حمزه: انسجام تیمی و اعتقاد به مهارت های روانی به موفقیت واترپلو در جاکارتا یاری کرد

به گزارش مجله نماشو، روانشناس تیم ملی واترپلو در بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: کار گروهی، انسجام تیمی و اعتقاد کادر فنی و ورزشکاران به مهارت های روانی یاری کرد تا این تیم بعد از 44 سال صاحب مدال برنز گردد.

حمزه: انسجام تیمی و اعتقاد به مهارت های روانی به موفقیت واترپلو در جاکارتا یاری کرد

دکتر خسرو حمزه در گفت وگو با خبرنگاران، در پاسخ به این پرسش که حضور شما در کنار تیم ملی واترپلو چقدر در موفقیت این تیم در بازیهای آسیایی جاکارتا تاثیرگذار بود، اظهار کرد: من نزدیک چند ماهی است که با تیم ملی واترپلو همکاری می کنم و در این مدت با همکاری خوبی که کادر فنی و رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با من داشتند، این موضوع سبب شد تا در آموزش مهارت های روانی و ارتقای عملکرد واترپلوئیست ها از نظر روانی چه در جریان تمرینات و چه در شرایط مسابقات بتوانم به تیم یاری کنم.

وی گفت: ارتباط خوبی که کادر فنی بویژه الکساندر چیریچ که خود قهرمان جهان و یکی از بهترین واترپلویست های جهان بوده با من داشت، بعضی وقتها حتی منجر به آن می شد که همفکری لازم را در خصوص کنترل مسائل روانی به کادر فنی ارائه دهم و آنها از این همفکری به خوبی استفاده می کردند و در تمرینات به کار می بستند.

روانشناس تیم ملی واترپلو اعلام نمود: با توجه به جو سنگینی که در بازیهای آسیایی حاکم بود، بویژه در بازی رده بندی که تیم ملی واترپلو با تیم چین برای کسب مدال برنز داشت فشار روانی بازیکنان به خصوص در ضربات پنالتی به حدی بالا بود که بازیکنان تنها با غلبه بر هیجانات منفی و کنترل استرس می توانستند به نتایج خوبی دست پیدا نمایند. با توجه به آموزشهایی که در این خصوص به ورزشکاران داده بودیم (به رغم این که تیم ملی واترپلو 3 ماه قبل در یک دیدار دوستانه بازی را به چین واگذار نموده بود) با آرامش و بدون هیچ استرسی توانستند در ضربات پنالتی چین را شکست دهند و بعد از 44 سال به مدال برنز بازیهای آسیایی دست پیدا نمایند.

حمزه ادامه داد: البته من نمی گویم تنها روانشناس سبب آمادگی روانی در تیم شد، در حقیقت کل اعضای فنی و فدراسیون به این موضوع یاری کردند و بیشتر تمرکز کار ما بر روی کار گروهی، انسجام تیمی، کنترل به موقع هیجانات، کنترل استرس و اضطراب، تمرکز و بازیافت تمرکز، بازگشت سریع به حالت اولیه در صورت عقب افتادن در آغاز بازی و .... عوامل مهمی بودند که دست به دست هم دادند تا تیم واترپلو از نظر روانی آماده باشد.

این روانشناس ورزشی اظهار کرد: طی مدتی که با تیم ملی واترپلو همکاری داشتم، کادر فنی و اعضای فدراسیون به مشورت ها توجه ویژه ای داشتند و از خدمات روانشناسی به خوبی استفاده می کردند. حتی زمانهای آموزش مهارت های روانی را چه در بخش انفرادی و چه تیمی طوری هماهنگ می کردند که من خواهان آن زمانها بودم. به هر صورت به خاطر اعتقادی که رییس فدراسیون و کادر فنی به خدمات روانشناسی داشتند سبب شد تا بازیکنان نیز به مهارت های روانی اعتقاد پیدا نمایند و مسیر موفقیت را سریعتر طی نمایند.

حمزه افزود: به اعتقاد من مهم ترین عامل در موفقیت این تیم کوشش بی وقفه بازیکنان، کادر فنی و حمایت های فدراسیون در 3سال گذشته بوده و بحث آمادگی روانی به عنوان مکملی برای نتیجه بخشی زحمات این تیم جهت رسیدن به سکو بود.

وی در انتها پیرامون ادامه همکاری خود با تیم ملی واترپلو گفت: در صورتی که فدراسیون خود علاقه مند به این همکاری تا انتخابی المپیک 2020 توکیو باشد، قطعا به همکاری خود با این تیم ادامه خواهم داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 2474

به "حمزه: انسجام تیمی و اعتقاد به مهارت های روانی به موفقیت واترپلو در جاکارتا یاری کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمزه: انسجام تیمی و اعتقاد به مهارت های روانی به موفقیت واترپلو در جاکارتا یاری کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید