگری دارند. آن ها معتقدند هیچ مستند علمی در پزشکی برای اثبات موضوع نوشیدن هشت لیوان آب در روز وجود ندارد و فرد سالم فقط در صورت تشنگی باید آب بنوشد. برای مثال آن ها معتقدند فردی با مزاج سرد و تر بدنش احتیاج به دریافت این اندازه آب ندارد و حتی با مصرف مایعات دچار سوءمزاج می گردد.
بعلاوه متخصصان این مکتب براین باورند که آب برترین نوشیدنی برای برطرف تشنگی طولانی مدت نیست و علت آن را به طور علمی این گونه شرح داده اند که آب در زمان تشنگی شدید با تامین سریع حجم خون می تواند به طور موقت به برطرف تشنگی فرد یاری کند، اما اگر بافت های بدن به جهت تشنگی طولانی مدت، خشک و کم آب شده باشند دیگر آب چاره کار نخواهدبود. چون آب به سرعت از کلیه ها دفع و به علت ماندگاری کوتاه مدت در بدن نمی تواند در تامین رطوبت و آب رسانی عمیق بافتی، اثرات مطلوب داشته باشد.
مایعات جایگزین آب کدامند؟
نوشیدنی هایی، چون شیر کم چرب، آب پرتقال، آب سیب، آب آلبالو و دم نوش ترش مزه آلبالوی خشک نسبت به آب دیرتر از بدن خارج و در تامین و حفظ رطوبت در بافت ها موثر خواهندبود. متخصصان طب سنتی برای کاهش شدت عطش در روز های بسیار گرم تابستان نوشیدن شربت سکنجبین و خیار یا مصرف فالوده سیب گلاب همراه با قدری عسل و گلاب و زعفران را برترین جایگزین آب یخ و چای عنوان نموده اند.
توصیه بر این است در میان میوه های تابستانی به خصوص گرم مزاجان از خوردن خربزه، دستنبو و خرما که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب نمایند. بعلاوه مصرف روزانه غذا هایی با طبع سرد همانند آب دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه و سوپ جو به اندازه زیادی از کم آب شدن بدن و خشکی بافت ها جلوگیری نموده و سبب برطرف التهابات و حرارت بدن می گردد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرارو