طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر، ویژه شب یلدا
به گزارش مجله نماشو، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام هواداران خاص خود را دارند. کیک های میوه ای به علت عطر و بوی میوه تازه ای که در آن ها به کار رفته است، همواره پر هوادار و محبوب هستند.
به گزارش خبرنگاران، کیک هندوانه نوعی کیک ساده وانیلی است که با اضافه کردن رنگ خوراکی شبیه به میوه هندوانه می گردد و ظاهر بسیار زیبایی دارد که برای پذیرایی و تزیین میز شب یلدا بسیار مناسب است. در این مطلب طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر و با روشی بسیار آسان در منزل همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کیک هندوانه
تخم مرغ درشت: 3 عدد
شکر: 1 لیوان
شیر: نصف لیوان
روغن: نصف لیوان
آرد سفید شیرینی: 2 لیوان
وانیل: نوک قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
رنگ خوراکی سبز و قرمز
شکات چیپسی اشکی برای تزیین: به میزان لازم
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید:
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.
5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند
طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر
تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل توی یک کاسه بریزید و با همزن برقی به مدت 3 تا 5 دقیقه با دور تند بزنید تا تخم مرغ ها با شکر کاملا حل شوند و یک مایه شفاف و کرم رنگ به دست بیاید. سپس شیر و بعد روغن را به مایه اضافه کنید و به مدت سی ثانیه هم بزنید و بعد همزن را خاموش کنید. در مرحله بعدی آرد و بکینگ پودر را که با هم مخلوط نموده و سه بار الک نموده اید، کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا مخلوط گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. حالا دو کاسه دیگر را آماده کنید و مواد کیک را به سه قسمت تقسیم کنید، طوری یک قسمت بیش تر از دو قسمت دیگر باشد.
به قسمت بیش تر رنگ قرمز را اضافه کنید و خوب هم بزنید و به یک قسمت دیگر رنگ سبز بزنید و قسمت سوم را سفید نگه دارید. یک قابلمه نچسب را با دم کنی روی شعله اجاق گاز بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا فضای قابلمه کاملا داغ گردد. سپس کمی روغن توی قابلمه بریزید و خوب دور بدهید تا همه جای آن با روغن آغشته گردد. ابتدا رنگ سبز را توی قابلمه بریزید؛ سپس از مرکز قابلمه رنگ سفید را بریزید و در مرحله آخر رنگ قرمز را از مرکز اضافه کنید. حالا دم کنی بگذارید و قابلمه را روی شعله کم اجاق گاز قرار بدهید.
بهتر است برای اینکه ته کیک نسوزد، از شعله پخش کن بهره ببرید. 30 دقیقه زمان بدهید تا کیک خوب بپزد و پف کند. بعد از گذشت این مدت آرام درب قابلمه را نیم لا کنید و صبر کنید تا بخار اضافی خارج گردد؛ سپس درب قابلمه را بردارید و با یک خلال دندان کیک را امتحان کنید. اگر کیک کاملا پخته بود، اجاق را خاموش کنید و صبر کنید قابلمه از حرارت بیفتد؛ سپس آن را در ظرف مخصوص سرو برگردانید و شکلات های چیپسی را به صورت تخم هندوانه روی کیک بچینید. نوش جان
منبع: فرارو