افزودنی های خوراکی موجب کم تحرکی می شوند
به گزارش مجله نماشو، به گزارش خبرنگاران، محققان مرکز پزشکی ساوت وسترن تکزاس در این مطالعه به آنالیز تاثیر فسفات هم بر روی موش ها و هم بر روی انسان پرداختند و دریافتند این ماده موجب کاهش میزان فعالیت و افزایش مدت زمان بی تحرکی می گردد.

فسفات ذره ای کوچک است که از فسفر معدنی به دست می آید. بدن به فسفر معدنی برای ساخت دندان ها و استخوان های سالم نیازمند است. این ماده به طورطبیعی در برخی مواد خوراکی نظیر مغزیجات آجیلی، تخم مرغ، و محصولات لبنی یافت می گردد. اما غالباً فسفات غیرآلی به منظور بهبود ظاهر و طعم و یا افزایش مدت ماندگاری آن به برخی مواد خوراکی افزوده می گردد.
طبق اعلام انجمن قلب آمریکا، حدود 40 تا 70 درصد محصولات پرفروش فروشگاه ها نظیر نوشابه ها، غذاهای فریزشده آماده، مخلوط غذاهای خشک، گوشت های بسته بندی شده و فرآوری شده حاوی ماده افزودنی فسفات هستند.
محققان در این تحقیق، به دو گروه از موش های سالم رژیم غذایی مشابه دادند، اما یک گروه از آنها بیش از سه برابر گروه دیگر فسفات دریافت کردند.
بعد از 12 هفته، موش های که فسفات بیشتری دریافت نموده بودند در مقایسه با گروه کنترل، مدت زمان کمتری را بر روی تردمیل سپری می کردند و به هنگام ورزش، اکسیژن کمتری دریافت می کردند. همچنین آنها توانایی کمتری در چربی سوزی داشتند. بعلاوه در بیش از 5000 ژن آنها تغییر ایجاد شده بود تا به فرآوری اسیدهای چرب و متابولیسم سلولی یاری کند.
در مطالعه ای جداگانه بر روی انسان ها هم، محققان به رابطه مشابهی بین میزان بالا فسفات و کاهش تحرک فیزیکی پی بردند.
مطالعات قبلی هم ارتباط بین میزان بالا مصرف فسفات با افزایش ریسک بیماری قلبی و مرگ را به خصوص در بیماران کلیوی نشان داده بودند.
منبع: خبرگزاری مهر