مهار استرس کنکور با چند نکته طلایی
به گزارش مجله نماشو، کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان این موضوع که برای رفع استرس نخست باید منشأ و عوامل ایجاد کننده آن شناسایی شوند؛ گفت: استرس منشأ روان شناختی دارد و هر کدام از مؤلفه های روان شناختی که داوطلبان کنکور تجربه می کنند به علت اعتقاد، باور و تفکری است که شخص در مورد یک فرآیند مانند کنکور دارد.
به گزارش خبرنگاران، صدیقه ایل بیگی ادامه داد: یکی از علل این است که داوطلبان نسبت به کنکور باورهای ذهنی متفاوتی دارند به عنوان نمونه در ذهن خویش از آن غول می سازند یا آن را مرگ و زندگی می دانند، حتی امکان دارد تعریف اطرافیان از کنکور سبب تشدید استرس در داوطلب شود.
وی افزود: نخستین کار برای رهایی از این باور این است که داوطلب، کنکور را یک برگ از زندگی تعریف کند که قرار است ورق بخورد ولی تمام برگ های زندگی را تشکیل نمی دهد.
ایل بیگی گفت: علت دوم استرس داوطلبان کنکور ناشی از باورهای آن ها در خصوص روش مطالعه است؛ آن ها خیال می کنند میزان مطالعه ای که داشته اند به میزان کافی نبوده است.
وی در خصوص نقش والدین در کنترل و پیدایش استرس دانش آموزان برای کنکور گفت: پدر و مادرهایی که به هر علتی توقعات بی اندازه از فرزندان خویش دارند یا دائم با گوشه و کنایه با آن ها صحبت می کنند، فشار زیادی به فرزندان خویش وارد می کنند، تزریق کردن اضطراب و استرس بر فرزندان نه تنها باعث بهبود رتبه فرزندان تان در کنکور نمی شود بلکه نتیجه ای عکس هم می تواند داشته باشد.
کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه، مدیریت زمان، کم کردن علائم بدنی، نفس کشیدن شکمی (دیافراگمی)، تن آرامی، ورزش و تغذیه سالم را از نکات طلایی در مهار استرس کنکور مطرح نمود و افزود: امید است دانش آموزان با توجه به نکات ذکر شده بتوانند این مرحله از زندگی خود را با آرامش سپری کنند.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: جام جم آنلاین