دروغ هایی که در مصاحبه کاری می گوییم و به ضررمان است
به گزارش مجله نماشو، خبرنگاران : حتما جمله معروف صداقت، برترین سیاست است را شنیده اید؛ اما ما به دلایل مختلف گاهی دروغ را به صداقت ترجیح می دهیم، به خصوص زمانی که بحث مصاحبه کاری در میان باشد. تحقیقت نشان داده که 85درصد افراد در مصاحبه های کاری دروغ می گویند؛ اما آیا تمام این دروغ ها به نفع شان تمام می گردد؟ در ادامه دروغ های رایجی را که افراد در مصاحبه های کاری به زبان می آورند، که گاهی به نفع و گاهی به ضررشان است، برایتان آورده ایم تا این بار در مصاحبه هایتان حرفه ای تر عمل کنید.
من به این دلایل گپ کاری داشته ام
گپ های کاری در رزومه توجه مصاحبه نماینده ها را به خود جلب می نماید. مثلا اگر شما در رزومه تان 2 سال کار ننموده باشید، برای طرف مقابلتان این سوال پیش می آید که چه اتفاقی در آن دوران برایتان افتاده است. ممکن است که شما به علت پیدا نکردن کار در خانه مانده باشید، اما ترجیح می دهید که به طرف مقابلتان دروغ بگویید؛ اما علتی ندارد که شما در این مورد دروغی بگویید. جدا از آن، این یک سوال کاملا شخصی است و می توانید در جوابش تنها بگویید: به دلایل شخصی شما باید از همان ابتدا طوری برخورد کنید که طرف مقابل زندگی کاری و شخصی شما را یکی نکند. پس اگر نمی خواهید در خصوص گپ کاریتان توضیحی بدهید، بهتر است که جواب سر بالا بدهید.
تمام کارهای من در رزومه ام آمده است
احتمالا شما هم با توجه به شرکتی که در آن درخواست کار داده اید، در رزومه تان تغییراتی ایجاد نموده اید. مثلا چند ماه، کاری غیرمرتبط با رشته تحصیلی تان داشته اید که دانستن آن نه تنها نفعی برای استخدامتان ندارد، بلکه ممکن است به ضررتان هم تمام گردد. این مورد یکی از مواردی است که پنهان کاری شما شاید به نفع تان باشد؛ بنابراین اگر صلاح دیدید که تجربه ای در رزومه تان را حذف کنید، حتما این کار را انجام دهید.
من برای هر ماموریتی آماده ام
بعضی از شرکت ها کارشان به گونه ای است که باید کارمندان خود را به ماموریت در شهر های مختلف بفرستند. پس مطمئنا در مصاحبه چنین شرکت هایی، سوالی در این مورد که آیا آماده سفر در هر زمان و مکانی هستید، از شما پرسیده می گردد. شاید شما در این شرایط برای گرفتن کار مورد احتیاجتان به آن ها پاسخ مثبت دهید، اما اگر واقعا آماده سفر به هر جایی نیستید، بهتر است که از همان ابتدا صادقانه آن را بگویید. در غیر این صورت یا با عمل صورت گرفته روبرو می شوید و مجبورید که پیشنهاد آن ها را بپذیرید، یا این که خیلی زود مجبور به ترک آن شرکت می شوید.
عایدی کنونی من ... تومان است
بسیاری از افراد برای گرفتن شغل مورد علاقه شان، در خصوص حقوق قبلی خود دروغ می گویند. آن ها فکر می نمایند که هر چه حقوق قبلی شان را بالاتر بگویند، شرکت نو حقوق بیشتری به آن ها می دهد، در حالی که ممکن است همین موضوع باعث گردد که آن ها رقم حقوقی شما را بالاتر از حد معمول دانسته و برای استخدام، ردتان نمایند؛ بنابراین بهتر است حتی اگر می خواهید رقم حقوق قبلی تان را فاش نکنید، رقمی را پیشنهاد دهید که غیرمنطقی نباشد.
من شغل قبلی ام را دوست داشتم
شما دوست ندارید که در خصوص مدیر قبلی تان، به مدیر نوتان حرف های ناخوشایندی بزنید، از این رو حتی اگر از او متنفر باشید، باز هم از خوبی هایش می گویید. خوشبختانه این دروغتان می تواند تاثیر مثبتی روی مصاحبه شما داشته باشد. در واقع ثابت شده که بد گفتن از مدیر و شرکت قبلی، یکی از بدترین تاثیرات را روی مصاحبه نماینده و در نتیجه رد استخدام شما خواهد داشت.
من همواره عاشق کار در شرکت شما بوده ام
مصاحبه نماینده ها روانشناسان خوبی هستند، از این رو اگر شما برای نشان دادن تمایل به کار در آن شرکت یا برای تاثیر مثبت گذاشتن روی مدیرتان، به او بگویید که همواره عاشق کار در شرکت او بوده اید، نه تنها خودتان می دانید که این یک دروغ است، بلکه طرف مقابلتان هم به دروغ شما پی می برد. البته نباید خودتان را بی میل و بی تفاوت به کار در آن شرکت نشان دهید، اما این که بگویید آرزوی کار در آن را نیز داشته اید، دروغ خوبی نیست.
من در آن رشته تخصص دارم
تقریبا بیشتر افراد در مصاحبه هایشان خودشان را بیشتر از آنچه هستند، یعنی بالاتر از توانایی های واقعی شان نشان می دهند. در حالی که این دروغ می تواند در آینده دردسرساز گردد. فکر کنید که شما به مدیرتان گفته اید که در فتوشاپ وارد هستید، اما پس از استخدام، زمانی که کاری را به شما محول می نمایند، نمی توانید از پس آن بربیایید. از این رو بهتر است که به هیچ وجه در خصوص دانش و توانایی های که دارید، دروغ نکنید.
من فردی اجتماعی هستم
کار در یک شرکت احتیاج به فعالیت گروهی دارد. از این رو برای مصاحبه گر مهم است که شما روابط اجتماعی بالایی داشته باشید. اگر در واقعیت، شما فردی درونگرا هستید و دوست دارید که تنها کار کنید، اما در مصاحبه حرفی خلاف این راه می زنید، اشکالی ندارد، به شرط این که سعی کنید خودتان را با محیط وفق دهید و ارتباطتان را با دیگران حفظ کنید. انعطاف پذیری در این زمینه می تواند به شما یاری کند، در غیر این صورت، خیلی زود دروغ تان لو رفته و از موقعیت که دارید، برکنار خواهید شد.
من در کار قبلی، مدیر بوده ام
این که شما به مصاحبه نماینده بگویید که در شغل قبلی تان مسئول یا مدیر بخشی بوده اید، مطمئنا در نگاه اول او را تحت تاثیر قرار می دهد، اما بدون شک او با سوالات بیشتر در آن زمینه، متوجه دروغ شما می گردد. اگر می خواهید نشان دهید که توانایی های بالایی دارید، به جای تمرکز روی شغل قبلی و دروغ گفتن، بهتر است که روی موقعیت نوتان تمرکز کنید و انتظارتتان را از موقعیتی که می خواهید در آن باشید، صادقانه بیان کنید.
نقطه ضعف من اعتیاد به کار زیاد است
یکی از سوالاتی که معمولا همه مصاحبه نماینده ها از شما می پرسند این است که نقطه ضعفتان چیست؟ در این شرایط، باز هم شما دوست ندارید نکاتی منفی از خودتان بروز دهید، به همین علت جملاتی مانند من به کارم اعتیاد دارم یا بیش از حد منظم و مسئولیت پذیر هستم را به زبان می آورید. واقعیت این است که آن ها این سوال را نمی پرسند که تعریف بیشتری از شما بشوند، بلکه می خواهند اندازه شناخت شما از شخصیتتان و تمایل به بهبود نقطه ضعف هایتان را بسنجند؛ بنابراین بهتر است که در پاسخ به این سوال، خود واقعی تان را نشان دهید.
منبع: bestlifeonline
پ
منبع: برترین ها