ماساژ دادن پاها چه فوایدی دارد؟

به گزارش مجله نماشو، بدون شک ماساژ پا در انتها روزی طولانی و پرمشغله بسیار لذت بخش است. ماساژ پا موجب تمدد اعصاب می گردد و دردهای عضلانی را رفع می نماید. روش های فراوانی برای ماساژ پا وجود دارد و به راحتی می توان این روش ها را در خانه امتحان کرد.

ماساژ دادن پاها چه فوایدی دارد؟

ماساژ پا و رفلکسولوژی چیست؟

معرفی ماساژ پا و رفلکسولوژی، شیوه هایی است که می تواند به حفظ سلامتی پا و بدن شما به طور کلی یاری کند - از آنجایی که پا در طول زندگی فشار بسیاری را تحمل میکند. رفلکسولوژی پا یک عمل بسیار قدیمی است که مربوط به چینی ها می باشد، جایی که اعتقاد بر این بود که منطقه ها خاصی از پاها با سایر ارگان های بدن متصل هستند و می توانند به سلامت آنها یاری نمایند.

اعتقاد بر این است که کف پاها دارای نقاط خاصی هستند که با تحریک آنها می توان بدن را بهبود بخشید. رفلکسولوژی و ماساژ پا در حال حاضر معمولا در طب مکمل استفاده می گردد، زیرا بسیار امن است و به احتمال زیاد به نفع شماست ؛ بعضی از مزایای استفاده از رفلکسولوژی و ماساژ پا چیست؟ پاسخ را در ادامه خواهید خواند.

یاری به کنترل فشار خوندر حالی که ممکن است ما ادعاهای بزرگی را مطرح نکنیم که رفلکسولوژی به طور دائمی فشار خون بالا را درمان می نماید، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد هنگامی که به طور منظم انجام می گردد، می تواند فشار خون سیستولیک شما را کاهش دهد.

به احتمال زیاد این به لطف توانایی اش برای کاهش استرس و یاری به شما برای استراحت کردن است. کورتیزول یک عامل شناخته شده برای فشار خون بالا است، بنابراین هر کاری که می توانید انجام دهید تا آن را کاهش دهید تا به سلامت رگ های خونی شما یاری گردد.

تقویت حساسیت عصببه نظر می رسد که رفلکسولوژی و ماساژ پا در افراد خاصی که دارای عملکرد عصبی ضعیفی هستند، مفید می باشد برای مثال افراد مبتلا به فشارخون بالا یا دیابت ممکن است عوارض ناشی از نوروپاتی را تجربه نمایند که منجر به از دست رفتن احساس در منطقه های از بدن، به خصوص پاها و بازوها می گردد.

این اتفاق در پاها بیشتر است و می تواند با ماساژ بهبود یابد و به طور مستقیم باعث تحریک نقاط رفلکس در پایین پاهای شما گردد. رفلکسولوژی بعلاوه می تواند به بهبود جریان خون در این منطقه ها یاری کند، که می تواند باعث بازگشت عملکرد بعضی از این اعصاب گردد.

بهبود گردش خونبه نظر می رسد که یکی از شناخته شده ترین مزایای رفلکسولوژی کف پا، توانایی آن در بهبود جریان خون در سراسر بدن است. گردش خون بهبود یافته به اکسیژن رسانی موثرتر سلول ها و بهبود سریع تر بعد از کار یا آسیب می انجامد.

بهبود عملکرد کبدتقریبا هر چیزی که شما در دهان خود قرار می دهید باید قبل از وارد شدن به گردش خون سیستماتیک، به وسیله کبدتان منتقل گردد به همین علت تحمل کردن کبد سخت است و احتیاج به پشتیبانی برای کارکردنش به طور مطلوب در همه زمان ها دارد.

هر گونه کاهش عملکرد کبد می تواند منجر به انباشت خطرناک مواد زائد گردد که در این صورت به وسیله ارگان حذف می گردد. رفلکسولوژی می تواند به تنظیم مجدد مقادیر بالای آنزیم های کبدی یاری کند و اطمینان حاصل کند که مواد به صورت مؤثر متابولیزه می شوند و بدن شما را ایمن نگه می دارند.1

بهبود سیستم ایمنییکی از مزایای رفلکسولوژی تقویت سیستم ایمنی در بدن است. این مطلب بوسیله تحقیقات تأیید شده است. ماساژ کف پا بعلاوه عملکرد ایمنی در زنان را نیز تقویت می نماید. تحقیقاتی در زمینه تأثیر ماساژ رفلکسولوژی بر استرس، افسردگی و عملکرد ایمنی در زنان میان سال اجرا شده است. این تحقیقات نشان داده اند که ماساژ کف پا در کاهش افسردگی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس در زنان میان سال بسیار مؤثر است.

تسکین سردردهای میگرنیماساژ رفلکسولوژی دارای خاصیت ضد درد است و درد ناشی از سردرد و میگرن را بوسیله تسکین تنش و استرس در عضلات کاهش می دهد. فشار وارد آوردن بر فاصله بین انگشت شست و انگشت دوم باعث برطرف گرفتگی عضلات پا، تسکین آرتروز و برطرف خستگی چشم و سردردهای میگرنی می گردد.

رفلکسولوژی در قسمتهای مختلف پا مزایای زیادی از جمله تسکین سردرد میگرنی دارد. ماساژ مداوم کف پا می تواند برای اشخاصی که از سردردهای شدید میگرنی رنج می برند مفید باشد.

کاهش اضطرابماساژ انواع مختلفی دارد و برای کاهش اضطراب و افسردگی مناسب می باشد زیرا باعث ترشح مواد شیمیایی مانند دوپامین در مغز می گردد. ماساژ کف پای آروما باعث کاهش اضطراب و افزایش توانایی ذهنی می گردد. ماساژ کف پا برای افزایش فشار خون و بهبود سلامت روان بسیار مفید است.

ماساژ رفلکسولوژی برای درمان علائم روحی و روانی در دوران یائسگی موثرتر از ماساژهای عادی عمل می نماید.

جلوگیری از آسیب دیدگی مچ پادر ارتباط با کنترل درد پا و جلوگیری از آسیب دیدگی پا، بسیار از افراد از مزایای ماساژ اطلاعی ندارند. به طور کلی افراد تصور می نمایند که ماساژ تنها برای بهبود شرایط پا پس از آسیب دیدگی مفید می باشد. درحالیکه ماساژ مداوم پا می تواند از آسیب دیدگی مچ پا و دیگر آسیبهای مرتبط با پا جلوگیری کند.

ماساژ کف پا باعث افزایش جریان خون در پا شده و درنتیجه اکسیژن بیشتری به پا می رسد و باعث سلامت بیشتر بافتهای موجود در پا می گردد. ورزشکاران فشار زیادی به پای خود خصوصاً در قسمت نیام، عضلات و مفاصل می آورند که باعث التهاب و خشک و سفت شدن مچ پا شده و آسیب دیدگی افزایش می یابد. ماساژ مداوم کف پا با برطرف فشار وارد شده و باعث بهبود سلامت پا می گردد.

بهبود خوابماساژ کف پا منجر به خواب راحت و بهبود کیفیت خواب می گردد. بسیاری از افراد نمی تواند به راحتی بخوابند و بعضی دیگر از مشکل بی خوابی رنج می برند. استفاده از ماساژ کف پا پیش از رفتن به بستر برای برطرف بی خوابی بسیار مؤثر است.

ماساژ باعث آرامش و کاهش استرس می گردد و درنتیجه در خواب راحت مؤثر است. شبکه خورشیدی در قسمت وسط کف پا بایستی با دقت ماساژ داده گردد زیرا که استرس در این قسمت تجمع می یابد. این قسمت در بخش گودی در بالای کف پا واقع شده است. فشار دادن و ماساژ دادن این قسمت باعث ایجاد خواب راحت می گردد.2

بعلاوه افرادی که با مسائل جدی بی خوابی روبرو بوده و حداکثر 5 ساعت در شبانه روز می خوابند. محققان بر این باورند ماساژ محلولی خاص به کف پاها گره از مسائل این افراد باز می نماید.

محلول جادویی خواب آور متشکل از سه نوع روغن زیر است:

روغن معدنی منیزیممنیزیم چهارمین ماده معدنی بدن از نظر فراوانی محسوب می گردد که البته جذب آن در بدن نسبت به مواد دیگر (کلسیم، پتاسیم و سدیم) از همه سخت تر است. ایم ماده مسئول بیش از 300 واکنش شیمیایی درون بدن بوده و نقش بسزایی در کاهش فشارهای عصبی دارد.

به عقیده متخصصان سلامت، منیزیم موثرترین ماده معدنی بدن جهت حفظ آرامش و کاهش استرس است. دانشمندان بر این باورند مصرف هر چه بیشتر این ماده معدنی خواب آسوده تری را برای افراد به ارمغان می آورد.

گفته می گردد، تنها 30 درصد جوانان آمریکایی پیروز به مصرف میزان منگنز مجاز در روز می شوند.

روغن بابونهاگر از بی خوابی رنج می برید، بهتر است از روغن بابونه بهره ببرید. این ماده آرامش بخش و مسکن با تنش های عصبی مقابله نموده و فرد را برای یک خواب راحت آماده می نماید.

روغن گیاه اسطوخودوسعطر وبوی این گیاه آرامش عجیبی به افراد می دهد و روغن آن باعث تنظیم خواب شب و حفظ آرامش می گردد.

دستورالعمل ساخت محلول

مواد مورد احتیاج10 قطره روغن بابونه

10 قطره روغن اسطوخودوس

113 گرم روغن منیزیم

ساخت این محلول بسیار ساده است. تنها کافی است مواد بالا را با هم ترکیب نموده و محلول را داخل یک ظرف اسپری شیشه ای قرار دهید.

طریقه مصرف10 دقیقه قبل از خواب کف پاهایتان را به طور کامل با این محلول بمالید.

چرا کف پا؟ کف پا نسبت به سایر نقاط بدن دارای بزرگترین منافذ پوستی بوده و مواد بیشتری را جذب می نماید.3

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.tehranpain.ir

3.www.jadidtarin.com

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 1925

به "ماساژ دادن پاها چه فوایدی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماساژ دادن پاها چه فوایدی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید