طرز تهیه پلو مخلوط مجلسی؛ شیک و خوش طعم
به گزارش مجله نماشو، بهترین ها نوشت: پلو مخلوط با قلقلی مرغ یکی از انواع غذا های خوشمزه و ساده است که با رسپی های مختلفی پخته می گردد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
ران و سینه مرغ 500 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
برنج 4 پیمانه
بادمجان 2 عدد
جعفری 150 گرم
زرشک 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده به میزان کافی
خلال پسته به میزان کافی
نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
زردچوبه و پودر سیر به میزان کافی
طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ
مرحله اول
برای تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ خوشمزه در ابتدای کار گوشت سینه و ران مرغ را جدا نموده و به همراه پیاز درون یک کاسه مناسب چرخ می کنیم، سپس میزانی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به کاسه می افزاییم.
مرحله دوم
حالا پودر سوخاری را به کاسه اضافه نموده و ورز می دهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند، سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و به مدت 30 دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا مزه ها با هم ترکیب و یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله یک قابلمه را تا نیمه پر از آب نموده و میزانی نمک به آن اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. در ادامه بادمجان را شسته و پوست آنرا به صورت راه راه جدا می کتیم.
مرحله چهارم
حالا بادمجان ها را به صورت مکعبی خرد نموده و درون یک کاسه حاوی آب و نمک می ریزیم، سپس اجازه می دهیم بادمجان ها به مدت 15 تا 20 دقیقه درون آب و نمک بمانند تا تلخی احتمالی آن ها گرفته گردد.
مرحله پنجم
در ادامه برنج را شسته و به قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت 8 تا 12 دقیقه درون آب جوش بماند تا پخته اولیه آن انجام گردد. در این فاصله مواد گوشتی را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله ششم
حالا از مواد گوشتی به میزان یک گردو کوچک جدا نموده و گرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و میزانی روغن مایع به آن می افزاییم. در ادامه گوشت های قلقلی را درون تابه ریخته و تفت می دهیم.
مرحله هفتم
در این فاصله جعفری را شسته و به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه میزانی زعفران دم نموده برای خوشرنگ تر شدن گوشت های قلقلی به تابه اضافه می کنیم. حالا تفت می دهیم تا عطر جعفری آزاد گردد.
مرحله هشتم
در این مرحله اجازه می دهیم قلقلی ها کاملا سرخ شده، سپس از تابه خارج می کنیم. حالا بادمجان ها را درون آبکش ریخته و با دست به خوبی فشار می دهیم تا آب اضافی میان بافتی شان کاملا خارج گردد.
مرحله نهم
در ادامه بادمجان ها را به تابه اضافه نموده و تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند. زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و برنج را درون آبکش ریخته و آبکشی می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله میزانی روغن مایع درون یک قابلمه مناسب ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس می کنیم، سپس یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم. حالا میزانی گوشت قلقلی و بادمجان سرخ شده روی برنج می ریزیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله مراحل را به همین ترتیب ادامه می دهیم، سپس میزانی زعفران دم نموده به صورت پخش روی برنج می ریزیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار می دهیم.
مرحله دوازدهم
حالا درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار داده، سپس اجازه می دهیم پلو به مدت 45 دقیقه روی حرات بماند تا کاملا دم بکشد. در ادامه زرشک و خلال پسته را شسته و درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم.
مرحله سیزدهم
در این مرحله اجازه می دهیم خلال و زرشک به مدت 30 دقیقه درون آب بمانند تا خیس بخورند. پس از گذشت این زمان یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و میزانی روغن مایع درون آن ریخته، سپس زرشک را درون آبکش می ریزیم.
مرحله چهاردهم
حالا زرشک و خلال پسته را به تابه اضافه نموده و به مدت 30 ثانیه تفت می دهیم، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. زمانی که پلو دم کشید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و پلو را به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله پانزدهم
در این مرحله پلو مخلوط را درون ظرف مورد نظرمان ریخته، سپس مخلوط زرشک و خلال پسته را به صورت پخش روی پلو می ریزیم. در نهایت میزانی برگ جعفری روی پلو قرار داده و به همراه ماست سرو می کنیم. نوش جان.
منبع: فرارو