طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه!

به گزارش مجله نماشو، خورش به، به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه خورش به خوشمزه و بسیار معطر را برای شما آورده ایم؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه!

در این مطلب می خوانید:

طرز تهیه خورش به با مرغ

طرز تهیه خورش به با لپه و گوشت

طرز تهیه خورش به با مرغ

مواد لازم
مرغبرای هر نفر یک تکه
به400 الی 500 گرم
آلو بخارابرای هر نفر 2 الی 3 عدد (دلبخواه)
پیاز بزرگ1 عدد
کره100 گرم
شیره انگور1 قاشق سوپخوری
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
روغن مایعبه اندازه لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاهبه میزان لازم

دستور تهیه خورش به با شیره انگور

  • در اولین مرحله از طرز تهیه خورش به با مرغ ابتدا داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و روی حرارت کم قرار دهید، سپس پیاز های خرد شده را داخل آن کمی تفت دهید تا نرم و سبک شوند بعد کمی زردچوبه بزنید و دوباره تفت دهید.
  • تکه های مرغ را در داخل قابلمه قرار دهید و چند دقیقه زیرورو کرده و تفت دهید، سپس تا اندازه ای که روی مرغ ها گرفته شود آب جوش بریزید بعد مقداری نمک بریزید و درب قابلمه را قرار دهید و صبر کنید تا مرغ ها نیم پز شوند، 1 تکه چوب دارچین هم میتوانید داخل مرغ بیندازید.
  • در این مرحله ، داخل یک ظرف دیگر کره را ریخته و با حرارت خیلی کم صبر کنید تا کره مقداری ذوب شود (کمی هم روغن مایع بریزید)، بعد تکه های به را که پوست گرفته و شسته اید همراه با پودر دارچین و شیره داخل کره بریزید و کمی تفت دهید تا هم شیره انگور کاملا حل شود و هم به ها کمی سرخ بشوند.
  • نیم ساعت مانده به پخت مرغ ها، آلو و به های تفت داده شده را داخل قابلمه مرغ بریزید و مقداری هم فلفل بریزید و با حرارت کم صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد، این خورش نیازی به رب ندارد و رنگ نارنجی آلو ها و به خورش شما را خوشرنگ میکند.

فوت و فن و نکات مهم برای درست کردن خورش به با مرغ و آلو بخارا

  • توجه داشته باشید که پیاز را تا حد سبک و نرم شدن تفت دهید، چون در این خورش پیاز باید لعاب بیندازد و اگر کاملا سرخ کنید لعاب نمی اندازد.
  • برای اینکه به در خورش وا نرود و له نشود به قطعات خیلی کوچک تقسیم نکنید، هر عدد به را بعد از اینکه نصف کردید هر تکه را به 4 الی 5 قسمت (بسته به اندازه به دارد) برش بزنید.
  • آلو ها را حتما از قبل حدود 1 ساعت در آب سرد بخیسانید بعد آبکش کرده و بشویید.
  • برای پختن گوشت سفید میتوانید نمک را در مرحله اول به قابلمه اضافه کنید، اما برای پختن گوشت قرمز حتما نمک را در مراحل آخر به گوشت اضافه کنید وگرنه نمک باعث دیر پخته شدن گوشت قرمز میشود.
  • حتما توجه داشته باشید که قبل از پختن مرغ؛ آنها را درون یک قابلمه قرار داده و با آب سرد روی حرارت قرار دهید، زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را خاموش کرده و مرغ ها را از آب خارج کنید تا هم بوی زهم آن برود و هم کف های روی آب از بین برود.

طرز تهیه خورش به با لپه و گوشت

مواد لازم
گوشت گوسفندی یا سینه مرغ300 گرم
به1 عدد
لپهنصف لیوان
پیاز بزرگ1 عدد
شکر در صورت دلخواه2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یا رب انار2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
آلو بخارادر صورت دلخواه 6 عدد

مراحل تهیه خورش به اصفهانی

  • ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت بدهید گوشت یا مرغ تکه ای را به پیاز اضافه کنید و تفت بدهید.
  • زردچوبه، نمک و فلفل و ادویه را هم اضافه کنید و تفت بدهی سپس 4 لیوان آب بریزید.
  • لپه های خیس خرده را در ظرف دیگری بپزید و زمانی که گوشت نیم پز و آب آن نصف شد لپه ها را به آن اضافه کنید.
  • به ها را نگینی یا به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید و داخل تابه تفت بدهید و زعفران و شکر را اضافه کنید؛ البته شکر به دلخواه است و می توانید آن را حذف کنید.
  • در ظرف را بگذارید و اجازه بدهید تا خورشت به جا بیافتد و ده دقیقه قبل از برداشتن غذا از روی گاز به آن آبلیمو بزنید.

نکته: بعضی افراد دوست ندارند داخل خورش لپه بریزند؛ می توانید لپه را با همین دستور پخت حذف کنید.

سخن آخر

خورش به جزء انواع خورش ایرانی و اصفهانی می باشد. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت می باشد. خورش به را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید. همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد. علاوه بر تهیه خورش به، شما می توانید با خشک کردن به و تهیه چای به نیز از خواص عالی میوه به بهره مند شوید.

در پایان به شما پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه خورشت کرفس نیز در انگیزه آشنا شوید و این خورشت مقوی را نیز امتحان کنید. همچنین اگر نظر یا تجربه ای دارید، در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 22 آبان 1399 بروزرسانی: 22 آبان 1399 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 1317

به "طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه!" امتیاز دهید

6 کاربر به "طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه!" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید