فقدان سواد بصری مهمترین تهدید گرافیک مشهد است
به گزارش مجله نماشو، مسئول دفتر گرافیک حوزه هنری خراسان رضوی گفت: فقدان سواد بصری در میان متولیان فرهنگی مهمترین تهدید گرافیک مشهد مقدس است.
سمانه ترحمی یوسفی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران در مشهدمقدس گفت: دفتر گرافیک حوزه هنری خراسان رضوی در سال 82 به دنیا آمد که از سال 92 تا به امروز مسئولیت این واحد را عهده دار هستم.
وی با اشاره به برنامه های دفتر گرافیک حوزه هنری خراسان رضوی بیان نمود: برگزاری جشنواره های کشوری و استانی و گزینش آثار منتخب جهت نمایشگاه، نشست های تخصصی و فصلی با حضور اساتید مهمان، پاتوق های هفتگی، برگزاری نمایشگاه های مناسبتی و موضوعی و کارگاه های فراوری اثر بخشی از این فعالیت ها هستند.
مسئول دفتر گرافیک حوزه هنری خراسان رضوی اظهار داشت: تمامی این فعالیت ها با هدف برقراری تعامل بین قشر گرافیست از جمله اساتید و دانشجویان این رشته است تا در جهت رشد کیفی و کمی گرافیک شهر، کشف و پرورش استعدادهای پنهان، بالا بردن سواد بصری مردم و فراوری اثر با محتوای موضوعات ارزشی قدم برداشته گردد.
ترحمی یوسفی ادامه داد: آنچه که گرافیک امروز ما را تهدید می نماید نداشتن سواد بصری کافی میان عموم مردم به ویژه متولیان فرهنگی است، متاسفانه عدم شناخت عموم مردم و به ویژه مسئولین و متولیان فرهنگی از گرافیک، سبب شده که ما هر روزه با آثار گرافیکی نه چندان قوی و چه بسا ضعیف در سطح شهر روبرو شویم.
وی بیان نمود: سفارش دهنده ما مردم و در سطح وسیع تر مسئولان فرهنگی هستند، متاسفانه امروزه هر کسی را که پای سیستم می نشیند و به یک یا چند نرم افزار گرافیکی مسلط است، گرافیست می دانند. در حالی که برای گرافیست شدن قبل از آشنایی با یک نرم افزار گرافیکی و همچنین داشتن سواد بصری کافی، خواه به صورت آکادمیک و خواه به صورت تجربی با تمرین و مطالعه مستمر، باید طراح چیره دستی بود و لازمه آن نیز داشتن ذهنی خلاق و پویا است، داشتن نگاه متفاوت به پیرامون، ضمن اینکه دارای اندیشه والا بوده و حرفی برای گفتن داشته باشد و حال بتواند این اندیشه و احساسش را از طریق دست و به واسطه ابزار گرافیکی روی یک سطح خاص، عینیت ببخشد.
ترحمی یوسفی اظهار داشت: نرم افزارهای گرافیکی در مرحله بعدی قرار دارند که هنرمند می تواند برای تکمیل اندیشه اش در قالب اثر گرافیکی از آن بهره ببرد و البته با پشتوانه شناخت صحیح از فرهنگ بومی ایرانی و همچنین منابع و سنت های تصویری ایران، می گردد به غنای این آثار یاری نموده و به آنها اصالت بیشتری بخشید.
وی بیان نمود: شاید با یک برنامه ریزی دقیق و منسجم در جهت فرهنگ سازی خوب و تعامل بین قشر گرافیست و عموم بتوان به شناخت مردم و بالابردن سواد بصری آنها یاری کرد که در این راه، خود گرافیست ها به ویژه پیشکسوت ها به نظرم نقش کلیدی دارند؛ متاسفانه گرافیک مشهد هنوز بعد از گذشت چند دهه از عمر خود نتوانسته هنرمندان این رشته را یکجا گرد هم آورد در حالی که می گردد با داشتن تشکل و گروه به اهداف گرافیکی بیشتری دست پیدا کرد.
منبع: تسنیم