رقبای در جست و جوی فریده در اسکار 2019

به گزارش مجله نماشو، تعدادی از کشور های متقاضی شرکت در این رقابت با آثاری قابل پیش بینی نام خود را در این فهرست ثبت کردند؛ از جمله کره جنوبی که با انتخاب فیلم پارازیت ساخته بونگ جون هو یکی از شانس های اصلی برنده شدن این جایزه هم محسوب می گردد.

رقبای در جست و جوی فریده در اسکار 2019

ایثار قنواتی| اعلام فهرست نهایی فیلم های متقاضی شرکت در رقابت بهترین فیلم خارجی زبانِ اسکار با یک اتفاق غیرمنتظره همراه شد. بر اساس آماری که نشریه هالیوود ریپورتر منتشر نموده سال جاری 93 کشور از 195 کشور دنیا برای شرکت در این رقابت کنجکاوی برانگیز فرم پر نموده اند؛ رقابتی که نهم فوریه سال 2020 در دالبی تیه تر لس آنجلس برگزار می گردد و مجسمه طلایی اسکار را در دستان برنده خوش شانس خود قرار می دهد.

نود و دومین دوره مراسم اسکار چند ماه دیگر در حالی برگزار می گردد که اسامی فیلم های خارجی شرکت نماینده در آن از چند هفته پیش و همزمان با نزدیک شدن به ددلاین ثبت فیلم ها در این رویداد سینمایی بتدریج به گوش می رسید.

تعدادی از کشور های متقاضی شرکت در این رقابت با آثاری قابل پیش بینی نام خود را در این فهرست ثبت کردند؛ از جمله کره جنوبی که با انتخاب فیلم پارازیت ساخته بونگ جون هو یکی از شانس های اصلی برنده شدن این جایزه هم محسوب می گردد.

پارازیت که بهار سال جاری در هفتاد و دومین دوره جشنواره کن توانست جایزه نخل طلا را به دست بیاورد از مهم ترین تولیدات سینمایی سال 2019 محسوب می گردد که در جشنواره فیلم مونیخ جایزه بهترین فیلم خارجی زبان و در جشنواره فیلم سیدنی برنده جایزه بهترین فیلم شده است.

اسپانیا هم شانس خود را برای به دست آوردن این جایزه با جدید ترین فیلم پدرو آلمودوار، رنج و افتخار امتحان می نماید که در دوره اخیر جشنواره کن برنده جایزه بهترین بازیگر مرد برای آنتونیو باندراس و بهترین موسیقی متن برای آلبرتو ایگلسیاس شده است.

نماینده کشور فرانسه در رقابت بهترین فیلم خارجی زبان اسکار هم درام پرطرفدار بی نوایان خواهد بود که در دوره اخیر جشنواره کن برنده جایزه ویژه هیأت داوران شده و با اشارات صریحی به تلاطم های اجتماعی فرانسه در ماه های اخیر ساخته شده است.

پیش از این رکورد تعداد فیلم های متقاضی رقابت در این بخش به سال 2017 با 92 فیلم برمی گشت. سال گذشته هم 87 فیلم متقاضی شرکت در این رقابت شدند. اما آمار منتشر شده از فهرست فیلم های متقاضی سال جاری نشان می دهد همچنان کشور های زیادی تمایل دارند شانس خود را برای حضور در این رقابت امتحان نمایند و نام فیلم ها و فیلمسازان مهم خود را به سر زبان ها بیندازند.

یکی از بخش های جالب فهرست نهایی فیلم های متقاضی شرکت در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی زبانِ سال جاری، حضور فیلم هایی از کشور های ازبکستان، نیجریه و غنا برای اولین بار است. این کشور ها در سال های گذشته فرصت چندانی برای حضور در جشنواره ها و مراسم های سینمایی نداشته اند.

نماینده سینمای ازبکستان در این رقابت فیلم نان گرم ساخته امید خامدامف، نماینده غنا فیلم Azili ساخته کوآبنا گیانسا و نماینده نیجریه فیلم شجاع دل ساخته جنویو نناجی است. انیمیشن پرطرفدار فرزند آب و هوا، درام اجتماعی آتلانتیک که برنده جایزه بزرگ جشنواره کن شده و درام خانوادگی زانا هم قرار است به عنوان نمایندگان کشور های ژاپن، سنگال و کوزوو در این رقابت شرکت داده شوند.

نماینده ایران در این رقابت هم مستند در جست و جوی فریده خواهد بود که وقتی خبر انتخاب آن در 27 مرداد منتشر شد حاشیه هایی به همراه آورد. انتخاب یک مستند به عنوان نماینده ایران در مرحله اولیه این رقابت با واکنش های منفی و مثبتی از سوی سینماگران و کارشناسان روبرو شد، اما در نهایت به تغییری در تصمیم هیأت معرفی نماینده سینمای ایران به آموزشگاه اسکار منتهی نشد.

در آن موقع رقبای اصلی در جست و جوی فریده، قصر شیرین رضا میرکریمی و متری شیش و نیم سعید روستایی بودند که با وجود استقبالی که از آن ها در جشنواره های خارجی شده بود از انتخاب به عنوان گزینه نهایی بازماندند.

سینمای ایران در سال های گذشته فقط توانسته با فیلم بچه های آسمان مجید مجیدی به جمع نامزد های این جایزه برسد و دو بار دیگر با فیلم های جدایی نادر از سیمین و فروشنده، هر دو ساخته اصغر فرهادی، مجسمه طلایی اسکار را از آن خودش کند.

فرآیند انتخاب فیلم ها در بخش بهترین فیلم خارجی زبان اسکار به این صورت است که بعد از بازبینی فیلم ها توسط اعضای آموزشگاه، در تاریخ شانزدهم دسامبر فهرست 10 فیلم خارجی زبانی که به مرحله بعدی این رقابت راه یافته اند اعلام می شوند.

فهرست نامزد های سایر بخش ها هم سیزدهم ژانویه 2020 معرفی می گردد تا در نهایت نهم فوریه سال آینده میلادی برندگان در مراسمی ویژه به رسم هر سال جوایز خود را از دست سینماگران مطرح و شناخته شده دریافت نمایند.

منبع: روزنامه ایران

منبع: فرادید
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 4275

به "رقبای در جست و جوی فریده در اسکار 2019" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رقبای در جست و جوی فریده در اسکار 2019"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید