تفاوت های کت اسپرت، بلیزر و کت رسمی
به گزارش مجله نماشو، خبرنگاران: یک مرد، برای خوش لباس بودن باید به جزئیات توجه کند. ممکن است شما با فلسفه لباس های چندلایه آشنا باشید، انواع مختلف کت و شلوار ها را داشته باشید و بدانید چه نوع پارچه ای برای هر فصلی مناسب است، شاید بخواهید کت و شلوار سفارش دهید و بدانید که تفاوت اساسی بین کت و شلوار های سفارشی و حاضری چیست. اما بعضی جنبه های مد لباس مردانه مبهم تر از بقیه هستند. کت های حاضری یکی از این چیز ها هستند.
ما اغلب تفاوت زیادی بین کت اسپرت، بلیزر و کت رسمی قائل نمی شویم. البته این کت ها از خیلی جهات شبیه هم هستند. اما تفاوت های ظریفی در این دسته از لباس ها وجود دارد که باید آن ها رابدانیم. شاید بپرسید چرا. دانستن این تفاوت ها افراد مبتدی را از اتفاقات ناخوشایند احتمالی نجات خواهد داد. مثلاً خواهند دانست که با کت اسپرت به یک مهمانی رسمی نروند یا سعی نکنند یک ژاکت ضخیم را زیر کت رسمی تنگ بپوشند. همچنین با تاریخچه و جایگاه هر یک از این کت ها در پوشاک مردانه آشنا خواهید شد که بسیار جالب است. مطلب را بخوانید تا با خاستگاه هر کت، ویژگی های شاخص آنها، کاربرد و ظرفیت استایل سازی شان آشنا شویم.
کت اسپرت
کت اسپرت غیررسمی ترین کت در بین این سه کت است که معمولاً کمتر از بقیه ساختاریافته و بیشتر از همه برای استایل خیابانی (کژوال) مناسب است. چند دهه قبل، کت اسپرت دقیقاً همانطور که از اسمش برمی آید، برای عملکرد خاصی طراحی شد، یعنی این کت چیزی بود که مردان هنگام شرکت در فعالیت های ورزشی مثل تیر اندازی و شکار استفاده می کردند.
مردان کت های اسپرت را صبح ها و یا مواقعی که نیاز به کت رسمی نبود، می پوشیدند. در گذشته، کت های اسپرت چیزی لوکس به حساب می آمدند، چون بیشتر مرد ها فقط توانایی تهیه یک دست کت و شلوار را داشتند که جایگزینی برای آن نداشتند. با گذشت زمان، با فراوان و ارزان تر شدن لباس، کت اسپرت رابطه اش را با فعالیت های بیرون از منزل از دست داد و در عوض به یکی از اجزای اصلی استایل کژوال و در عین حال سطح بالا تبدیل شد.
ویژگی های شاخص
- تنوع گسترده رنگ و طرح
- راحت تر و گشادتر از بقیه کت ها هستند و امکان پوشیدن چند لایه لباس از زیر آن و حرکت بیشتر وجود دارد
- بعضی وقت ها (نه همیشه) وصله آرنج، چاک، جیب کوچک و پیلی دارند
پارچه های اصلی
- فلانل
- تویید
- پامرغی
- جناغی
نکاتی برای ست کردن
از آنجا که این کت کمتر از بقیه رسمی است، می توانید آن را با شلوار جینتان ست کنید. جالب اینجا است که هر چه رنگ و بافت شلوار با کتتان متفاوت تر باشد، ترکیب بهتری به وجود خواهد آمد. کت اسپرت معمولاً گشادترین کت شما است، پس به راحتی می توانید آن را روی پلوور، یقه اسکی یا هر لباس ضخیم دیگری بپوشید (اما با هر نوع تیشرت استاندارد یا پیراهن دکمه دار هم به خوبی ست می شود).
بلیزر
بلیزر شیک تر از کت اسپرت است و از نظر رسمی بودن، مابین کت های اسپرت و کت های رسمی قرار گرفته است. کت بلیزری که ما امروزه می شناسیم، ریشه در اوایل سال های 1800 دارد؛ کاپیتان کشتی جنگی HMS Blazer، دستور داد کت های کوتاه و با دکمه های برنجی دوطرفه برای خدمه آماده کنند تا در حضور ملکه ویکتوریا که در 1837، از کشتی بازدید می کرد بپوشند. در کمال تعجب، ملکه به قدری از آن ها خوشش آمد که محبوبیت آن ها بالا رفت و کمی بعد جزئی از یونیفرم استاندارد شد. این کت مردانه در هر دو زمینه کاری و تفریحی در سرتاسر اروپا محبوب شد و در اوایل قرن بیستم به صحنه مد ایالات متحده سفر کرد.
ویژگی های شاخص
- بسیار پرکاربرد- به راحتی می توانید در موقعیت های رسمی یا غیر رسمی آن را بپوشید
- به طور سنتی به رنگ سرمه ای است، اما امروزه در طیف وسیعی از رنگ ها وجود دارد (با این حال، اگر فقط یک کت بلیزر دارید، سرمه ای را انتخاب کنید)
- در انواع دو دکمه یک طرفه، سه دکمه یک طرفه و شش دکمه دوطرفه وجود دارد
- شانه اش ساختاریافته تر از کت اسپرت و از آن تنگ تر است
- در نوع سنتی آن از دکمه های طلا، نقره یا صدف مروارید استفاده می شد (اما امروزه از هر دو نوع دکمه های رسمی و غیررسمی دیده می شود)
پارچه های اصلی
- پشم تابیده
- سرژ
- کشمیر
- فلانل
- فرِسکو
- نکاتی برای ست کردن
برای استایل غیررسمی، می توانید آن را با شلوار جین، یا شلوار های کتان رنگی یا خاکی ست کنید. برای استایل رسمی تر از شلوار فلانل یا پارچه ای استفاده کنید. هرچند بلیزر با هر چیزی، از تیشرت گرفته تا یک یقه اسکی ضخیم، هماهنگ می شود، با پیراهن دکمه دار و کراوات (یا پاپیون) ظاهر کلاسیک تری پیدا می کند. پرکاربرد بودن بلیزر این اجازه را به شما می دهد که آن را با کفش های متنوع بپوشید؛ کفشتان را متناسب با میزان رسمی بودن شلوارتان انتخاب کنید. با شلوار فلانل بهتر است چیزی مثل کفش چرمی سگک دار و آکسفورد بپوشید. شلوار های جین و کتان های رنگی با لوفر یا هر کفش غیررسمی دیگری ست می شود.
کت رسمی
این کت رسمی ترین گزینه از بین این سه کت و قدیمی ترین و بدون شک سنتی ترین و محبوب ترین نوع است. مهم ترین وجه تمایز این کت با بقیه این است که باید با شلواری که دقیقاً از پارچه خود کت دوخته شده، همراه شود. تاریخچه کت و شلوار هایی که ما امروزه می شناسیم و لباس تجاری محسوب می شوند، به قرن های 18 و 19 میلادی می رسد که کت و شلوار های مورنینگ در اروپا عرضه شد. تاکسیدو ها کمی بعد از آن ها آمدند و فقط توسط مردان طبقه اشراف در مراسم های عصرگاهی پوشیده می شدند. کت و شلوار های امروزی اولین بار توسط نخبگان اواخر قرن نوزدهم پوشیده شد. امروزه کت رسمی و شلوار هماهنگ با آن جزء اجتناب ناپذیر لباس تجاری و مهمانی های شبانه مردان است.
ویژگی های شاخص
- باید با شلوار و گاهی با جلیقه ای از پارچه هماهنگ با خودش ست شود
- از نظر رنگ و تزئینات، ساده ترین نوع کت است. معمولاً در رنگ های خنثی و طرح های ساده (راه راه باریک، پامرغی، پنجره ای، کاملاً ساده و ...) دیده می شود، مگر این که به سفارش مشتری دوخته شود.
- تنگ تر از بقیه کت ها است و بنابراین نباید از زیر آن چند لایه لباس پوشید
پارچه های اصلی
- کشمیر
- پشم تابیده
- کتان
- شیرشکری
- پنبه
- ابریشم
نکاتی برای ست کردن
کت های رسمی باید فقط با شلوار هم جنس خودشان پوشیده شوند. شاید بخواهید در بعضی موقعیت ها آن ها را با شلوار های جین و کتان ظریفتان بپوشید، اما هرگز در مهمانی های رسمی این کار را نکنید. از آنجا که این کت ها برای پوشیده شدن از روی چند لایه لباس طراحی نشده اند، بهتر این است که با پیراهن دکمه دار و در صورت نیاز با ژیله نازک پوشیده شود. طبیعی است که کفش رسمی بهترین گزینه برای ست کردن با کت رسمی است.
امیدواریم این مطلب برای شما راهگشا باشد. با این که این سه نوع کت را می توان بعضی وقت ها به جای هم استفاده کرد، توجه به تفاوت های اصلی شان اهمیت زیادی دارد. برای مثال، اگر می خواهید بلوز یقه اسکی یا چند لایه لباس بپوشید، بهترین انتخاب شما کت اسپرت خواهد بود. اگر به مراسمی در یک شرکت دعوت شده اید، کت و شلوار دو یا سه تکه را بپوشید (مگر این که شرکتی که در آن کار می کنید یا مراسمی که به آن دعوت دارید، زیاد رسمی نباشد). در هر حال، این سه مدل کت برای همه گزینه هایی عالی هستند و هر کدام از آن ها در جذابیت شما در موقعیت های روزمره گرفته تا رسمی نقش زیادی دارد.
منبع: ties
منبع: برترین ها