غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟

به گزارش مجله نماشو، مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می دهد در حالی که خوراکی های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می شود.

غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟

خبرنگاران- در دهه های اخیر صنعت مواد غذایی روز به روز بیشتر به تولید خوراکی های فرآوری شده علاقه نشان داده و اقدام به تولید محصولات متنوعی در این حوزه کرده است. با وجود این که مواد غذایی فرآوری شده خوش طعم و متنوع هستند، اغلب در فرآیند تولید آنها از مواد افزودنی شیمیایی و مضر استفاده می شود. بسکمک از این خوراکی ها مواد مغذی چندانی ندارند ولی کالری زیادی را وارد بدن می کنند. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی فرآوری شده باعث التهاب و به وجود آمدن مواد سمی در بدن می شود. در این مقاله شما را با مضرات مواد غذایی فرآوری شده بیشتر آشنا می کنیم.

دیجی مگ: به طور کلی هر نوع ماده خوراکی که تحت فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد را می توان جزو مواد غذایی فرآوری شده محسوب کرد. در طی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مواد و روش های شیمیایی، طعم و بافت خوراکی ها برای مشتری جذاب تر می شود.

رایج ترین مواد غذایی فرآوری شده

در قفسه و یخچال مغازه ها و فروشگاه ها می توان انواع مختلفی از این محصولات را مشاهده کرد. پیش از این که شما را با خطرات و مضرات مصرف مواد غذایی فرآوری شده آشنا کنیم، باید بتوانید آنها را شناسایی کنید. رایج ترین مواد غذایی فرآوری شده عبارت اند از:

سوسیس و کالباس

غلات جعبه ای (غلات صبحانه)

نان های صنعتی

محصولات کنسروی

انواع سس و چاشنی های تولید شده به صورت صنعتی

نوشیدنی های گازدار

خوراکی های شور و سرخ شده

ذرت بو داده یا پاپ کورن

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

مواد غذایی فرآوری شده

کارخانه هایی که مواد غذایی فرآوری شده تولید می کنند، ادعا دارند محصولاتشان به عنوان غذاهای نیمه آماده و آماده انتخاب بسیار مناسبی برای وعده های غذایی هستند. ولی معمولا در پس این شعارها، واقعیت استفاده از ترکیبات مصنوعی پنهان می شود؛ چون ممکن است این مواد عواقب منفی روی بدن انسان داشته باشند. ولی به راستی این عواقب چه هستند؟

1. اعتیاد آور هستند

هدف اصلی صنعت مواد غذایی جذب پول بیشتر است. پس هر چه کارخانه های تولید مواد غذایی فروش بیشتری داشته باشند، به هدف خود نزدیک تر شده اند. استفاده از مواد افزودنی شیمیایی به میزان زیاد اثر اعتیاد آور دارد و باعث می شود مصرف کنندگان به طور منظم به سراغ این مواد غذایی بروند.

ترکیبات موجود در مواد غذایی ارگانیک احساس گرسنگی را ارضا می کند. اما مواد غذایی فرآوری شده بیشتر ترشح دوپامین در بدن را تحریک می کنند. ترشح دوپامین باعث می شود افراد حتی اگر مواد مغذی مناسبی هم دریافت نکرده باشند، احساس رضایت کنند.

2. باعث چاقی می شوند

چاقی یکی از بزرگ ترین مسائل سلامتی جامعه مدرن است. در بسکمک از موارد ژنتیک موجب چاقی می شود، ولی در همین موارد هم تعداد کثیری از چاقی ها وابسته به عادت های غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده است.

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، اسید چرب اشباع و کربوهیدرات های ساده هستند و باعث می شوند مصرف کنندگان چربی بیشتری ذخیره کنند. مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هم در این مواد غذایی یافت می شود که هر دو با افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارند.

3. بر pH بدن تأثیر می گذارند

یکی از بزرگ ترین خطرات مواد غذایی فرآوری شده، رعایت نکردن اصول ترکیب غذاهاست. در نتیجه بدن با مصرف این خوراکی ها، نمی تواند از مواد مغذی که دریافت کرده استفاده کند. یکی از عواقب این حالت اسیدی شدن خون است که سلامتی را به خطر می اندازد.

با به هم خوردن تعادل اسیدیته بدن، مواد سمی خون افزایش می یابد و باعث بروز التهاباتی می شود که انواع بیماری را به دنبال دارند.

4. احتمال ابتلا به بیماری های گوارشی را افزایش می دهند

میزان زیاد اسید موجود در مواد غذایی فرآوری شده، بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم های طبیعی آن تأثیر می گذارند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های گوارشی یا عفونی افزایش می یابد.

5. باعث افسردگی و زودرنجی می شوند

مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می دهد در حالی که خوراکی های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می شود.

6. احتمال ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهند

گوشت های فرآوری شده و غذاهایی مانند سوسیس و کالباس نوعی از مواد التهابی را درون خون آزاد می کنند که می تواند موجب بروز بیماری های مزمن شود.

با توجه به این که این خوراکی ها زوال و از بین رفتن سلولی را تسریع می کنند، ممکن است بیماری هایی از جمله آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان و سرطان را به وجود آورند.

7. سلامت قلب را به خطر می اندازند

مواد غذایی فرآوری شده ترکیبی از مواد مختلف مضر برای قلب و دستگاه گردش خون را در خود دارند. درصد بسکمک از محصولات تصفیه شده حاوی اسیدهای چرب اشباع و مقدار زیادی سدیم هستند که باعث افزایش فشار خون و هیپرکلسترولمی می شوند.

اگر مصرف این نوع مواد غذایی به طور منظم در برنامه غذایی قرار گیرد، خطر تصلب شرایین و حملات قلبی در فرد بالا خواهد رفت.

8. باعث پیری زودرس می شوند

همان طور که گفته شد، برخی از مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده سمی هستند. بسکمک از این مواد سمی با کمک اندام های دفع کننده و از طریق تعریق و ادرار، از بدن خارج می شوند.

با این وجود در صورت مصرف مکرر، مواد سمی در بدن جمع می شود. این ذرات سلول های بدن را تخریب می کنند و باعث پیری زودرس می شوند.

سخن آخر

حال که از مضرات مواد غذایی فرآوری شده برای انسان و آسیب های احتمالی مصرف این محصولات به بدن آگاه شده اید، سعی کنید برای سلامت بیشتر به دنبال رژیم غذایی سالم و خوراکی های ارگانیک باشید.

منبع: زندگی امروز
انتشار: 30 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 221

به "غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید