عدم اجرای کامل پزشکی خانواده در کشور نیازمند آسیب شناسی و تهیه برنامه مدون است

به گزارش مجله نماشو، وزیر بهداشت گفت: اول باید آسیب شناسی کنیم که چرا پزشکی خانواده به طور کامل در کشور اجرا نشده است و بعد از این آسیب شناسی و شناخت موفقیت ها و عدم موفقیت ها، باید خروجی مدونی تهیه کنیم تا موانع اجرایی، رفع گردد

عدم اجرای کامل پزشکی خانواده در کشور نیازمند آسیب شناسی و تهیه برنامه مدون است

به گزارش خبرنگاران، دکتر بهرام عین اللهی در اولین نشست کارگروه مدیران ارشد نظام سلامت برای ارزیابی و بازنگری نسخه 02 پزشکی خانواده در دولت سیزدهم، گفت: حتما باید برنامه ای واقعی و نه خیالی برای اجرای پزشکی خانواده تهیه گردد. در جهان ثابت شده که هر کشور با توجه به شرایط خودش می تواند برنامه ها را اجرا کند و هیچ کشوری نمی تواند برای کشوری دیگر، نسخه ای تجویز کند و باید با توجه به شرایط بومی ایران، برای اجرای پزشکی خانواده اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: مهمترین کار در تدوین و اجرای پزشکی خانواده در سطح کشور باید این باشد که مورد قبول و پذیرش مردم باشد. هر برنامه ای که مردم آن را نپذیرند، قابلیت اجرایی ندارد. در واکسیناسیون، حجم زیادی واکسن تامین شد و اگر می خواستیم با نیروها و امکانات وزارت بهداشت، این کار را انجام دهیم، بیش از یکسال زمان می برد اما در طول چندماه در آستانه 100 میلیون دُز واکسن تزریقی هستیم اما مردم، مشارکت بسیار خوبی داشتند.

وزیر بهداشت گفت: در تدوین برنامه پزشکی خانواده باید به فراهم کردن زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، قابلیت اجرایی و البته پذیرش مردم توجه کرد. برای اجرای پزشکی خانواده ابتدا باید آگاهی بخشی و اطلاع رسانی گسترده انجام گردد چون بعضی تصور می نمایند با اجرای آن، محدود می شوند اما همراه کردن مردم، لازم است.

عین اللهی گفت: در آموزش های علوم پزشکی، موفقیت های خوبی داشته ایم و به خودکفایی رسیده ایم که البته این خودکفایی، زمان بر بود. هیچ مسئله ای در آموزش پزشکی خانواده نداریم و به راحتی می توان برنامه های آموزشی پزشکی خانواده را به ویژه در دوره های کوتاه مدت برای پزشکان عمومی تدوین و اجرایی کرد.

وی تاکید نمود: در حال حاضر حوزه بهداشت احتیاجمند توجه ویژه است. به 18 استان کشور سفر نموده و از نزدیک خیلی از مراکز بهداشتی را بازدید نموده ام. حوزه بهداشت را باید احیا کنیم. همه باید یاری نمایند که زیرساخت های بهداشتی، تقویت گردد و اگر احتیاج به قانون دارد با کمیسیون بهداشت مجلس، تعامل و همکاری می کنیم.

بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت گفت: می توانیم اولین جلسه شورای عالی سلامت را با موضوع پزشکی خانواده با حضور رییس جمهور یا معاون اول رییس جمهور برگزار کنیم اما باید تا آن موقع، برنامه مدون و قابل اجرا در بُعد زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه گردد. خانه های بهداشت، هسته های اولیه نظام سلامت و البته احتیاجمند تقویت هستند. منابع وزارت بهداشت را بیشتر از گذشته به سمت حوزه بهداشت، احیای خانه های بهداشت و شبکه های بهداشت و درمان سوق خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 2203

به "عدم اجرای کامل پزشکی خانواده در کشور نیازمند آسیب شناسی و تهیه برنامه مدون است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عدم اجرای کامل پزشکی خانواده در کشور نیازمند آسیب شناسی و تهیه برنامه مدون است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید