10 نکته مراقبتی در خصوص دیابت یا قند خون در طی شیوع ویروس کرونا

به گزارش مجله نماشو، مهم نیست که در دنیا چه می گذرد، حفظ یک رژیم غذایی کامل و متمرکز بر مواد غذایی برای مدیریت دیابت یا قند خون مهم است. اگر از هدایت های سازمان بهداشت دنیای در خصوص افرادی که در معرض خطر بیشتری برای عوارض ناشی از ویروس کرونا هستند پیروی می کنید، می دانید که افراد دیابتی از جمله گروه های پر خطر هستند.

10 نکته مراقبتی در خصوص دیابت یا قند خون در طی شیوع ویروس کرونا

افراد بالاتر از 60 سال، همراه با کسانی که بیماری های زمینه ای مانند مسائل تنفسی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، چاقی و سرطان دارند نیز در معرض خطر بیشتری برای علائم جدی از ویروس کرونا قرار دارند. طبق گزارش ملی آمار افراد دیابتی، در معرض خطر بیشتری برای بیماری جدی COVID-19، از جمله عوارض و مرگ هستند همانطور که به طور گسترده گزارش شده است.

با این حال هنوز معین نیست که آیا دیابت یا قند خون می تواند شخص را در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دهد یا خیر. این امر علی رغم تحقیقات، از جمله مروری است که در مجله غدد درون ریز و متابولیسم هند منتشر شده و نشان می دهد سیستم ایمنی افراد مبتلا به هایپرگلیسمی مداوم (افزایش قند خون) مختل شده است.

تحقیقات علمی مرتبط با دیابت و عوارض ویروس کرونا

بر اساس مطالعه ای که در دسامبر سال 2020 در مجله مراقبت از دیابت یا قند خون به صورت آنلاین منتشر شد، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 هر دو گروه، سه تا چهار برابر بیشتر در معرض بیماری جدی COVID-19 هستند و در بیمارستان بستری می شوند. یک مطالعه مقدماتی کوچک که در شماره مارس 2020 در تحقیقات و آنالیز های متابولیسم دیابت منتشر شده است، بینش بیشتری در خصوص آنچه بر شدت آن تأثیر می گذارد ارائه می دهد. این مطالعه 174 نفر را در ووهان چین آنالیز کرد و نتیجه گرفت که افراد مبتلا به COVID-19 و دیابت اما بدون سایر بیماری های دیگر در معرض خطر بیشتری برای ذات الریه شدید و التهاب هستند که به پیشرفت سریع COVID-19 یاری می نماید.

مطالعه دیگری که در آوریل سال 2020 در مجله علوم و فناوری دیابت منتشر شد، 1112 نفر را در 88 بیمارستان در 11 ایالت آمریکا مورد آنالیز و تحلیل قرار داد و ارتباطی بین دیابت و افزایش چهار برابری خطر مرگ ناشی از COVID-19 را نشان داد.

مطالعه ای که در ماه مه سال 2020 در Cell Metabolism به صورت آنلاین منتشر شد از این یافته ها پشتیبانی می نماید. برای این مطالعه، محققان داده های سلامت 7337 نفر در ووهان که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند و عده ای که نبودند را تجزیه و تحلیل کردند. آنها ارتباطی بین ابتلا به دیابت و افزایش خطر مرگ ناشی از COVID-19 مشاهده کردند. کسانی که دارای سطح قند خون پایدار هستند، پیش آگهی بهتری نسبت به دیابتی ها که کنترل قند خون آنها ضعیف بود، داشتند. در حقیقت، میزان زنده ماندن برای کسانی که کنترل قند خون خوبی دارند نزدیک به 99 درصد بود، در حالی که میزان مرگ و میر در میان کسانی که کنترل آنها ضعیف ارزیابی شده بود، 11 درصد بود. سطح قند خون شرکت نمایندگان با استفاده از آزمایش های دیابت یا قند خون بعد از غذا و ناشتا اندازه گیری شد. محققان، کنترل ضعیف قند خون را بیش از 180 میلی گرم در دسی لیتر و قند خون را که به خوبی کنترل می گردد، از 70 تا 180 میلی گرم در دسی لیتر تعریف کردند.

عوارض دیابت می تواند خطر شدت بیماری COVID-19 را افزایش دهد

با این وجود، داشتن عوارض مرتبط با دیابت همراه با افزایش سن، ممکن است بیش از کنترل قند خون باشد. یک مطالعه منتشر شده در آوریل 2020 در دیابتولوژی که در آن 1،317 نفر از بیماران بستری در 53 بیمارستان فرانسه طی یک دوره سه هفته ای در مارس 2020 تجزیه و تحلیل شده است. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که 10 درصد از افراد دیابتی بستری در بیمارستان در طی 10 روز فوت کردند و احتمال مرگ مردان بیشتر از زنان است. مهمترین عوامل موثر در مرگ داشتن عوارضی از جمله نوروپاتی و بیماری قلبی، داشتن شاخص توده بدنی بالا (BMI) - نشان دهنده چاقی - و سن بالا بود. بیماران بین 65 تا 74 سال سه برابر بیشتر از افراد زیر 55 سال احتمال مرگ داشتند.

مبتلایان به دیابت نوع 2 قطعاً در معرض خطر بالاتری از عوارض COVID-19 و مرگ هستند اما بر اساس هدایت های اخیر CDC، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا حاملگی نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. در این مطالعه فرانسوی، 3 درصد بیماران بستری دیابت نوع 1 داشتند، در حالی که 89 درصد دیابت نوع 2 داشتند. بقیه بیماران دیابتی دارای انواع بیماری های دیگر بودند.

افراد سیاه پوستی که مبتلا به دیابت نوع 1 و COVID-19 هستند ممکن است به ویژه در برابر عواقب بدتر آسیب پذیر باشند زیرا احتمال بروز کتواسیدوز دیابتی (DKA) در آنها بیشتر است، بیماری که باعث اسیدی شدن خون می گردد و می تواند تهدید نماینده زندگی باشد. مطالعه منتشر شده در مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی در دسامبر سال 2020 نشان داد که 55 درصد از بیماران سیاه پوست کلینیک و 33 درصد از بیماران اسپانیایی تبار مبتلا به DKA هستند، در حالی که تنها 13 درصد از بیماران سفید پوست هستند. نویسندگان این مطالعه گفتند: خطر مشترک COVID-19 و DKA در دیابت نوع 1 پیش آگهی کوتاه مدت و بلند مدت بیماران سیاه و اسپانیایی را بدتر می نماید.

شناخت COVID-19 و علائم آن

بر اساس داده های سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ویروس های کرونا ویروس های عظیمی هستند که باعث بیماری هایی از جمله سرماخوردگی می شوند اما همچنین بیماری های شدیدتری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) را در پی دارند. سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) و COVID-19 که اولین بار در اواخر سال 2019 در طی شیوع در شهر ووهان در استان هوبئی چین شناخته شد و از آن موقع به یک همه گیری جهانی تبدیل شده است.

طبق گفته های WHO، علائم رایج COVID-19 شامل موارد زیر است:

  • تب
  • خستگی
  • سرفه خشک
  • درد و تیر کشیدن
  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • گلو درد
  • از بین رفتن حس چشایی یا بویایی
  • بثورات پوستی
  • درد در عضلات یا مفاصل
  • تغییر رنگ انگشتان دست و پا
  • اسهال

برخی از افراد آلوده به هیچ وجه علائمی ندارند اما هنوز هم می توانند ویروس را منتقل نمایند.

CDC علائم هشدار دهنده اضطراری برای COVID-19 را در عظیمسالان اینگونه توضیح می دهد:

  • سختی در تنفس یا تنگی نفس
  • درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
  • پریشانی یا عدم توانایی در بیدار شدن یا بیدار ماندن
  • رنگ لبها یا صورت مایل به رنگ آبی می گردد.
  • ناتوانی در تحرک یا بیدار ماندن

CDC توصیه می نماید اگر این علائم را دارید، با اورژانس تماس بگیرید یا با بیمارستان تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید و پرس و جو کنید برای ویروس کرونا باید به کجا مراجعه کنید.

اگر شما علاقه مند به دادن آزمایش هستید و می خواهید نحوه انجام کار را بدانید، با بخش بهداشت محلی یا شهری خود تماس بگیرید. به وسیله فهرست های منتشر شده هم می توانید به آنها دست یابید.

برای بیشتر افراد، این بیماری خفیف است و بسیاری از آنها اصلاً علائمی ندارند. یک مطالعه درکره جنوبی که در آگوست سال 2020 در پزشکی داخلی JAMA منتشر شد، جوانان را مورد آنالیز قرار داد که بیشتریت قریب به اتفاق آنها سالم بودند و دریافتند که 30 درصد از افراد آلوده به ویروس عامل COVID-19 هرگز به هیچ وجه علائمی ندارند. علائم COVID-19 برای بیشتر افراد خفیف است، اگر چه 10 تا 15 درصد افراد آلوده به شدت بیمار می شوند و 5 درصد نیز به شدت بیمار می شوند. برآوردهای مرگ و میر متفاوت است اما یک مطالعه مبتنی بر داده های نیویورک که در اکتبر سال 2020 در مجله پزشکی بیمارستان منتشر شد، نشان داد که 7.6 درصد از بستری شدن ها در ماه آگوست منجر به مرگ می گردد در حالی که در ماه مارس، با شروع شیوع عفونت در ایالات متحده، 25.6 درصد کاهش داشت.

گفتنی است که خطر مرگ ناشی از COVID-19 بسیار بیشتر از آنفلوآنزا است، بیماری که به طور مکرر با آن مقایسه می گردد. بر اساس اطلاعات CDC، در سال 2020 بیش از 340،000 نفر در ایالات متحده در اثر COVID-19 جان خود را از دست دادند. در مقابل، CDC گزارش می دهد که این کشور سالانه بین 12000 تا 61000 نفر را از دست می دهد.

واکسن ها: نحوه عملکرد آنها و چه زمانی می توانید انتظار داشته باشید که یکی از آنها را دریافت کنید

دو واکسن علیه بیماری COVID-19 تحت اجازه استفاده اضطراری توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در ایالات متحده در دسترس است:

  • واکسن فایزر، در دسترس افراد 16 سال به بالا
  • واکسن مدرنا، در دسترس افراد 18 سال به بالا

هر دو واکسن به فناوری mRNA متکی هستند که به سلول ها دستور می دهد یک قطعه پروتئینی درست نمایند که در صورت مواجهه و آلودگی فرد در معرض ابتلا از سیستم ایمنی در برابر بیماری محافظت کند. هر دو نیز به صورت دو دوز با فاصله چند هفته انجام می شوند.

همانطور که چندین خبرگزاری خبر دادند، واکسیناسیون در 14 دسامبر سال 2020 در ایالات متحده شروع شد و با توجه به خطراتی که گروه های مختلف برای عفونت و بیماری COVID-19 دارند، به صورت مرحله ای انجام می گردد. برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، واکسیناسیون به این زودی انجام نمی گردد. تقریباً 4 نفر از هر 10 نفر مبتلا به دیابت که در دسامبر سال 2020 توسط ADA آنالیز شد، گفتند که قصد دارند هرچه سریعتر واکسینه شوند. بر اساس نظرسنجی جداگانه Axios-Ipsos در آن ماه، این در مقایسه با جمعیت زیر 3 نفر از 10 عظیمسال 50 تا 64 ساله و حدود 4 نفر از هر 10 عظیمسال 65 سال به بالا در جمعیت عمومی مقایسه می گردد.

حدود 40 درصد از مرگ و میرهای ناشی از ویروس کرونا یعنی 120000 آمریکایی، افراد مبتلا به دیابت یا قند خون بوده اند و بیشتر در جامعه ما ممکن است در معرض خطر بدترین اثرات ویروس قرار بگیرند زیرا بسیاری از آنها اکنون قادر به کنترل موثر دیابت خود نیستند.

هر ایالت به تنهایی تصمیم می گیرد که چه گروه هایی را اولویت بندی کند و چه زمانی اگر چه CDC توصیه نموده است افراد 16 تا 64 ساله با شرایط بهداشتی زمینه ای که خطر عوارض تهدید نماینده زندگی، از جمله دیابت نوع 2 را دارند، در میان اولین ها قرار بگیرند. دیابت نوع 1 در حال حاضر در این راهنما ذکر نشده است.

کسانی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند، همراه با افراد 65 تا 74 ساله و برخی از گروه های پر خطر در یک دسته هستند. گروه هایی که در مراحل قبل از آنها قرار دارند شامل 1a: کارکنان بهداشت و درمان و ساکنان یا کارگران در مراکز مراقبت طولانی مدت مانند خانه های سالمندان هستند. و 1b: افراد 75 سال به بالا و کارکنان ضروری در خط مقدم که در مراقبت های بهداشتی نیستند، مانند معلمان، افسران پلیس، کارگران فروشگاه های مواد غذایی و دیگران می باشند. اخبار را دنبال کنید تا بفهمید چگونه اولویت بندی توزیع واکسن را معین می نماید و چه زمانی واجد شرایط واکسیناسیون هستید.

با توجه به همه اینها، اگر دیابت دارید و می خواهید در بهترین شرایط ممکن در این بیماری همه گیر باشید، متخصصانی از جمله کاترین آراکه، مدیر غدد درون ریز در موسسه نوروساینس در مرکز بهداشت پراویدس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا برخی از توصیه ها را به شما یادآوری نموده اند.

1. دستورالعمل های CDC را دنبال کنید - آنها برای همه مناسب است

دکتر آراکه می گوید: ما می دانیم که بدون توجه به تشخیص اصلی دیابت یا قند خون باید از نظر علائم و زمان آزمایش از دستورالعمل های CDC پیروی کنیم.

این دستورالعمل ها عبارتند از:

  • دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون و آب گرم تمیز کنید یا از ضد عفونی نماینده ای که حداقل 60 درصد الکل دارد بهره ببرید.
  • از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
  • از تماس نزدیک با دیگران اجتناب کنید و فاصله اجتماعی را تمرین کنید (حداقل 2 متر فاصله داشته باشید).
  • هنگام سرفه و عطسه دهان خود را با دستمال بپوشانید. (سپس دستان خود را تمیز کنید!)
  • روزانه و اغلب سطوح آلوده را بلافاصله تمیز و ضد عفونی کنید.
  • اگر بیمار هستید در خانه بمانید.
  • در صورت تشخیص COVID-19 خود را از دیگران جدا کنید یا حتی اگر فکر می کنید به آن مبتلا هستید.
  • در خارج از خانه و هنگامی که در اطراف افرادی هستید که در خانه شما زندگی نمی نمایند، از ماسک صورت بهره ببرید به ویژه در محیط هایی که حفظ فاصله اجتماعی سخت است.
  • کمتر با مراقبت های پزشکی تماس بگیرید، مگر اینکه فوریت پزشکی داشته باشید.

البته، در این بیماری همه گیر سریع، مقررات و دستورالعمل های محلی، ایالتی و فدرال دائماً در خصوص جلسات، اجتماعات، مسافرت ها، کارها و مواقعی که باید در خانه بمانید تغییر می نمایند. جدیدترین ها را دنبال کنید که اینها برای کاهش سرعت ویروس هستند.

2. لوازم و تجهیزات درمانی دیابت خود را تمیز و ضد عفونی کنید

آراکه می گوید: ما به بیماران خود توصیه می کنیم که بهداشت را در خانه حفظ نمایند و دست های خود را مدام شستشو دهند. برای بیماران دیابتی، مهم است که قبل از تجویز انسولین یا داروهای تزریقی، دست های خود را کاملاً بشویند. آنها همچنین باید از آب و صابون برای پاک کردن نواحی بدن خود که داروهای خود را تزریق می نمایند استفاده نمایند. وی در ادامه به بیماران هشدار می دهد که سوزن یا قلم خود را به اشتراک نگذارند و سوزن ها را سالم دفع ننمایند.

3. نسخه های خود را تهیه نموده و لوازم اضافی را انبار کنید

آراکه می گوید: ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که همه بیماران داروهای خود را دارند نه تنها داروهای درمان دیابت یا قند خون بلکه داروهای مربوط به افت قند خون. وی توصیه می نماید در صورت افت قند خون بیش از حد، قرص های گلوکاگون یا گلوکز اضافی داشته باشید. افرادی که انسولین مصرف می نمایند باید در صورت احتیاج از قلم انسولین پشتیبان (یا سرنگ و ویال) و نوارهای کتونی اضافی استفاده نمایند.

ملیسا یانگ داروساز در دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا و سخنگوی انجمن متخصصان مراقبت و آموزش دیابت، توصیه می نماید: با بیمه نماینده یا تأمین نماینده دیابت خود در خصوص افزایش میزان تدارکات خود تماس بگیرید. شما نمی خواهید سنسورهای کنترل مداوم گلوکز یا لوله پمپ شما تمام گردد. در صورت خرابی پمپ، معمولاً اولین قدم این است که با فراوری نماینده تماس بگیرید.

دکتر یانگ می گوید: بنابراین برای داشتن امنیت، حداقل چند هفته تا یک ماه تأمین دارو در دسترس توصیه می گردد.

4. اقدامات و ابزاری را که انجام و تهیه آن آسان تر است آنالیز کنید

اگر نگران این هستید که پوشش نسخه تجویز شده شما زود تأمین نگردد با ارائه دهنده داروخانه یا ارائه دهنده بیمه مشورت کنید. اکنون که اورژانس ملی اعلام نموده است، بسیاری از بیمه ها یاری هزینه تأمین یا شارژ مجدد اولیه برای مراقبت های مزمن را افزایش داده اند زمان خوبی است.

در اسرع وقت با داروخانه عادی یا تامین نماینده دیابت خود تماس بگیرید. اطلاعات نسخه شما در پرونده است و آنها از یاری هزینه برنامه بیمه شما در خصوص داروها و ملزومات دریافتی در هر نسخه مطلع هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن رایگان پشت کارت بیمه درمانی خود تماس بگیرید. اگر به شما توصیه می گردد در خانه بمانید یا اقدام به قرنطینه کنید، از تحویل سفارش پستی بهره ببرید.

اگر نگران هزینه داروهای اضافی هستید و پوشش کافی ندارید، تنها نیستید. پانزده درصد از افراد مورد آنالیز ADA که مبتلا به دیابت هستند و از دستگاه مانیتور گلوکز یا انسولین مداوم استفاده می نمایند گفتند که در طی همه گیری کرونا، تأمین مجدد تجهیزات را به تأخیر انداختند. این در 70 درصد موارد، به دلیل مسائل اقتصادی یا سایر محدودیت های اقتصادی است. منابع مهم را برای یاری به هزینه های داروی دیابت آنالیز کنید.

به طور کلی، بدانید که چندین شرکت داروسازی برنامه یاری به بیماران را دارند که برای یاری به افراد دیابتی تهیه شده است تا بتوانند انسولین و داروهای خوراکی خود را بهتر تهیه نمایند. از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که آیا سازمانی می تواند به شما یاری کند تا بتوانید از عهده تهیه هزینه های اقتصادی بهتر و در نتیجه پیروی از برنامه درمانی دیابت خود برآیید.

5. در خصوص دارو یا زنجیره تأمین انسولین نگران نباشید

شاید از خود بپرسید که آیا اقدامات کاهش سرعت ویروس کرونا باعث ایجاد COVID-19 بر توانایی شما در دریافت به موقع دارو و تجهیزات پزشکی می گردد.

اخیراً در خصوص دیابت نوع 1 و COVID-19 اظهار شده است که سازمان ها با فراورینمایندگان عرضه دارو و دیابت در ارتباط هستند و همچنین از هرگونه اختلال در فراوری و توزیع بی اطلاع هستند اما به دلیل افزایش سفارشات در هفته های اخیر، برخی از تأمین نمایندگان به مشتریان [دیابت نوع 1] می گویند که ممکن است در تأمین سریع سفارش ها به تأخیر بیفتند. به ما گفته می گردد که این تاخیرها، مسئله ای طولانی مدت نیست و به دلیل کمبود در زنجیره تأمین است. بهترین راه این است که اخبار روز را دنبال کنید تا در صورت تأمین بازار برای خرید رجوع کنید.

6. بدانید که برخی از داروهای بدون نسخه می توانند بر گلوکز خون تأثیر بگذارند

برخی از داروهای بدون نسخه برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفولانزا ممکن است بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارند. این شامل موارد زیر است:

  • شربت های سرفه، به غیر از شربت هایی که برچسب بدون قند روی آنها است.
  • قرص هایی که همان مواد شربت را دارند و کربوهیدرات ندارند.
  • ضد احتقان هایی مانند فنیل افرین و سودوافدرین
  • دوزهای شدید آسپرین
  • Advil (ایبوپروفن) که می تواند اثر قند خون را در انسولین افزایش دهد.

اگر از اثرات داروی بدون نسخه مطمئن نیستید از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود سوال کنید.

7. مراقب علائم قند خون ناپایدار یا DKA باشید، به خصوص اگر انسولین یا داروهای دیگرتان کم باشد

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و در موارد نادر، دیابت طولانی مدت نوع 2، در معرض ابتلا به یک بیماری بالقوه تهدید نماینده زندگی هستند که به عنوان کتواسیدوز دیابتی (DKA) شناخته می گردد. وقتی بدن انسولین کافی برای تبدیل گلوکز به انرژی نداشته باشد، شروع به تجزیه چربی می نماید تا به عنوان سوخت استفاده گردد. نتیجه تجمع اسیدها در جریان خون است که به عنوان کتون شناخته می گردد.

به بیماران توصیه می گردد که در صورت داشتن پرفشاری خون، کتون های خود را در خانه آنالیز نمایند تا مطمئن شوند که به DKA مبتلا نیستند، بدون توجه به اینکه آیا علائمی دارند. این ممکن است در بیمارانی رخ دهد که از آمپول غافل شده اند و یا در پمپ های خود خرابی دارند و یا هر مسئله ای که در دریافت انسولین دارند. آنها باید جدا از علائم COVID-19 به بیمارستان بروند.

با توجه به اینکه همه گیری COVID-19 زندگی روزمره را تغییر داده و استرس را برای بسیاری از افراد افزایش داده است، طبق دستورالعمل های منتشر شده ممکن است لازم باشد مرتباً قند خون خود را چک کنید. از پزشک خود در خصوص فرکانس مناسب خود سوال کنید.

8. تمام کوشش خود را برای حفظ رژیم غذایی سالم و روزمره انجام دهید

درست غذا خوردن برای بسیاری از افراد دیابتی در طی همه گیری کرونا، به تدریج سخت شده است زیرا درآمدشان کاهش یافته است و با این حال، بودجه های غذایی کم است. بیش از یک چهارم افراد مبتلا به دیابت، اختلال در دسترسی به غذای سالم را در طی شیوع ویروس گزارش نموده اند. تقریباً 16 درصد از مردم آمریکا در سال 2020 از نظر غذایی ناامن بودند. تقریباً نیمی از کسانی که غذای از دولت دریافت می نمایند می گویند غذایی که می گیرند برای کنترل قند خون آنها مناسب نیست و از هر 5 نفر 1 نفر می گوید که نمی توانند به همان اندازه که توانایی دارند بخورند تا بتوانند به طور موثر سلامتی خود را مدیریت نمایند.

واندانا شث سخنگوی انجمن متخصصان پیشگیری و مراقبت از دیابت (ADCES) می گوید: این برای بسیاری از افراد نوعی مبارزه است. وی پیشنهادهای زیر را برای صرف غذا به روش مناسب برای افراد دارای دیابت یا قند خون با بودجه مناسب ارائه می دهد.

او می گوید: بسیاری از آنها انتخاب زیادی از مواد غذایی با قیمت بسیار مقرون به صرفه دارند.

برای حفظ رژیم متعادل دیابت هنگام خرید موارد مهم را به خاطر داشته باشید. پیشنهادهای کم هزینه زیر می توانند در این برنامه جای بگیرند: تخم مرغ، لوبیا، عدس، کره مغزها، دانه ها، ماهی کنسرو شده، محصولات منجمد، تورتیلا یا نان، پنیر، بلغور جو دوسر و ماست.

اگر می توانید به صورت عمده خرید کنید و هزینه ها را کمتر کنید. به عنوان مثال ماست بدون چربی، غذایی دوستدار دیابت است که در صورت خرید به تعداد بیبشتر ممکن است هزینه کمتری داشته باشد. هنگام خرید ماست یونانی یا ایسلندی، ظرف های عظیم تر را تهیه کنید زیرا ارزان تر است. نان غلات کامل نیز همین است که افراد دیابتی می توانند با خیال راحت و در حد متوسط از آن استفاده نمایند. شث اضافه می نماید: هنگام خرید نان، آن را در فریزر قرار داده و برش های جداگانه را بسته به احتیاج خود از فریزر خارج کنید.

به دنبال فروشگاه های دارای تخفیف باشید. حتی اینروزها خریدهای سوپرمارکتی آنلاین هم بسیار فعالند که بی دردسر و با تخفیف بیشتر، مشتری را ترغیب به خرید می نمایند.

با یک متخصص متخصص تغذیه دیابت در ارتباط باشید. با تعطیلی سالن های ورزشی در تعدادی از شهرها و به تعویق افتادن بسیاری از فعالیت های ورزشی، ماندن در وزن سالم که قبل از همه گیری پیدا نموده اید می تواند یک چالش عظیم باشد. آراکه خاطرنشان می نماید: از نظر من، برخی از بیماران هنگام ماندن در خانه کم تحرک می شوند. اگر قرنطینه نیستید یا به شما توصیه نمی گردد در خانه بمانید، بیرون به پارک (با حفظ فاصله اجتماعی توصیه شده) یا به پیاده روی بروید. اگر اهل خانه نشینی هستید، یک فیلم تمرینی را تماشا کنید. منابع رایگان فراوانی برای یاری به شما به صورت آنلاین نیز وجود دارد.

شث با اشاره به اینکه می تواند با احساس انزوا مقابله کند، گفت: یک دوست در حین تمرین از خانه به شما ملحق گردد تا یک شریک تمرینی داشته باشید و بتوانید به وسیله تلفن یا رایانه خود همدیگر را ببینید.

به مدیریت استرس ادامه دهید و خواب را در اولویت قرار دهید که اینها دو مورد دیگر برای کنترلدیابت یا قند خون هستند.

9. برای حمایت به همسالان مبتلا به دیابت تکیه کنید

برای حمایت به افراد دیگری که مبتلا به دیابت هستند دست دوستی دراز کنید. سازمان ها در رهنمودهای خود اظهار می نمایند: هیچ یک از این رفتارها آسان نیست و همه ما احتیاج به حمایت داریم.

مطالعه منتشر شده در اکتبر 2018 در Diabetes Care نشان می دهد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که در برنامه های حمایت از همسالان شرکت می نمایند، می توانند افسردگی و دیابت یا قند خون خود را بهتر از افرادی که این کار را انجام نمی دهند، کنترل نمایند. محققان می گویند این نتایج ممکن است هزینه های کلی مراقبت های بهداشتی را کاهش دهد.

در همین حال، یک مطالعه در ژوئیه 2018 در منتشر شده است که نشان می دهد مشارکت در یک انجمن آنلاین دیابت با افزایش عادات مراقبت از خود مرتبط است. این عادت ها شامل داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و پایبندی به رژیم دارویی شما است.

منابع آنلاین زیادی برای یافتن پشتیبانی وجود دارد، از جمله گروه های فیس بوک، واتساپ و تلگرام.

10. اگر با پزشک تماس گرفتید، COVID-19 و دیابت را در ذهن داشته باشید

اگر بیمار هستید، دریغ نکنید که با تیم مراقبت های پزشکی خود تماس بگیرید اما حتماً قبل از اینکه تماس بگیرید و اطلاعات سلامتی خود را آماده کنید.

هنگامی که افراد دیابتی برای مشاوره با مطب پزشک خود تماس می گیرند، باید آماده باشند که مقادیر قند خون، دوزهای مصرفی دارو یا مصرف نشده، شدت علائم تنفسی، هرگونه تهوع یا استفراغ و اینکه چقدر آنها قادر به خوردن یا نوشیدن هستند را اطلاع دهند. از علائم و نشانه های DKA مطلع باشید تا بدانید چه زمانی باید کتون ها را آنالیز کنید و در صورت لزوم سریعاً کنترل کنید.

و از بیان نگرانی های خود به تیم مراقبت های بهداشتی خود نترسید. آراکه می گوید: این زمان سوال نکردن نیست. این زمان سوال کردن و تماس با پزشک خود است. بهتر است سوال کردن از آنها را تا بعد از مراقبت به تعویق بیندازند.

منبع:

everydayhealth

منبع: هفت گنج
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 3184

به "10 نکته مراقبتی در خصوص دیابت یا قند خون در طی شیوع ویروس کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 نکته مراقبتی در خصوص دیابت یا قند خون در طی شیوع ویروس کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید