طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و مرغ لعاب دار و خوشمزه

به گزارش مجله نماشو، طرز تهیه خورشت کرفس لعابدار و خوشمزه را به دو طریق با گوشت و با مرغ به همراه تمام فوت و فن ها و راز خوشمزگی خورشت کرفس در این مطللب می خوانید.

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و مرغ لعاب دار و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورشت کرفس یکی از غذاهایی است که حد وسط ندارد؛ یا از آن خوشتان نمی آید و یا عاشقش هستید! این خورشت که شباهت هایی هم با خورشت قورمه سبزی دارد به روش های مختلف تهیه می گردد. با ساقه و برگ کرفس، با ساقه کرفس و نعنا و جعفری، با لوبیاچیتی یا لوبیا قرمز، با گوشت قرمز و با مرغ. در این مطلب دو طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و با مرغ را می خوانید.

1. طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت (بدون لوبیا)

مواد لازم برای چهار نفر
ساقه کرفس250 گرم
نعناع و جعفری 200 گرم
برگ کرفس 50 گرم
گوشت خورشتی250 گرم
پیاز 1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
آبلیموبه میزان لازم
زعفران (اختیاری)به میزان لازم
  1. ابتدا، پیاز را رنده درشت نموده و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
  2. سپس گوشت گوشت ماهیچه بدون استخوان را به شکل خورشتی و در قطعات درشت خرد نموده و به پیاز اضافه کنید و حسابی تفت دهید.
  3. به گوشت و پیاز کمی فلفل و زردچوبه بزنید. در صورت تمایل، می توانید یکی دو قاشق سرپُر، رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
  4. زمانی که رنگ رب عوض شد، مقداری آب جوش به مواد اضافه نموده و درب قابلمه را ببندید.
  5. حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت بپزد.
  6. در این فاصله، ساقه های کرفس خردشده را تفت داده و بعد از 1 ساعت از پخت گوشت، به آن اضافه کنید.
  7. نعنا، جعفری و برگ های کرفس خردشده را نیز در تابه ای جداگانه با کمی روغن تفت دهید و وقتی ساقه های کرفس نیم پز شد، آن ها را به مواد قبلی اضافه کنید.
  8. درب قابلمه را بسته و فرصت دهید که خورشت کرفس حسابی جا بیفتد.
  9. قبل از سرو، نمک غذا را اضافه نموده و بچشید و در صورت تمایل مقداری زعفران ساییده به آن اضافه کنید.
  10. در مرحله آخر، آبلیمو یا آبغوره را اضافه نموده و وقتی خورشت جا افتاده و به روغن افتاد، آن را به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.
  11. برای کاهش آب خورشت و به روغن نشاندن و لعاب دار کردن خورشت کرفس بهتر است در نیم ساعت خاتمه پخت، درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه ای تنظیم کنید که خورشت از جوش نیفتد.

2. طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ

مواد لازم برای 4 نفر
سینه مرغ1 عدد
ساقه کرفس خرد شده 200 گرم
نعنا و جعفری ساطوری2-3 پیمانه
رب گوجه فرنگی1-2 قاشق غذاخوری
پیاز عظیم ساطوری شده1 عدد
آب غوره3-4 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم
محلول زعفران3-4 قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
  1. ابتدا پیازها را در یک قابلمه مناسب با 3-2 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.

  2. تکه های مرغ را به پیاز اضافه کنید و 6-5 دقیقه با هم تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. تفت دادن مرغ قبل از اضافه کردن آب، مرحله مهمی از پخت خورشت کرفس با مرغ است، زیرا روغن داغ منافذ تکه های مرغ را می بندد و مانع تغییر مزه مرغ در فرایند پخت می گردد.

  3. نمک، زردچوبه، فلفل، محلول زعفران و (در صورت تمایل رب) را به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا همه قسمت های مرغ کاملا به ادویه آغشته گردد و کمی تفت دهید.

  4. دو پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را بسته و حرارت را ملایم کنید. حدود 2 ساعت صبر کنید تا مرغ بپزد.

  5. در این فاصله، 4-3 قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و ساقه های کرفس را 12-10 دقیقه در آن تفت دهید.

  6. کرفس ها را برداشته و کنار بگذارید تا روغن آن برود
  7. نعنا و جعفری خرد شده را در روغن به جامانده تفت دهید تا روغن سبز رنگ گردد و اگر لازم بود مقداری روغن به تابه اضافه کنید. (برگ های کرفس را هم می توانید خرد نموده و به همراه نعنا و جعفری تفت دهید.)
  8. در خاتمه ساعت اول پخت مرغ، کرفس و سبزی را همراه با آبغوره به مرغ اضافه نموده و خورشت را زیر و رو کنید. (به جای آبغوره می توانید از آبلیمو استفاده کنید.)

  9. در 15 دقیقه خاتمه پخت، غذا را بچشید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا خورشت به روغن بنشیند.

  10. برای کاهش دادن آب خورشت و به روغن افتادن آن بهتر است در نیم ساعت خاتمه پخت، درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه ای تنظیم کنید که خورشت از جوش نیفتد.
  11. پس از جا افتادن خورشت، آن را در ظرف سرو بکشید و به همراه برنج ساده یا زعفرانی نوش جان کنید.

سخن آخر

در برخی از مناطق مانند آذربایجان، خورشت کرفس را بی آب یا بسیار کم آب و به روغن نشسته می پزند و در برخی مناطق دیگر مانند فارس و خوزستان، اندکی آب لازمه خورشت کرفس است. اگر با توجه به خواص کرفس، می خواهید در تمام سال این خورشت را تهیه کنید و از فواید مصرف و طعم لذیذ آن استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم طریقه فریز کردن کرفس و هر آنچه که باید بدانید را نیز در خبرنگاران بخوانید. شما می توانید تجربیات، نظرات و پرسش های خود را با ما و سایر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 2995

به "طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و مرغ لعاب دار و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و مرغ لعاب دار و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید