ممیزی کیفی علاوه بر محتوایی بر آثار شبکه نمایش خانگی
به گزارش مجله نماشو، مدیرعامل مؤسسه رسانه های تصویری و دبیر جشنواره فیلم های ویدئویی یاس درباره ارتقای کیفیت فیلم های ویدئویی می گوید: با سازمان سینمایی توافق شده که علاوه بر ممیزی محتوایی، فیلم ها را ممیزی کیفی هم کنند و اجازه تولید فیلمنامه های ضعیف را ندهند
به گزارش خبرنگاران، سید مصطفی ابطحی درباره رقابت میان شبکه نمایش خانگی و تلویزیون در سریال سازی نیز معتقد است فرایند اتفاق افتاده موجب رشد و بلوغ نمایش خانگی شده و به هیچ وجه این فرایند قابل توقف نیست و سیاست مؤسسه نیز تشویق تهیه کنندکان برای حضور در این حوزه است.
راهکاری برای ارتقای کیفیت فیلم های ویدئویی
سیدمصطفی ابطحی که با خبرنگار خبرنگاران در حاشیه جشنواره فیلم یاس در رامسر گفت وگو می کرد، درباره اثرگذاری این جشنواره بر حوزه فیلم های ویدئویی، با اشاره به رشد سال های اخیر نمایش خانگی گفت: ما با افتخار برای نمایش خانگی و به احترام فعالان این عرصه موظفیم این جشنواره را برپا کنیم و از این راه از کسانی که به این عرصه ورود کرده اند ستایش کنیم.
او ادامه داد: نمایش خانگی حوزه ای پرمخاطب، جدی و اثرگذار در حوزه فرهنگ و اقتصاد است. فیلم های نمایش خانگی برای خانواده ها ساخته می شود پس این فیلم ها باید از چنان ساخت قوی، تنوع مضمونی و جذابیتی برخوردار باشد که ساعات خوبی را برای خانواده ها رقم بزند.
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های ویدئویی یاس با بیان اینکه در هر جشنواره ای تجربیاتی کسب می شود و در دوره های بعدی بر اساس آن تجربه ها تلاش می شود جشنواره از شکوه بیشتری برخوردار باشد، درباره اثرگذاری این جشنواره بر تولیدات ویدئویی اظهار کرد: در سال جاری توانستیم با رایزنی با سازمان سینمایی دوستان سازمان را به این جمع بندی برسانیم که علاوه بر ممیزی محتوایی در این حوزه، فیلم ها را ممیزی کیفی هم کنند و اجازه تولید فیلمنامه های ضعیف را ندهند تا تولیدات جذاب و مطلوبی داشته باشیم. داوران این دوره هم به من گفتند که در مقایسه با دوره های قبل این رشد مشهود است و طبیعتاً باید دوره بعدی بهتر از این باشد.
فرایند سریال سازی نمایش خانگی قابل توقف نیست
مدیرعامل مؤسسه رسانه های تصویری ورود سریال های شبکه نمایش خانگی به جشنواره را کاری ابتکاری اعلام کرد و گفت: در این دوره توانستیم تمام سریال هایی را که تا به امروز تولید شده اند، مورد ارزیابی و داوری قرار دهیم و در اختتامیه در بخش های کارگردانی، تهیه کنندگی، فیلمنامه و بازیگری زن و مرد این سریال ها تجلیل کردیم.
او درباره وجود رقابت میان شبکه نمایش خانگی و تلویزیون در عرصه سریال سازی نیز بیان کرد: ما فرایند اتفاق افتاده را فرایندی می دانیم که موجب رشد و بلوغ نمایش خانگی شده و به هیچ وجه این فرایند قابل توقف نیست و سیاست ما نیز تشویق تهیه کنندگان برای حضور در این حوزه است و تهیه کنندگان این سریال ها هم به این جمع بندی رسیده اند که نمایش خانگی عرصه مناسبی برای تولید است. اخیراً بسکمک از شرکت هایی که با مؤسسه رسانه های تصویری کار می کنند، هم تصمیم گرفته اند که وارد سریال سازی شوند و ما هم استقبال می کنیم و حتماً از آنها حمایت خواهیم کرد. البته رویکرد ما تضعیف رسانه های دیگر نیست و هرقدر بتوانیم به صداوسیما کمک می کنیم و ارتقای صداوسیما آرزوی ماست تا مردم با اعتمادی که به این رسانه دارند پای برنامه های آن بنشینند.
دبیر جشنواره یاس درباره چگونگی حمایت مؤسسه رسانه های تصویری از فیلمسازان عرصه ویدئو برای تولید آثار مطلوب اظهار کرد: من تفاوت چندانی بین فیلم های ویدئویی و سینمایی قائل نیستم. اما به هر ترتیب بعضی این تفاوت را قائل می شوند درحالی که شاید این تفاوت تنها در پروانه ساخت موضوعیت داشته باشد. حمایت ما از آثار ویدئویی می تواند از طریق پرداخت وام یا مشارکت در ساخت باشد و یا اینکه دی وی دی آنها را بخریم یا رایت VOD آنها را به شرکت هایی که با ما قرارداد دارند بفروشیم؛ موارد مختلفی برای حمایت داریم و کسی را بدون حمایت رها نخواهیم کرد.
ابطحی درباره بازگشت سرمایه فیلم های ویدئویی و رونق بازار نمایش خانگی نیز گفت: حتما اگر فیلم تولید شده از جذابیت بیشتری برخوردار باشد و در دل مخاطب بنشیند، بازگشت اقتصادی بسیار خوبی خواهد داشت. تجربه سریال اخیر نمایش خانگی نشان داد که اگر ما اثر مطلوب و با کیفیتی بسازیم، سودآوری بسیار خوبی خواهد داشت.
کارهای ابتکاری یاس چهارم
مدیرعامل مؤسسه رسانه های تصویری با بیان اینکه در این دوره جشنواره یاس، کارهای ابتکاری کرده ایم، به ساخت دستگاه های سینمای سیار در این مؤسسه اشاره کرد و درباره استفاده از این تکنولوژی در جشنواره یاس نیز گفت: سینماهای سیار در این دوره در شهرهای مختلف مازندران نصب شد و مردم از این طریق فیلم های جشنواره را دیدند. این فرصت جدیدی بود که ما ایجاد کردیم و افرادی که تا به حال در شهر سکونت شان به سینما نرفته بودند، از این طریق توانستند روی پرده های با کیفیت سینمای سیار، فیلم هایی با کیفیت ببینند و خوشحالیم که عدالت فرهنگی در این جشنواره تا حدی برقرار شد.
او استفاده از فضای اینترنت را دیگر کار ابتکاری این دوره از جشنواره دانست و افزود: با توجه به استفاده جوانان از اینترنت، اپلیکیشنی طراحی کردیم که افراد بتوانند روی دستگاه های خودشان نصب کنند و در جریان مسائل جشنواره قرار بگیرند. همچنین سازوکاری فراهم کردیم که بینندگان به محض ورود به سینما از طریق بلوتوث در جریان برنامه های جشنواره قرار بگیرند و یک نظرسنجی اینترنتی هم انجام دادیم که در روز پایانی جشنواره بر این اساس بهترین فیلم از نگاه مردم را هم معرفی کردیم.
دبیر جشنواره یاس برگزاری کارگاه های آموزشی در این جشنواره را از دیگر ویژگی های این دوره دانست و گفت: ما معتقدیم جشنواره فقط برای دیدن فیلم نیست بلکه برای آموزش نیروهای جدید و آینده دار نیز هست. این کارگاه ها در حوزه های مختلفی برگزار گشت و فیلمسازان تجربیات خود را با جوانان درمیان گذاشتند که با استقبال خوبی هم روبرو شد.
ابطحی با بیان اینکه با این اقدامات توانستیم جشنواره را چندگام جلوتر ببریم افزود: امیدواریم که در سال های آینده هم بتوانیم ابتکارات دیگری داشته باشیم تا هنرمندان و کسانی که از تهران به اینجا می آیند، روزهای خوشی را سپری کنند و تجربه خوبی برای مردم شهر باشد و مردم بدانند جشنواره نام شهرشان را جهانی می کند. مدیران شهر باید بدانند که ما با این جشنواره شهرشان را به نام فرهنگ و هنر زینت می بخشیم و شهرشان با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم یاس جهانی می شود. برای این کار همه باید آمادگی و همراهی لازم را داشته باشند تا در سال های بعد در کنار این جشنواره اتفاقات فرهنگی دیگری را هم ببینیم.
توضیحاتی درباره مکان، زمان و رویکرد جشنواره یاس
وی با بیان اینکه رامسر می تواند علاوه بر جاذبه های طبیعی و گردشگری جاذبه سینمایی هم پیدا کند، اظهار کرد: امیدواریم در آینده سینماها و اماکن فرهنگی جدید در این شهر ایجاد شود؛ سینماگران هم می توانند لوکیشن های خود را در این شهر انتخاب کنند و از علاقه مندان بومی هم استفاده کنند و کم کم رونق سینمایی در این شهر پدیدار شود.
ابطحی درباره دور شدن جشنواره یاس از حالت محفلی و افزایش استقبال مردم از این جشنواره نیز گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی در کاخ جشنواره و دانشگاه های شهر و حضور جوانان نشانگر این بود که مشارکت مردمی بالا بود. همچنین نصب سینماهای سیار در شهرهای مختلف هم پای مردم را برای نخستین بار به سینما و فیلم های جشنواره باز کرد و سالن های در بعضی از شهرها پُر می شد و با توجه به اینکه برای اولین بار این اتفاق می افتاد، استقبال خوب بود.
جشنواره سال آینده یاس هم در رامسر برگزار می شود؟
او درپاسخ به اینکه باتوجه به هزینه های بالای برگزاری جشنواره در رامسر آیا دوره های بعد هم در این شهر برگزار خواهد شد؟ گفت: توجه ما در مؤسسه رسانه های تصویری به منافع و مصالح مؤسسه است. اگر مصلحت ایجاب کند که جشنواره پنجم در رامسر برگزار شود، تردید نخواهیم کرد. اما اگر ارزیابی کارشناسان چیز دیگری باشد موضوع قابل گفت وگو خواهد بود. امیدوارم تجربه ما در برگزاری جشنواره در خارج از تهران تجربه موفقی باشد که هم عدالت فرهنگی را به وجود بیاورد و هم شهفرایندان غیر تهرانی بتوانند برگزار کننده جشنواره هایی در قامت بین المللی باشند.
وی درباره شعار یا رویکرد اصلی جشنواره یاس نیز تأکید کرد: البته نه به عنوان شعار ولی به داوران و هیئت انتخاب گفته بودم که رویکرد ما در این جشنواره تحکیم خانواده و صیانت از نهاد خانواده است و باید فیلم ها را بر این اساس انتخاب کنیم. سعی می کنیم در دوره های بعدی هم نشاط اجتماعی و صیانت از کیان خانواده محور اصلی ما باشد و این موضوع آنقدر ارزش دارد که دوره های مختلف جشنواره را با این موضوع زینت بدهیم.
چرا تاریخ برگزاری جشنواره یاس تغییر کرد؟
سید مصطفی ابطحی درباره تغییر زمان برگزاری جشنواره نیز گفت: معتقدم جشنواره باید زمان ثابتی داشته باشد ولی مشکلاتی وجود داشت که ما را به این جمع بندی رساند که جشنواره را در این تاریخ برگزار کنیم؛ در تابستان مسافران زیاد هستند و حجم ترافیک بالاست و نمی شد جشنواره را برگزار کنیم. از طرفی مهرماه هم مصادف با محرم و صفر بود و امکان برگزاری جشنواره وجود نداشت و زیرساخت ها هم آماده نبود. ما هم نخواستیم جشنواره را برگزار نکنیم چون امیدی در دل فیلمسازان حوزه نمایش خانگی ایجاد شده بود و من به خودم اجازه ندادم که این امید را به ناامیدی تبدیل کنم؛ مجموعه این قضایا موجب شد که جشنواره در این زمان برگزار شود و اگر فرصتی اجاد شود، می توانیم زمان جشنواره را ثابت کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا