طرز تهیه پیراشکی میگو

به گزارش مجله نماشو، اگر هوادار غذاهای دریایی هستید، حتما به پیراشکی میگو هم علاقه پیدا می کنید. یکی از پرهوادارترین و مقوی ترین انواع پیراشکی، پیراشکی میگو هستش که با میگو و سبزیجات مختلف و دلخواه پر می شه و می تونید توی تابه درست کنید یا اگر نسحه رژیمی می خواید، پخت پیراشکی میگو توی فر یا ایرفرایر رو می تونید امتحان کنید. این پیراشکی هم طعم جذابی داره و هم به عنوان یک حسابی مقویه. ما هم توی این مطلب از در کامل ترین طرز تهیه پیراشکی میگو به روش های متنوع و نکات پخت، ترد شدن و وا نشدن پیراشکی میگو رو بهتون یاد می دیم

طرز تهیه پیراشکی میگو

طرز تهیه پیراشکی میگو در یک نگاه

برای تهیه پیراشکی میگو، میگوها رو پاک کنید و رگ سیاه پشتشون رو بگیرید. بعد با کمی نمک و آبلیمو حدود 10 دقیقه مزه دار و سپس آبکش کنید تا بوی زهمشون گرفته بشه. سیب زمینی ها رو با پوست آبپز کنید. بعد اون ها رو پوست بگیرید و له کنید. پیاز نگینی و سیر خرد شده رو توی روغن داغ تفت بدید تا طلایی بشن. سپس میگوها رو اضافه کنید و با ادویه ها حدود 3 تا 5 دقیقه تفت بدید تا نیم پز بشن. ذرت و نخودفرنگی رو اضافه کنید و کمی حرارت بدید تا آب اضافیشون تبخیر بشه.

سیب زمینی له شده و سبزی تازه رو اضافه و مواد رو مخلوط کنید تا یک مایه یکدست داشته باشید. حالا یک قاشق از مایه رو داخل خمیر پیراشکی بذارید، لبه های خمیر رو با تخم مرغ به هم بچسبونید و محکم کنید. در نهایت پیراشکی ها رو توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته بشن. اون ها رو روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه. پیراشکی میگو رو با سس دلخواه سرو کنید.

شما می تونید جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه پیراشکی میگو رو توی این مطلب بخونید

مواد اولیه برای تهیه پیراشکی میگو

مواد اولیه میزان مورد احتیاج
میگو (پاک شده)حدود 300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیب زمینی2 عدد
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
مخلوط ذرت و نخود فرنگینصف لیوان فرانسوی دسته دار
جعفری یا گشنیز تازه2 قاشق غذاخوری خرد شده
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم
زردچوبه، پاپریکا یا فلفل قرمزبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی
خمیر پیراشکی (آماده یا خانگی)حدود 15 تا 20 عدد
تخم مرغ1 عدد (برای چسباندن لبه های خمیر)
سس دلخواه (تارتار، سیر یا چیلی)برای سرو پیراشکی میگو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیراشکی میگو: 15 تا 20 دقیقه

میزان کالری در 1 عدد پیراشکی میگو: 120 تا 150 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پیراشکی میگو ساده

پیراشکی میگو رو می تونید به عنوان ناهار یا شام مهمونی هم درست کنید. کافیه مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: میگوها رو آماده کنید

اولین قدم برای طرز تهیه پیراشکی میگو اینه که میگوها رو خوب پاک کنید. پوست و رگ سیاه پشتشون رو با چاقوی تیز جدا کنید چون اگر بمونه، هم ظاهر میگو رو خراب می کنه و هم طعم تلخ بهش می ده. را بلد هستید؟

بعد برای گرفتن بوی زهم میگوها، اون ها رو توی یه کاسه بریزید و کمی نمک و چند قطره آبلیمو بهشون اضافه کنید. کمی تکونشون بدید و حدود ده دقیقه بذارید تا مزه دار بشن و بوی نامطبوعشون گرفته بشه. یادتون باشه بیشتر از این زمان نذارید چون میگو زود سفت می شه.

شما می تونید میگو پاک شده آماده، نمک و آبلیمو رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها رو آبپز کنید

قبل از اینکه سراغ سیب زمینی ها برید، میگوها رو بعد از 10 دقیقه توی آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید تا آبلیمو پاک بشه. اجازه بدید آب اضافی میگوها گرفته بشه. بعد سیب زمینی ها رو بشورید و با پوست توی قابلمه با میزانی آب روی حرارت بذارید تا آبپز و کاملاً نرم بشن. بعد از پخت، پوست اون ها رو بگیرید و با گوشت کوب یا رنده له کنید.

مرحله سوم: پیاز و سیر رو تفت بدید

در ادامه، پیاز و سیر رو پوست بگیرید. پیاز رو به صورت نگینی ریز خرد کنید و توی یه ماهیتابه با کمی روغن تفت بدید تا سبک و شفاف بشه. مراقب باشید پیاز رو نسوزونید چون طعم تلخ می گیره. وقتی پیاز کمی طلایی شد، سیر رو پوره یا ریز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. اجازه بدید عطر سیر بلند بشه.

پیاز داغ آماده، سیر داغ آماده و روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله چهارم: میگوها رو تفت بدید

توی این مرحله از طرز تهیه پیراشکی با میگو، میگوهای آبکش شده رو به پیاز و سیر اضافه کنید. اگر میگوها درشت هستن، می تونید از وسط خرد کنید. بعد به میگوها نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا اضافه کنید و تفت بدید تا مزه دار بشن. حدود 3 تا 5 دقیقه میگوها رو تفت بدید تا نیم پز بشن. دقت کنید میگو رو زیاد نپزید چون بافتشون خشک و لاستیکی می شه، فقط کافیه رنگشون تغییر کنه و کمی جمع بشن.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

مرحله پنجم: سبزیجات رو اضافه کنید

در ادامه مخلوط ذرت و نخود فرنگی رو به میگوها اضافه کنید. اگر این سبزیجات منجمد هستن، از قبل، بذارید یخشون باز بشه و آبپزشون کنید. اگر کنسروی هستن، فقط از عصاره خارجشون کنید و توی تابه بریزید. حرارت رو کم کنید و کمی تفت بدید تا همه مواد با هم ترکیب بشن و آب اضافی سبزیجات تبخیر بشه.

انوااع کنسرو سبزیجات رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

مرحله ششم: مایه میانی پیراشکی میگو رو درست کنید

سپس سیب زمینی له شده و جعفری یا گشنیز تازه خرد شده رو داخل ماهیتابه بریزید. همه مواد رو خوب مخلوط کنید تا یک مایه یکدست و خوش رنگ داشته باشید. نکته مهم اینه که سبزی تازه رو زیاد حرارت ندید چون رنگ و عطرش از بین می ره، فقط در حد مخلوط شدن کافیه. بعد شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید مواد، کمی از دما بیفتن.

مرحله هفتم: خمیر پیراشکی رو با مواد پر کنید

توی یه کاسه، تخم مرغ رو بشکنید و با قاشق هم بزنید تا زرده و سفیده با هم کاملا ترکیب بشن. اگر خمیر پیراشکی آماده دارید، خمیرهای پیراشکی رو روی سطح کار بذارید. یک قاشق از مایه میگو داخل هر خمیر بریزید.

برای اینکه لبه ها محکم بسته بشن، با برس آشپزی، کمی تخم مرغ زده شده روی لبه های خمیر بزنید و خمیر رو تا کنید. دقت کنید میزان مایه پیراشکی میگو زیاد نباشه چون موقع پخت ممکنه خمیرها باز بشن.

تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله هشتم: پیراشکی ها رو بپیچید

لبه های خمیر پیراشکی رو با انگشت فشار بدید تا کاملا بچسبن. می تونید با چنگال روی لبه ها طرح بندازید تا هم ظاهر پیراشکی زیباتر بشه، هم پیراشکی ها موقع پخت باز نشن. اگر پیراشکی میگو با خمیر آماده درست می کنید، حتماً روی بسته رو بخونید چون برخی خمیرها احتیاج به کمی آرد روی سطح کار دارن تا نچسبن و همین مراحل رو انجام بدید.

مرحله نهم: پیراشکی میگو رو سرخ کنید

وقتی همه پیراشکی های میگو رو پیچیدید و آماده شدن، توی یه تابه میزانی روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بذارید تا روغن کاملا داغ بشه. بعد به آرومی پیراشکی ها رو در روغن داغ قرار بدید تا هر دو طرفشون، طلایی و برشته بشن. حواستون باشه که روغن باید کاملاً داغ باشه چون اگر سرد باشه، پیراشکی روغن زیادی جذب می کنه و سنگین می شه.

مرحله آخر: پیراشکی میگو رو سرو کنید

در نهایت، وقتی پیراشکی ها سرخ شدن، اون ها روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه. بعد پیراشکی ها رو توی ظرف سرو بذارید و با سس دلخواه مثل سس تارتار ()، سس سیر () یا سس چیلی () سرو کنید.

انواع سس و ترشی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

روش تهیه پیراشکی میگو رژیمی در فر

اگر بخواید پیراشکی میگو بدون سرخ کردن درست کنید تا رژیمی تر و سالم تر بشه، پیراشکی ها رو که آماده کردید (مثل روش قبل)، فر رو روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت 10 تا 15 دقیقه گرم کنید. بعد کف سینی فر رو کاغذ روغنی بذارید. پیراشکی ها رو با کمی فاصله توی سینی فر بچینید. کمی روغن یا زرده تخم مرغ روی سطحشون بمالید. فر که گرم شد، سینی رو توی طبقه وسط فر بذارید.

دمای فر همون حدود 180 درجه باشه و 20 تا 25 دقیقه زمان بدید تا پیراشکی ها ترد بشن. می تونید اواسط پخت پیراشکی ها، اون ها رو برگردونید تا هر دو سمتشون طلایی بشن. توی 2 تا 3 دقیقه نهایی پخت هم، گریل رو روشن کنید. بعد سینی رو بیرون بیارید و پیراشکی ها رو توی ظرف بچینید. پیراشکی میگو رو با سس، ترشی یا سالاد دلخواهتون میل کنید.

دستور تهیه پیراشکی میگو در سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر

برای طرز تهیه پیراشکی میگو در سرخ کن بدون روغن یا در هواپز، پیراشکی های میگو رو بعد از پیچیدن، در دستگاهی که 3 دققیه گرم شده با درجه 180 درجه سانتی گراد بذارید. حدود 12 تا 15 دقیقه صبر کنید تا پیراشکی ها بپزن و اواسط پخت، سبد دستگاه رو تکون بدید یا پیراشکی ها رو برگردونید. بعد از پخت اون ها را بیرون بیارید و با سس یا ترشی دلخواهتون میل کنید.

طرز تهیه پیراشکی میگو پنیری

برای طرز تهیه پیراشکی میگو پنیری، مثل روش های بالا مایه پیراشکی میگو رو آماده کنید و داخل خمیر پیراشکی بریزید. روی مایه، کمی پنیر پیتزا بریزید. می تونید یه ورق پنیر ورقه ای هم بذارید. اگر هم پنیر پارمزان اضافه کنید، طعم شور و عمیق می گیره. بعد پیراشکی رو بپیچید. سپس پیراشکی های آماده شده رو توی تابه، فر یا سرخ کن بدون روغن، بپزید و سرخ کنید.

برای خرید انواع از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی میگو

  • بهتره از میگوهای میانه برای پیراشکی میگو بهره ببرید چون میگوهای خیلی ریز داخل خمیر گم می شن و میگوهای خیلی درشت باعث باز شدن خمیر می شن.
  • اگر میگو تازه در دسترس ندارید، میگو منجمد رو شب قبل توی یخچال بذارید تا یخش باز بشه و هرگز میگو منجمد رو مستقیما داخل آب داغ نذارید چون بافتش خراب می شه.
  • مایه پیراشکی میگو نباید آبکی باشه. پس اگر دیدید مواد میانی پیراشکی آب انداختن، تابه رو چند دقیقه بیشتر روی حرارت بذارید تا رطوبت اضافی شون تبخیر بشه.
  • سیب زمینی آبپز و پوره شده نقش مهمی در جذب رطوبت داره، پس میزانش رو به صورت دقیق رعایت کنید.
  • اگر خمیر آماده پیراشکی استفاده می کنید، حتماً قبل از پر کردنشون، روی سطح کار کمی آرد بپاشید تا به سطح کار نچسبن.
  • اگر خمیر پیراشکی خانگی درست کردید، بهتره نیم ساعت توی یخچال استراحت بدید تا موقع کار راحت تر باز بشه.
  • برای محکم تر شدن لبه های پیراشکی موقع پیچیدن، علاوه بر تخم مرغ می تونید کمی آب یا شیر هم بهره ببرید.
  • اگر می خواید پیراشکی میگو ظاهر حرفه ای داشته باشه، لبه ها رو با چنگال طرح دار کنید یا به شکل هلالی ببندید.

فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی میگو

چرا پیراشکی میگو باز می شه؟

چون لبه های خمیر رو خوب نچسبوندید یا میزان مایه پیراشکی داخل خمیر زیاد بوده.

راه حل: همواره به لبه های خمیر پیراشکی موقع پیچیدن، تخم مرغ هم زده یا کمی آب بزنید و بعد فشار بدید. میزان مایه رو هم کنترل کنید.

چرا پیراشکی میگو زیادی چرب روغنی می شه؟

وقتی روغن به مقدار کافی داغ نباشه، خمیر روغن زیادی جذب می کنه.

راه حل: روغن رو کاملاً داغ کنید و پیراشکی ها رو توی چند نوبت سرخ کنید تا دمای روغن پایین نیاد.

چرا پیراشکی میگو خشک می شه؟

احتمالا میگو بیش از حد تفت داده شده یا زمان پختش در فر، طولانی بوده.

راه حل: میگو رو فقط 3 تا 5 دقیقه نیم پز کنید و زمان پخت پیراشکی میگو در فر رو هم زیاد در نظر نگیرید.

چرا خمیر پیراشکی سفت میشه؟

آرد خمیر پیراشکی زیاد بوده یا زیاد ورز داده شده.

راه حل: خمیر رو فقط به مقدار ای ورز بدید که یکدست بشه و قبل استفاده نیم ساعت استراحت بدید.

چرا پیراشکی ها ترک می خورن؟

چون رطوبت مایه پیراشکی میگو زیاد بوده یا خمیر پیراشکی خشک شده.

راه حل: مایه پیراشکی رو کمی بیشتر، روی حرارت تفت بدید تا آب اضافیش تبخیر بشه. خمیر پیراشکی رو هم با دستمال مرطوب بپوشونید تا خشک نشه.

چرا رنگ پیراشکی های داخل فر یا ایرفرایر طلایی نمی شه؟

سطح خمیر رو تخم مرغ یا روغن نمالیدید.

راه چاره: قبل پخت، روی پیراشکی ها کمی تخم مرغ زده شده یا روغن اسپری کنید تا بعد از پخت طلایی بشن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 دی 1404 بروزرسانی: 3 دی 1404 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 5448

به "طرز تهیه پیراشکی میگو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیراشکی میگو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید