طرز تهیه آش ماسوآ؛ غذای خوشمزه لرستانی ها
به گزارش مجله نماشو، با اینکه آش رشته یکی از پرطرفدارترین آش ها است ولی به خاطر داشتن حبوبات زیاد و رشته معمولا خوردن آن برای شام از سوی متخصصان تغذیه توصیه نمی گردد.
پس اگر هوادار آش هستید، به فکر آش سبک تری باشید. آش ماسوآ از همین آش هاست. این آش مربوط به استان لرستان است و آن را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد سرو می نمایند.
مواد لازم برای تهیه آش ماسوآ لرستانی
نخود و لوبیا سفید (به اندازه مساوی) 300 گرم
بلغور گندم 500 گرم
اسفناج (یا برگ چغندر) 500 گرم
کشک 500 گرم
پیاز درشت 2 عدد
سیر و نعناداغ برای تزئین اندازهی
روغن به اندازه لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه لازم
آماده سازی: 45 دقیقه
زمان پخت: 75 دقیقه
مجموع زمان پخت: 120 دقیقه
دستور پخت آش ماسوآ:
1. ابتدا حبوبات شامل نخود و لوبیا را از چند ساعت قبل یا یک شب تا صبح خیس کنید. ضمناً آب حبوبات خیس شده را چندین بار عوض کنید. با این کار نفخ حبوبات گرفته می گردد.
2. بلغور گندم را هم پاک نموده و پس از شستن خیس کنید. برای اینکه بلغور زودتر بپزد بهتر است آن را هم از شب قبل خیس کنید. حالا نوبت به اسفناج می رسد. اسفناج ها را درشت خرد کنید. البته اگر از اسفناج هایی با برگ های ریز تهیه نموده اید، فقط کافی است آنها را نصف کنید.
3. قابلمه ای مناسب آماده نموده و ابتدا حبوبات را در آن بپزید، سپس اسفناج و بلغور را به آن اضافه کنید. شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید آش خوب جا بیفتد.
4. در این فاصله پیازها را پوست کنده و خلالی خرد کنید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید. البته حین سرخ کردن پیاز، اندازهی هم زردچوبه اضافه کنید. بعد از آماده شدن پیازداغ دو سوم آن را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزئین روی آش کنار بگذارید. اندازهی هم نعناداغ و سیرداغ آماده کنید و برای تزئین نگه دارید.
5. کشک را هم بعد از جوشاندن، در یک ربع آخر پخت آش بیفزایید. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزئین کنید.
منبع: گردشبان