رونمایی آمریکا از کاندیدای خود برای تصدی مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی اتمی

به گزارش مجله نماشو، خبرگزاری رویترز در 17 سپتامبر (26 شهریور)، گزارش داد: ریک پری، وزیر انرژی آمریکا در یک موضع گیری گفت: به نظر می رسد نامزد آرژانتینی برای پست مدیر کلی آژانس، یک کاندیدای عالی باشد.

رونمایی آمریکا از کاندیدای خود برای تصدی مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی اتمی

به گزارش خبرنگاران، بعد از درگذشت یوکیا آمانو در ماه جولای، قرار است 35 عضو شورای حکام در ماه آینده میلادی جایگزین وی را انتخاب نمایند. برای این پست، 4 نفر نامزد شده اند که عبارتند از: کورنل فروتا، اهل رومانی و معاون سابق آمانو، رافائل گروسی، نماینده آرژانتین نزد آژانس، لاسینا زربو، اهل بورکینافاسو و مدیر اجرایی سازمان معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای، و مارتا زیاکوف، رئیس نهاد نظام ایمنی هسته ای اسلواکی.

گروسی، تنها نامزدی است که به طور علنی جهت کسب این سمت تبلیغ نموده است. دیپلمات های مرتبط با آژانس ابراز داشته اند که او رایزنی های خود را زودتر از دیگران آغاز نموده تا بتواند حمایت کشور رقیب منطقه ای خود یعنی برزیل را به دست آورد. در حالی که موضع بسیاری از کشورهای شورای حکام نامعلوم هست، وزیر خارجه آمریکا در ماه آگوست با گروسی در واشنگتن دیدار نمود که بعضی دیپلمات ها این برداشت را کردند که نظر آمریکا بر انتخاب این کاندیدا می باشد.

همچنین در زمان حضور وزیر انرژی آمریکا در وین جهت شرکت در کنفرانس عمومی آژانس، در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص کاندیداتوری گروسی گفت: طوری که شما خبرنگاران وی را توصیف کردید، ظاهرا با شخصی سر و کار داریم که مورد احترام بخش های زیادی از جهان از جمله آمریکا می باشد. به نظرم، او یک کاندیدای عالی است و همه پیچیدگی ها جهانیی که ما در آن زندگی می کنیم را می فهمد.

در حالی که هر کاندیدایی روش خود برای اداره آژانس را دارد، با این حال دیپلمات ها در وین معتقدند صرف نظر از اینکه کدام کاندیدا انتخاب گردد، به نظر نمی رسد که تغییر عمده ای در رویکرد آژانس به مهم ترین موضوع کاری آن، یعنی نظارت بر توافق هسته ای ایران به وجود آید. اصلی ترین رقیب گروسی، فروتا می باشد که در حال حاضر آژانس را اداره می نماید و به کشورهای عضو گفته است که او فعلا امور آژانس را اداره می نماید تا کارها تداوم داشته باشد. با این حال، وزیر انرژی آمریکا گفت که آژانس بایستی در بعضی موضوعات سریع تر عمل کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 501

به "رونمایی آمریکا از کاندیدای خود برای تصدی مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی اتمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی آمریکا از کاندیدای خود برای تصدی مدیرکلی آژانس بین المللی انرژی اتمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید