طرز تهیه سرکه سیب فوری و بدون شکر به روش بازاری با ماندگاری بالا

به گزارش مجله نماشو، سرکه سیب خانگی یکی از محبوب ترین و سالم ترین انواع چاشنی سنتی است که از روزگاران قدیم پای خود را در آشپزی ایرانی و سفره ایرانیان باز نموده است. این سرکه خوشمزه علاوه بر طعم عالی از خواص بی نظیری نیز برای سلامتی برخوردار است. شما می توانید سرکه سیب خانگی را به روش های متنوع با استفاده از نمک، با شکر، بدون شکر، با استفاده از آب سیب و حتی با پوست سیب هم درست کنید. اگر شما هم هوادار چاشنی های سنتی و مفید هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه سرکه سیب خانگی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه سرکه سیب فوری و بدون شکر به روش بازاری با ماندگاری بالا

مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی بدون شکر

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیببه مقدار دلخواه

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه سرکه سیب خانگی: 5 تا 7 دقیقه به ازای هر یک کیلو سیب

مدت زمان لازم برای جا افتادن و رسیدن سرکه سیب خانگی بدون شکر: 5 تا 8 هفته

مراحل طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون شکر

طرز تهیه سرکه سیب خانگی به روش های متنوع با استفاده از شکر، بدون شکر، با نمک، با آب سیب و حتی با استفاده از پوست سیب امکان پذیر است.

مرحله اول: سیب ها را بشویید

در اولین مرحله از طرز تهیه سرکه سیب خانگی در منزل، سیب ها را خوب با مایع ضدعفونی نماینده میوه و سبزیجات بشویید و سپس، کاملا آبکشی کنید. سپس، سیب ها را در یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. توجه داشته باشید، حتی باقی ماندن مقدار بسیار کمی آلودگی بر روی سیب می تواند موجب خراب شدن سرکه سیب گردد.

شما می توانید را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: سیب ها را برش بزنید

حالا، وقت آن است که با یاری چاقو، سیب ها را با پوست به قطعات کوچک تقسیم نموده و هسته ها، بخش های سفت میانی و دُم را خارج کنید. در این مرحله از طرز تهیه سرکه سیب خانگی عالی، در حالی که سیب ها را برش می زنید، قسمت های گندیده، آسیب دیده و همه لکه های قهوه ای را جدا کنید.

مرحله سوم: ظرف سرکه را استریل کنید

برای درست کردن سرکه سیب خانگی به روش سنتی، باید ظروف مناسبی را انتخاب نموده و استریل کنید. برای درست کردن و نگهداری سرکه سیب خانگی، پیشنهاد می کنیم از ظروف یا بطری های شیشه ای تیره بهره ببرید.

دلیلش هم این است که قرارگیری سرکه سیب در معرض نور موجب افت کیفیت آن می گردد. برای استریل کردن ظروف شیشه ای می توانید قابلمه مناسبی را پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید. پس از جوشیدن آب، شیشه ها را داخل قابلمه قرار دهید و چند دقیقه منتظر بمانید تا ظروف شیشه ای در آب در حال جوش باقی بمانند.

سپس، حرارت را خاموش کنید و شیشه ها را با احتیاط از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شوند. در ادامه، شیشه ها را با یک دستمال نخی تمیز خشک کنید یا برای مدتی در معرض هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

مرحله چهارم: سیب ها را در ظروف شیشه ای بریزید

پس از استریل کردن ظروف شیشه ای، قطعات سیب را در شیشه ها بریزید به طوری که سه چهارم ظروف پر گردد. به این ترتیب، فضای کافی برای تخمیر سیب ها وجود خواهد داشت. سیب های درون شیشه را به آرامی فشار دهید تا آب میان بافتی قطعات سیب کمی خارج گردد.

مرحله پنجم: روی شیشه ها را بپوشانید

در این مرحله از طرز تهیه سرکه به روش سنتی، فعلا لازم نیست درب ظروف حاوی قطعات سیب را ببندید. فقط باید روی هر یک از شیشه ها را با یک پارچه نخی پاکیزه بپوشانید. به این ترتیب، بدون آن که حشرات و ذرات گرد و غبار وارد شیشه ها شوند، هوای مورد احتیاج برای تخمیر و سرکه شدن به سیب ها می رسد.

مرحله ششم: ظروف شیشه ای را در مکان تاریک و خنک بگذارید

حالا، ظروف شیشه ای پوشیده شده با پارچه های نخی را به مدت 5 تا 8 هفته در مکان تاریک و خنکی مانند داخل کابینت یا انباری قرار دهید. در طول این مدت، هر از چندی به شیشه ها سر بزنید. پارچه ها را بردارید و ظروف شیشه ای را تکان بدهید.

سپس، دوباره همه چیز را سر جای اول شان برگردانید. به این ترتیب، فرآیند تخمیر به صورت یکنواخت تری انجام می گیرد. با شروع فرآیند تخمیر، شاهد ایجاد حباب هایی بر روی مواد داخل شیشه ها خواهید بود.

مرحله هفتم: سرکه سیب بدون شکر را بچشید

وقتی مرحله حباب زدن به خاتمه رسید و مایعات داخل ظروف شیشه ای شفاف تر شد، معلوم می گردد که روند تخمیر به خاتمه رسیده است. حالا، وقت آن است که محتویات شیشه ها را بچشید. اگر به مقدار کافی ترش بود مشخصا سرکه سیب شما آماده شده است.

مرحله هشتم: سرکه سیب را صاف کنید

حالا، وقت آن است که محتویات شیشه ها را در صافی یا تنظیف بریزید و صاف کنید. سپس، سرکه سیب صاف شده را با استفاده از قیف در بطری های شیشه ای درپوشیده و کاملا تمیز بریزید. بطری های حاوی سرکه سیب را در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.

مرحله آخر: سرکه سیب ارگانیک را مصرف کنید

شما می توانید سرکه سیب خانگی ارگانیک را در ظروف سرو بریزید و روی میز غذاخوری بگذارید. سرکه سیب یک چاشنی عالی برای ، و انواع خوراک است و بی شمار است.

طرز تهیه سرکه سیب خانگی به روش های دیگر

روش تهیه سرکه سیب خانگی فوری

در طرز تهیه سرکه سیب فوری شما به مقداری سیب، سرکه (یک چهارم لیوان به ازای هر کیلو سیب)، شکر (یک قاشق غذاخوری به ازای هر کیلو سیب)، نمک (یک چهارم قاشق غذاخوری به ازای هر کیلو سیب) و آب جوشیده خنک (به مقدار لازم) احتیاج دارید.

برای درست کردن سرکه سیب فوری، کافی است قطعات سیب شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید. سپس، آب جوشیده و خنک شده را با نمک ترکیب نموده به ظرف حاوی سیب اضافه کنید. ترکیب سرکه و شکر را نیز به باقی مواد اضافه کنید.

سپس، درب ظرف را محکم ببندید و آن را در مکان تاریک و خنکی قرار دهید. با این روش، سرکه سیب خانگی شما ظرف 3 الی 4 هفته آماده می گردد. در ادامه، درست مانند روش بالا باید سرکه را صاف کنید و در یخچال یا در مکان خنک دیگری بگذارید.

برای خرید انواع ، و می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه سرکه سیب با مخمر

درست کردن سرکه سیب با مخمر هم یکی دیگر از روش های تهیه سرکه سیب فوری است. در این روش هم شما به مقداری سیب، شکر، آب جوشیده گرم و مخمر (نصف قاشق غذاخوری به ازای هر کیلو سیب) احتیاج دارید.

در ابتدا باید آب گرم، شکر و مخمر را با یکدیگر ترکیب کنید. دمای آب باید به مقدار ای باشد که وقتی انگشت تان را در آن فرو می کنید بتوانید گرمای آب را تحمل کنید. این ترکیب را به مدت 5 دقیقه (تا زمانی که مایع درون ظرف کف کند) در مکانی تاریک قرار دهید تا مخمر به عمل آید.

سپس، قطعات سیب شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید و مخمر به عمل آمده را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید، باید به مقدار ای سیب در شیشه بریزید که ظرف شما فضای کافی برای اضافه کردن آب و باقی ترکیبات را داشته باشد. در ادامه، درب ظرف را محکم ببندید و آن را برای 4 تا 5 هفته در مکان تاریک و خنکی بگذارید تا سرکه جا بیفتد.

دستور تهیه سرکه سیب خانگی با نمک

روش درست کردن سرکه سیب با نمک درست مشابه طرز تهیه سرکه سیب به روش سنتی است. با این تفاوت که علاوه بر سیب باید مقداری نمک را نیز داخل شیشه ها بریزید. دهانه ظروف را با پارچه نخی تمیز بپوشانید. سپس، ظروف حاوی سیب و نمک را در جای خنک و تاریکی بگذارید تا در طول 5 تا 8 هفته به سرکه تبدیل گردد.

در این مدت، به شیشه ها سر بزنید و آن ها را تکان دهید تا فرآیند تخمیر به صورت یکسان در همه قسمت ها انجام گردد. وقتی از جا افتادن سرکه مطمئن شدید، سرکه را صاف نموده و به بطری های شیشه ای درپوشیده منتقل کنید و در یخچال یا مکان خنک دیگری قرار دهید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه سرکه سیب خانگی

  • تهیه سرکه سیب خانگی با هر مقدار سیبی که در دسترس دارید امکان پذیر است.
  • برای درست کردن سرکه سیب در منزل بهتر است از سیب ترش و آب دار بهره ببرید.
  • در طرز تهیه سرکه سیب به روش طبیعی می توانید از سیب های سالم یا حتی از پوست سیب بهره ببرید.
  • در طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون کپک، بهتر است از ظروف شیشه ای تیره بهره ببرید. ظروف پلاستیکی و فلزی برای درست کردن سرکه مناسب نیستند.
  • دمای لازم برای به عمل آمدن سرکه سیب، چیزی در حدود 18 الی 24 درجه سانتی گراد است.
  • یادتان باشد، در هنگام تهیه سرکه سیب خانگی، شیشه های حاوی قطعات سیب را نباید در معرض تابش آفتاب قرار دهید.
  • شروع فرآیند تخمیر و ایجاد حباب در شیشه های حاوی سیب ممکن است چند هفته طول بکشد. بنابراین، نگران نباشید و اجازه بدهید شیشه ها در مکان خنک و تاریکی که برای آن ها در نظر گرفته اید باقی بمانند.
  • فرآیند تخمیر سیب به وسیله مخمرهای طبیعی موجود بر روی پوست سیب انجام می گیرد. بنابراین، در طرز تهیه سرکه سیب خانگی لزوما احتیاجی به مخمر ندارید.
  • برای تهیه سرکه سیب فوری می توانید از هر نوع سرکه ای که در دسترس دارید بهره ببرید.

فوت و فن های درست کردن سرکه سیب خانگی

آیا با پوست سیب هم می توانیم سرکه درست کنیم؟

بله. در طرز تهیه سرکه سیب خانگی با پوست سیب کافی است یکی از روش های بالا را انتخاب نموده و به جای سیب کامل از پوست سیب بهره ببرید.

روش درست کردن سرکه سیب با آب سیب چگونه است؟

در طرز تهیه سرکه سیب با آب سیب باید به ازای هر لیوان آب سیب، یک لیوان سرکه اضافه کنید. باقی مراحل را درست مطابق طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون شکر دنبال کنید.

چرا سرکه سیب کپک می زند؟

برای جلوگیری از کپک زدن سرکه سیب، ضروری است به نکات زیر دقت کنید:

  • درپوش بطری سرکه سیب را باز نگذارید.
  • سرکه سیب را در ظروف شیشه ای تیره تهیه و نگهداری کنید.
  • سرکه سیب خانگی را در معرض تابش نور خورشید قرار ندهید.
  • سرکه سیب را در مکانی تاریک و خنک تهیه و نگهداری کنید.
  • سرکه سیب خانگی را با آب رقیق نکنید.

چرا سرکه سیب بوی الکل می دهد؟

دلیلش این است که مخمرهای طبیعی موجود در پوست سیب، مواد قندی موجود در سیب یا شکر افزوده را تخمیر نموده و به الکل تبدیل می نمایند. در مرحله بعد، باکتری ها کار خودشان را شروع نموده و الکل را به اسید استیک تبدیل می نمایند.

چرا سرکه سیب تلخ می گردد؟

قرار گرفتن در معرض هوا، تماس سرکه با اجسام خارجی و استفاده از مواد اولیه نامرغوب از مهم ترین عواملی هستند که موجب افت کیفیت و تلخ شدن سرکه سیب می شوند.

چرا سرکه سیب باعث لاغری می گردد؟

سرکه سیب حاوی اسید استیک است. این ماده موجب کاهش سرعت هضم غذا می گردد. به این ترتیب، روند تخلیه معده با سرعت کمتری انجام می گیرد و فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری می نماید. این امر موجب کاهش مصرف مواد غذایی و لاغری می گردد.

چرا در سرکه سیب نخود می ریزند؟

در طرز تهیه سرکه سیب خانگی با شکر، بعضی از افراد به سرکه سیب مقداری نخود اضافه می نمایند تا رطوبت اضافی موجود در سرکه را جذب نموده و از کپک زدن آن جلوگیری کند.

چرا سرکه سیب ترش نمی گردد؟

اگر سوال شما هم این است که چرا سرکه سیب شیرین میشه؟ ضروری است بدانید، وقتی سرکه در مکان خنکی تهیه می گردد به زمان بیشتری برای ترش شدن احتیاج دارد. بنابراین، پیش از آن که کاملا ترش گردد، طعم شیرینی پیدا می نماید. ضمناً، به هر دلیلی اگر میکروارگانیسم های مورد احتیاج برای تبدیل قند به اسید استیک در سرکه وجود نداشته باشد، سرکه سیب خانگی شما ترش نمی گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 5329

به "طرز تهیه سرکه سیب فوری و بدون شکر به روش بازاری با ماندگاری بالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه سیب فوری و بدون شکر به روش بازاری با ماندگاری بالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید