تاثیر بهره گیری از دانش علوم شناختی بر موفقیت رسانه ها

به گزارش مجله نماشو، عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه گفت: رسانه می تواند به راحتی در پردازش هوش موثر باشد و بر روی ذهنیت افراد اثر بگذارد.

تاثیر بهره گیری از دانش علوم شناختی بر موفقیت رسانه ها

مصطفی نصر اصفهانی عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران ، گفت: برای اینکه یک رسانه تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد باید از تکنولوژی شناختی استفاده کند، دانشمندان وقتی می خواهند تصمیم گیری نمایند قبل از آن تصمیم احساسی در ذهنشان ایجاد می گردد که حاصل یک پردازش ذهنی است.

نصر اصفهانی در تعریف پردازش ذهنی مطرح کرد: پردازش ذهنی شامل یک مدل ذهنی و مجموعه ای از اطلاعاتی است که شخص ادراک می نماید، این اجزای تفکر، قابل تاثیرگذاری هستند که این اثرگذاری ها به وسیله رسانه صورت می گیرد.

عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه گفت: وقتی شهروند در اجتماع اطلاعاتی دریافت می نماید همه اطلاعات را نمی تواند ادراک کند؛ چراکه اطلاعات زیادی در اطراف وجود دارد زمانی که ذهن یک شهروند را حساس می نمایند تا اطلاعات جذب ادراکش گردد به این اصطلاح پرایمینگ می گویند، به عنوان نمونه اگر از فرد بپرسند که از اول صبح چند گربه در خیابان مشاهده می نماید آن فرد ذهنش درگیر شمارش گربه ها می گردد در صورتی که در روزهای عادی از کنار گربه ها بی تفاوت می گذرد و این درگیری ذهن در حوزه پرایمینگ است.

وی درباره اثرگذاری رسانه ها در احساسات افراد گفت: اطلاعات خاصی که در اختیار افراد قرار می گیرد و نحوه بیان این اطلاعات همه بر روی افراد اثرگذار هستند، زمانی که فرد فکر می نماید این فکر منجر به احساساتی می گردد و رابطه بین افکار و احساسات جایی است که رسانه می تواند در آن اثرگذار باشد و حتی در قسمت بعدی که رفتار به احساس تبدیل می گردد رسانه می تواند به راحتی در پردازش هوش موثر باشد و روی فرد اثر بگذارد.

نصر اصفهانی بیان نمود: اینکه رسانه ها علوم شناختی را به کار بگیرند کار جدیدی است و اگر کسانی از این تکنیک استفاده نمایند به دلیل ذوق شخصی خودشان بوده یا آموزش های موقتی که در یک استراتژی شناختی طراحی شده باشد، ولی اینکه کسی به طور حرفه ای از این علم استفاده کند تا به حال چیزی دیده نشده است.

نصر اصفهانی اضافه نمود: برگزاری کنفرانس های علوم شناختی برای ترویج این علم موثر بوده است، اینکه توجه افراد به مسأله علوم شناختی جلب گردد خیلی خوشایند است، در ایران متخصصان حرفه ای برای این حوزه کم دیده می گردد، اما در خارج از کشور ایرانی هایی هستند که در این حوزه کار نموده اند، نکته دیگر این است که اگر توجه افراد به این موضوع جلب گردد در افراد احساس احتیاج ایجاد می گردد و وقتی احساس احتیاج در افراد به وجود آید به کارگیری بیشتر رسانه ها برای ترویج این علم بیشتر به چشم می آید.

نصر اصفهانی اضافه نمود: علوم شناختی پیشرفت چشم گیری در ایران داشته است ولی استفاده از این علم در رسانه های ایران خیلی قوی نبوده است و رسانه های ایرانی را از این منظر ضعیف می بینیم. وقتی یک رسانه اطلاعاتی را منتشر می نماید قرار نیست که همه مخاطبان آن رسانه تحت تاثیر قرار بگیرند و بلکه بخشی از افراد از محتوای رسانه متاثر می شوند شبکه های اجتماعی مجازی یا واقعی روی پویایی های بعد از فراوری محتوا و انتشار تاثیر می گذارند و یک بازخورد به خودمان می دهد و ما می توانیم کارها را به خوبی انجام دهیم.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 4397

به "تاثیر بهره گیری از دانش علوم شناختی بر موفقیت رسانه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر بهره گیری از دانش علوم شناختی بر موفقیت رسانه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید