طرز تهیه میرزا قاسمی در فر؛ بسیار سالم و رژیمی

به گزارش مجله نماشو، میرزا قاسمی از جمله خوراک های بسیار خوش طعم ایرانی است که به عنوان پیش غذا یا یک مزه فوق العاده دوست داشتنی، یا به عنوان وعده غذای اصلی به خصوص برای شام استفاده می شود. اگرچه اصالت میرزا قاسمی به خطه شمال کشور باز می شود، با این حال حالا این غذا در بسیاری از استان های مختلف با روش های پخت گوناگون مثل میرزا قاسمی بدون تخم مرغ و میرزا قاسمی با کشک تهیه می شود که هر یک طعم خاص خود را دارند. در این مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی در فر به عنوان یکی از سالم ترین روش ها برای درست کردن این غذا را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه میرزا قاسمی در فر؛ بسیار سالم و رژیمی

مواد اولیه تهیه میرزا قاسمی در فر

  • بادمجان 450 گرم (4 تا 6 عدد)
  • گوجه فرنگی میانه 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • سیر 2 حبه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

طرز تهیه میرزا قاسمی در فر

مرحله اول: گرفتن تلخی بادمجان ها

ابتدا باید بادمجان ها را خوب بشویید و پوست بکنید. سپس بادمجان ها را به ابعاد مورد نظر (ورقه ای یا تکه ای) خرد کنید. حالا بادمجان ها را در یک آبکش ریخته و به آن ها نمک اضافه کنید، طوری که تمام سطح بادمجان ها به نمک آغشته گردد.

سپس بادمجان ها را کنار بگذارید و به آن ها به مدت حداقل 30 دقیقه تا یک ساعت استراحت بدهید. بعد از گذشت این مدت می بینید که بادمجان ها آب پس داده و به اصطلاح تلخی شان را پس می زنند.

حالا بادمجان ها را بشویید یا با یاری یک دستمال آشپزخانه، سطحشان را خوب خشک کنید تا تلخی به جامانده و نمک اضافی شان گرفته گردد. در این مرحله بادمجان های شما آماده مصرف است.

مرحله دوم: خرد کردن و پختن بادمجان ها

پس از گرفتن تلخی بادمجان ها، نوبت به طبخ آن ها می رسد. ابتدا بادمجان ها را با یاری چاقو خوب ساطوری کنید. سپس بادمجان ها را به یک ظرف مخصوص فر مننقل نموده و به آن ها کمی روغن، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.

نکته: اگر تصمیم دارید غذای شما سالم تر باشد، می توانید به جای روغن معمولی از روغن زیتون بهره ببرید.

حالا بادمجان ها را به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه به فر با دمای 180 درجه سانتی گراد منتقل کنید تا بادمجان ها به خوبی بپزند.

مرحله سوم: اضافه کردن سیر و گوجه فرنگی

در طول مدتی که بادمجان ها در فر مشغول پختن هستند، به سراغ آماده کردن بقیه مواد بروید. برای این کار، حبه های سیر و گوجه فرنگی ها را به صورت ریز رنده کنید. بعلاوه رب گوجه فرنگی را با چند قاشق آب جوشیده مخلوط کنید تا رب رقیق شده و به اصطلاح باز گردد.

پس از خارج کردن بادمجان ها از فر، مواد دیگر شامل گوجه فرنگی و سیر رنده شده و رب گوجه فرنگی را به بادمجان ها اضافه کنید. سپس میرزا قاسمی خود را مجددا به مدت 10 تا 15 دقیقه به فر منتقل کنید تا آب اضافه گوجه فرنگی ها کشیده شده و میرزا قاسمی سالم و رژیمی شما آماده گردد.

مرحله چهارم: اضافه کردن تخم مرغ ها

در نهایت، نوبت به اضافه کردن تخم مرغ ها به میرزا قاسمی می گردد. البته تخم مرغ از جمله موادی است که می تواند از دستور تهیه این غذا حذف گردد و استفاده کردن یا استفاده نکردن از آن کاملا اختیاری است.

پس از اینکه آب موجود در میرزا قاسمی به خوبی تبخیر شده و میرزا قاسمی شما کاملا پخت، آن را از فر خارج نموده و هم بزنید تا مواد مجددا با هم مخلوط شوند. سپس تخم مرغ ها را به میرزا قاسمی اضافه نموده و روی آن ها کمی نمک بپاشید. این بار میرزا قاسمی را به مدت 5 دقیقه با دمای 175 سانتی گراد به فر منتقل کنید تا فقط تخم مرغ ها پخته و آماده شوند.

حالا میرزا قاسمی شما آماده سرو است. می توانید این غذای خوشمزه را هم با نان و هم با برنج سرو نموده و از طعم سالم آن لذت ببرید.

نکات تکمیلی برای تهیه میرزا قاسمی در فر

در این مطلب با روش متفاوت درست کردن میرزا قاسمی در فر آشنا شدیم. این روش بسیار ساده و سالم بوده و میرزا قاسمی شما را به یک غذای رژیمی تبدیل می نماید. در ادامه، نکات تکمیلی برای درست کردن این غذا را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی

اگر قصد سرو کردن میرزا قاسمی برای مهمانانتان را دارید، درست کردن میرزا قاسمی در فر را چندان به شما پیشنهاد نمی کنیم. شما می توانید بعد از پختن بادمجان ها در فر، آن ها را به ماهیتابه منتقل نموده و به همراه روغن، گوجه فرنگی پوره شده و رب گوجه و سیر تفت بدهید. در این صورت میرزا قاسمی شما روغن انداخته و ظاهر مجلسی تری پیدا می نماید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو

اگرچه گردو بیشتر برای درست کردن خوراک کشک بادمجان (دیگر خوراک شمالی که با بادمجان تهیه می گردد) استفاده می گردد، با این حال به دلخواه می تواند به مواد میرزا قاسمی هم اضافه شده و طعم آن را متفاوت کند. برای درست کردن میرزا قاسمی با گردو، کافی است یک چهارم پیمانه مغز گردو را به صورت ریز خرد کنید. سپس گردوهای خرد شده را به مواد میرزا قاسمی اضافه کنید.

بعلاوه می توانید از مغز گردوی درسته برای تزیین میرزا قاسمی بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 آذر 1404 بروزرسانی: 12 آذر 1404 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 5447

به "طرز تهیه میرزا قاسمی در فر؛ بسیار سالم و رژیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی در فر؛ بسیار سالم و رژیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید