بیماری سفر چیست؟

به گزارش مجله نماشو، مسافرت گرچه برای بعضی سرشار از لحظات خوش و خاطره انگیز است، اما برای بعضی دیگر که مبتلا به بیماری سفر یا حرکت هستند، یک عذاب بی خاتمه است.

بیماری سفر چیست؟

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات از bestcanadatours.com هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های کانادا انتخاب و طی کنید.

به گزارش گروه رسانه ها خبرنگاران، مسافرت گرچه برای برخی سرشار از لحظات خوش و خاطره انگیز است، اما برای برخی دیگر که مبتلا به بیماری سفر یا حرکت هستند، یک عذاب بی انتها است.

بیماری سفر که با عنوان ماشین گرفتگی نیز شناخته می گردد، به علت حرکت مداوم و تکرار مناظر اطراف جاده، برای فردی که سوار بر ماشین است، پدید می آید.شاید شنیده باشید که برخی از بچه ها حدود 18 ماهگی تا دو سالگی و حتی پس از آن در هنگام مسافرت، حین حضور در خودرو، دچار حالت تهوع و رنگ پریدگی می شوند و ممکن است استفراغ نمایند که اصلا نگران نماینده نیست.البته این مشکل مختص بچه ها نیست، گاهی برخی بزرگسالان نیز در مسافرت با آن روبرو می شوند که آن را ماشین گرفتگی می نامند.برخی ها نیز در مسافرت دریایی دچار چنین شرایطی می شوند.به گفته متخصصان، این افراد به اختلالی به نام بیماری سفر یا Travel sickness یا Motoin sickness دچار هستند.

این اختلال عوارضی در فرد ایجاد می نماید که البته با رعایت برخی نکته ها قابل کنترل است.برای تسکین این مشکل باید فرد را به هوای آزاد ببرید و یاری کنید روی یک جایگاه بنشیند و روی سمتی که سرش گیج می رود سر را خم کند، انجام این ورزش معمولا مفید است.پزشکان معتقدند قبل از سفر مصرف داروی دیمن هیدرینات البته به شرط نداشتن مشکل زمینه ای می تواند مفید باشد.مسافرت با هر وسیله نقلیه ای می تواند برای فرد مبتلا به این اختلال عارضه ایجاد کند، دلیل آن نیز تاثیر حرکت وسیله نقلیه روی مایع درون گوش میانی است، هر نوع حرکت ناگهانی، چرخشی، تکان شدید، تغییر شرایط حین حرکت، راه رفتن در وسیله نقلیه مانند هواپیما یا قطار، جا به جا شدن در خودروی شخصی، مایع درون گوش میانی را تحریک نموده و نشانه ها آغاز می شوند.

علائم بیماری سفر

تعرق، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، حسی شبیه دوران سر، لرز خفیف و احساس سرما، افزایش بزاق دهان، حالت تهوع و استفراغ از نشانه های آغاز بیماری مسافرتی است.این عارضه معمولا از کودکی همراه فرد است، یکی از دلایل گریه کردن و بی قراری کودک می تواند ناشی از ابتلا به این مشکل باشد، در افراد مبتلا به این عارضه، سوار شدن بر وسایل تفریحی که چرخشی یا دورانی باشند نیز همین عارضه را در پی دارد.

راه های کنترل بیماری سفر

بهترین مکان در سفر با خودروی شخصی، جایگاه کنار راننده است، اگر امکان نشستن در آن جایگاه را ندارید، حتما کنار پنجره بنشینید و هنگام حرکت به پشت سر نگاه نکنید.سفر هوایی، دو ردیف اول هواپیما و نهایتا پیش از رسیدن به بال هواپیما که میزان تکان ها کمتر احساس می گردد، بهترین مکان نشستن برای افراد مبتلا به بیماری سفر است.درباره سفر با قطار نیز باید به سه نکته دقت کنید، اول اینکه سمت نشستن باید همسو با حرکت قطار باشد. این نکته را باید هنگامی که سوار مترو یا اتوبوس هستید رعایت کنید.دوم اینکه پنجره واگن حتما باز باشد تا هوای تازه نفس بکشید و سوم اینکه هنگام حرکت قطار از جای خود بلند نشوید.در سفر دریایی نیز جایگاه های جلویی یا از نیمه کشتی به سمت جلو و ترجیحا عرشه کشتی را برای نشستن انتخاب کنید، هنگام حرکت نیز از جای خود حرکت نکنید.

نکته هایی که نباید فراموش کرد

غذا نخورید، حداقل از دو ساعت قبل از حرکت با هر وسیله نقلیه ای، غذای سنگین نخورید، هرچه معده خالی تر باشد، احتمال بروز این حالت کاهش خواهد یافت و در صورت بروز، نشانه ها کمتر بروز خواهد نمود.

چرب و شیرین نخورید

از یک ساعت قبل از حرکت و در طول سفر از خوردن غذاها و تنقلات چرب و شیرین خودداری کنید، این خوراکی ها محرک بوده و عاملی برای تشدید حالت تهوع و استفراغ هستند.

لیمو همراه داشته باشید

بو کردن یا خوردن لیمو ترش هنگام سفر، راهی برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع است، بنابراین همواره این داروی طبیعی را همراه داشته باشید.

منبع: تسنیم
انتشار: 5 خرداد 1401 بروزرسانی: 5 خرداد 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 4046

به "بیماری سفر چیست؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "بیماری سفر چیست؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری سفر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید