پرفروش ترین بازی های تاریخ کدامند؟
به گزارش مجله نماشو، بازی های ویدئویی سابقه زیادی در دنیای تفریح دارد. به همین علت بازی ها هواداران بسیار زیادی در دنیا داشته و یک صنعت بزرگ را شکل داده اند. در این صنعت رقابت به شدت زیاد بوده و به همین علت بعضی عناوین نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند. از طرفی تعدادی از بازی ها رکوردها را شکانده و فروش عجیبی می نمایند.
هدف شرکت های بازی ساز فروش بیشتر عناوین است. بهتر است بگوییم که هدف اصلی شرکت ها این است. حال برای رسیدن به این هدف شرکت های مختلف رویکرد متفاوتی دارند. برای مثال بعضی نوآوری نموده و بعضی زمانی که یک فرمول پیروز را پیدا کردند، آن را توسعه می دهند. رویکرد هر شرکت به هر شکلی که باشد اگر پیروز عمل کند، می تواد عایدی زیادی برای آن داشته و در نتیجه شرکت نیز پیشرفت کند.
نکته جالب اینجاست که رقابت در جهانی گیمینگ همواره بین دو شرکت ثابت نبوده است. در حال حاضر ما شاهد مایکروسافت در برابر سونی هستیم. با این حال همواره اینگونه نبوده است. در دهه نود میلادی بیشتر رقابت میان سگا و نینتندو بود. زمانی که هنوز کنسول پلی استیشن و سونی وجود نداشتند، سگا و نینتندو با مجموعه های قدرتمند خود با یکدیگر مقابله می کردند.
در گذشته انتخاب اینکه کدام بازی فروش بیشتری دارد راحت تر بود. به علت اینکه پیروزیت یک عنوان تنها به فروش فیزیکی آن بستگی داشت. حال معیارهای پیروزیت یک عنوان در جهانی گیمینگ تغییر نموده است. به همین علت پاسخ به سؤال پرفروش ترین عناوین جهانی بازی های ویدئویی کدامند، کمی سخت شده است.
معیارهای نو عایدی بازی، مصاحبه کارمندان، گزارش ماهیانه شرکت، تعداد کاربران فعال و مواردی از این دسته است. حال در این فهرست ما تصمیم گرفتیم تا با در نظر گرفتن موارد گرفته شده، پیروز ترین عناوین جهانی گیمینگ را انتخاب نموده و به شما ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید.
نکات کلیدی
قبل از اینکه به فهرست بپردازیم ضروری است به چند نکته اشاره کنیم.
- باندل ها (Bundles) دل فهرست کلی فروش قرار گرفته و از فروش عادی عناوین جدا نشده است. باندل ها در اصل مواردی هستند که بازی به همراه کنسول یا دستگاه دیگر فروخته می گردد.
- عناوین رایگان در این فهرست حضور ندارند. به این معنا که عناوینی مثل فورتنایت (Fortnite) و لیگ آو لجندز (League of Legends) که پیروزیت بسیار زیادی کسب کردند، در این فهرست نیستند. علت آن هم این است که دانلود رایگان در اصل فروش به حساب نمی آید.
- در بعضی از موارد اطلاعات دقیقی از میزان فروش یک عنوان وجود نداشت. یکی از این موارد اسکایریم (Skyrim) است که در سال 2021 اعلام شد بیش از 30 میلیون نسخه فروش داشته است. با این حال به علت اینکه آمار دقیق فروش این بازی وجود ندارد در این فهرست حضور ندارد.
- بلیزارد و اکتیویژن اطلاعات دقیقی از فروش دیابلو 3 (Diablo 3) و مجموعه ندای وظیفه (Call of Duty) ارائه ننموده اند. به همین علت متأسفانه در این فهرست نیستند.
مورادی که با وارد شدن به فهرست فاصله زیادی نداشتند
- ویچر 3: وایلد هانت (The Witcher 3: Wilde Hunt): این بازی با بیش از 40 میلیون نسخه یکی از پیروز ترین عناوین در سبک نقش آفرینی است.
- انیمال کراسینگ: افق های نو (Animal Crossing: New Horizons): این بازی نیز در اوایل قرنطینه و ماجرای کووید منتشر شد و توانست نزدیک به 40 میلیون نسخه فروش داشته باشد.
- تراریا (Terraria): تراریا را بسیاری از افراد یک شبیه سازی از ماینکرفت می دانند. با این حال این بازی توانست پیروزیت بسیار خوبی کسب نموده و نزدیک به 44.5 میلیون نسخه فروش داشته باشد.
10. رد دد ریدمپشن 2 (Red Dead Redemption 2)
شرکت سازنده: راکستار (Rockstar)
سال عرضه: 2018
میزان فروش: بیش از 48 میلیون نسخه
رد دد ریدمپشن 2 نوترین عنوان این فهرست است. این بازی با داستان بسیار زیبا و جهانی گسترده و پرمحتوا نشان داد که عناوین تک نفره همچنان هواداران خود را دارد. از طرفی بخش آنلاین رد دد نیز هواداران زیادی داشته و راکستار بار دیگر توانست قدرت خود را نشان دهد. یکی از شاخصه های مهم رد دد 2 کاراکترهای بازی بود که راکستار توانست به برترین نحو آن ها را طراحی کند. از طرفی این طراحی کاراکتر با داستان بازی نیز هماهنگی بسیار خوبی داشته و به همین علت همه این موارد باعث شدند رد دد 2 یکی از پرفروش ترین عناوین تاریخ باشد.
9. پوکمون نسل 1 (Pokemon Gen 1)
شرکت سازنده: Game Freak
سال عرضه: از 1996 تا 2000
میزان فروش: 47 میلیون نسخه
پوکمون نسل 1 در اصل شروع سری عناوین پوکمون بود. در ابتدا این بازی ها با نام های قرمز و سبز در ژاپن منتشر شدند. پس از آن نسخه قرمز و آبی برای کشورهای دیگر هم عرضه شدند. نسخه زرد این بازی ها از سال 1998 تا 200 عرضه شد. نینتندو آمار رسمی فروش این بازی ها را منتشر ننموده است. با این حال با آنالیز های بسیار می توان یک میزان کلی از میزان فروش این عناوین بدست آورد. یکی از نکات جالب اینجاست که به طور کلی عناوین پوکمون تا سال 2022 نزدیک به 440 میلیون نسخه فروش داشته است.
8. سوپر ماریو بروز (Super Mario Bros)
شرکت سازنده: نینتندو
سال عرضه: از 1985 تا الان
میزان فروش: 48 میلیون نسخه
کمتر کسی وجود دارد که با نام سوپر ماریو آشنایی نداشته باشد. این مجموعه در ابتدا در سال 1985 وارد جهانی بازی های ویدئویی داشته و همچنان هم ما شاهد عناوین مختلف از این مجموعه هستیم. اولین بازی سوپر ماریو بروز نزدیک به 40 میلیون نسخه روی کنسول NES فروش داشت. موارد دیگر نیز توانستند پیروزیت خوبی کسب نمایند اما این سوپر ماریو بروز اول بود که راه یکی از برترین مجموعه های بازی های ویدئویی را شروع کرد.
7. اورواچ 1 (Overwatch)
شرکت سازنده: بلیزارد
سال عرضه: 2016
میزان فروش: حدود 50 میلیون نسخه
برخلاف شماره 2، بازی اورواچ 1 یک عنوان رایگان نبود. به همین علت برای تجربه این بازی شما باید هزینه کامل را پرداخت نموده و محتوای بعدی به صورت رایگان برای شما عرضه می شد. این سیستم مالی توانست پیروزیت بسیار خوبی برای بلیزارد کسب کند. به حدی که این بازی پرفروش ترین عنوان شوتر بوده و عملکرد بسیار خوبی داشت. از طرفی اورواچ 1 سبک اول شخص شوتر را به طور کامل زنده کرد. به این معنا که در برهه زمانی که بازیکنان به طور کامل از این سبک خسته شده بودند، بلیزارد با عرضه اورواچ یک تغییر بزرگ در سبک شوتر ایجاد کرد.
6. ماریو کارت 8 + دلوکس (Mario Kart 8 + Deluxe)
شرکت سازنده: نینتندو
سال عرضه: 2014
میزان فروش: حدود 57 میلیون نسخه
نسخه نینتندو سوییچ بازی ماریو کارت 8 نزدیک به 48 میلیون نسخه فروش داشته است. نینتندو خاطرنشان کرد که این بازی پرفروش ترین عنوان سوییچ است. از طرفی این بازی برای کنسول وی یو (Wii U) هم عرضه شد که باعث شد روی هم نزدیک به 57 میلیون نسخه فروش داشته باشد. به طور کلی این بازی هواداران بسیار زیادی داشته و یکی از برترین عناوین ریسینگ تاریخ است.
5. پابجی (PUBG)
شرکت سازنده: Tencent
سال عرضه: 2017
میزان فروش: 75 میلیون نسخه
بازی پابجی یکی از عناوین بسیار مهم در جهانی گیمینگ است. از این رو که تأثیر بسیار زیادی روی محبوبیت سبک بتل رویال داشت. به نوعی این بازی معرفی این سبک بوده و توانست پیروزیت بسیار زیادی کسب کند. یکی از نکات جالب میزان دانلود این بازی در موبایل است. به حدی که پابجی موبایل بیش از یک میلیارد بار در پلتفرم موبایل دانلود شده که به نوبه خود یک رکورد حساب می گردد.
4. وی اسپورت (Wii Sport)
شرکت سازنده: نینتندو
سال عرضه: 2006
میزان فروش: حدود 83 میلیون نسخه
کنسول وی یکی از دستگاه های بسیار خاص بود. این کنسول در زمانی عرضه شد که نوآوری در این دستگاه ها به اوج خود رسیده و شرکت های مختلف در کوشش بودند تا ورزش را به خانه بیاورند. وی توانست پیروز تر از رقبا مثل کینکت (Kinect) یا پلی استیشن موو (Move) عمل کند. یکی از عوامل اصلی این پیروزیت هم همین بازی وی اسپورت است. این بازی توانست با فروش بسیار زیادی که داشت نشان دهد که ورزش در خانه هم هواداران زیادی دارد. از طرفی وی اسپورت پرفروش ترین بازی ساخته شده به وسیله نینتندو است.
3. جی تی ای 5 (Grand Theft Auto 5)
شرکت سازنده: راکستار
سال عرضه: 2013
میزان فروش: حدود 170 میلیون نسخه
بازی جی تی ای 5 پرفروش ترین عنوانی است که تنها برای کنسول و کامپیوتر عرضه شده است. به این معنا که دو مورد بعدی نسخه موبایل هم دارند. این عنوان شرکت راکستار را می توان یکی از شجاعانه ترین بازی های این شرکت دانست. جی تی ای 5 مرزهای جهان باز بودن یک عنوان را جابجا نموده و فروش بسیار زیادی داشت. از طرفی راکستار نیز به برترین نحو از بخش آنلاین این بازی پشتیبانی نموده و به همین علت فروش جی تی ای 5 نزدیک به 10 سال ادامه داشته است. از طرفی این بازی سریع ترین محتوای تفریح است که به عایدی یک میلیارد دلار رسیده و هواداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد.
2. ماینکرفت (Minecraft)
شرکت سازنده: Mojang
سال عرضه: 2009
میزان فروش: 238 میلیون نسخه
ماینکرفت یکی از عناوین به شدت پیروز در جهانی گیمینگ است. این بازی برای نزدیک به 22 پلتفرم مختلف عرضه شده و از طرفی محتوای جانبی بسیار زیادی برای آن وجود دارد. ماینکرفت به نوعی پایه گذار سبک سند باکس (Sand Box) بوده و آزادی عمل بسیار زیادی به کاربران می داد. این آزادی عمل به حدی بود که کاربران می توانستند ماجراجویی خود را در این بازی ساخته و یک تجربه خاص را داشته باشند. شرکت Mojang پس از ساخت این بازی پیروزیت بسیار زیادی کسب کرد. این پیروزیت باعث شد که توجه مایکروسافت جلب شده و این شرکت را خریداری کند. به همین علت در حال حاضر Mojang یکی از استودیوهای مایکروسافت است.
1. تتریس (Tetris)
نام سازنده: Alexey Pajitnov
سال عرضه: 1984
میزان فروش: 520 میلیون نسخه
تتریس را می توان عنوانی نام برد که انتهای عمر ندارد. حتی پس از گذشت نزدیک به 40 سال از عرضه این بازی، هیچ بازی ای نتوانست به این میزان فروش برسد. تتریس روی پلتفرم های مختلفی عرضه شده و در ابتدا شرکت معینی نداشت. پس از پیروزیت بسیار زیادی این بازی شرکت Tetris Company تأسیس شده و اطلاعات فروش این بازی را عرضه کرد. تتریس در ابتدا برای کامپیوتر ساخته شده به وسیله شوروی به نام Elektronika 60 عرضه شد. پس از آن برای نزدیک به 50 پلتفرم مختلف عرضه شده و همچنان فروش این بازی ادامه دارد. آخرین عنوان ساخته شده از تتریس بازی Tetris Effect: Connected بوده که برای کنسول های نسل نو عرضه شد.
کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت
13,180,000 تومان
مشاهده و خرید
کنسول بازی سونی مدل Playstation 5 ظرفیت 825 گیگابایت
32,273,000 تومان
مشاهده و خرید
منبع: دیجیکالا مگ