ژاپن برای یاری به محیط زیست ماهواره چوبی می سازد
به گزارش مجله نماشو، ژاپن در کوشش است برای کاهش زباله های فضایی تا سال 2023 ماهواره های چوبی برای قرار دادن در مدار فراوری کند.
سازه های چوبی از گذشته در ژاپن کاربرد فراوانی داشته اند و حتی بعضی از روش های معماری با چوب ژاپن چندی پیش در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسید. اکنون این کشور می خواهد دامنه استفاده از سازه های چوبی را به فضا هم گسترش دهد. دانشگاه کیوتو ژاپن با همکاری یک شرکت جنگلداری ژاپنی میخواهد تا سال 2023 ماهواره های چوبی فراوری و آن ها را جایگزین ماهواره های فعلی با سازه فلزی کند.
تاکاو دوئی (Takao Doi) استاد دانشگاه کیوتو و فضانورد ژاپنی در این زمینه گفت: مزیت یک ماهواره چوبی این است که اگر از مدار خارج گردد و هنگام ورود مجدد بسوزد، به اندازه ماهواره های فلزی ذرات زیان بار آزاد نمی کند.
او اضافه کرد: ما بسیار نگران این موضوع هستیم که تمام ماهواره هایی که دوباره وارد جو زمین می شوند می سوزند و ذرات ریز آلومینا ایجاد می نمایند که سال ها در جو بالایی شناور می مانند و در نهایت بر محیط زیست زمین اثر می گذارند.
- نخستین مأموریت پاکسازی زباله های فضایی توسط آژانس فضایی اروپا اجرا می گردد
دانشگاه کیوتو و شرکت جنگلداری سومیتومو (Sumitomo) آزمایش های گوناگونی بر روی چوب های مختلف و در شرایط متفاوت انجام می دهند تا مقاومت آن ها را در برابر شرایط سخت بسنجند و بتوانند چوبی فراوری نمایند که در برابر نوسان های شدید دمایی و نور خورشید دوام بیاورد.
با گسترش روزافزون مأموریت های فضایی، زباله ها و باقی مانده های فضایی در حال تبدیل شدن به یک نگرانی رو به افزایش در میان متخصصان است. دانیل اولتروگ (Daniel Oltrogge) مدیر مرکز استاندارد و نوآوری های فضایی (CSSI) در این باره گفت: باقی مانده های فضایی به طور فزاینده ای نگران نماینده هستند و در این میان برخورد دو جرم بزرگ با جرم 1 تا 10 تن بیشترین خطر زیست محیطی را به همراه خواهد داشت. اگرچه تخمین ها متفاوت است اما CSSI معتقد است که در حال حاضر 760000 جرم بزرگتر از 1 سانتی متر در مدار زمین قرار دارند.
این تعداد به ویژه با پرتاب صورت های فلکی ماهواره ای توسط شرکت های خصوصی در حال افزایش است. اسپیس ایکس تا به امروز تقریبا 900 ماهواره را برای اینترنت پرسرعت استارلینک به فضا پرتاب نموده است و میخواهد در نهایت بین 12000 تا 42000 ماهواره پرتاب کند. آمازون هم پروژه مشابهی با نام پروژه کوییپر (Project Kuiper) را در دست اجرا دارد که چندی پیش پیروز به دریافت مجوز FCC برای پرتاب 3236 ماهواره شد.
عکس کاور: طرحی گرافیکی از یک ماهواره با سازه چوبی
Credit: Sumitomo Forestry
منبع: Business Insider
منبع: دیجیکالا مگ