عطوان آنالیز کرد: نمایش آمریکایی؛ کشته شدن البغدادی یا راز مشکوک؟

به گزارش مجله نماشو، ترامپ یک دروغگوی حرفه ای است و بیشتر اظهارات و توییت های وی آکنده از دروغ است و بعید نیست که وی نمایشنامه قتل رهبر داعش را از روی نسخه مشابه، یعنی کشته شدن حمزه بن لادن، که بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی مطرح شد، جعل نموده باشد.

عطوان آنالیز کرد: نمایش آمریکایی؛ کشته شدن البغدادی یا راز مشکوک؟

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته دنیا عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم نوشت: ما نمی دانستیم که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در بازیگری خبره است، تا اینکه او را در کنفرانس خبری اش روز گذشته دیدیم که طی آن از کشته شدن ابوبکر البغدادی رهبر ارشد داعش در عملیات نظامی یگان های ویژه آمریکایی در منطقه باریسا در شمال ادلب، اطلاع داد. این مرد، با افتخار مدعی پیروزی بزرگی شد گویی که او اتحاد جماهیر شوروی را شکست داده است. تمام حرکات(بدن) ترامپ و همچنین صورت او حساب شده بود و او از قبل آموزش دیده بود.

اطلاعاتی، که ترامپ درباره عملیات مذکور، از جمله کشته شدن البغدادی و دو همسرش و سه نفر از فرزندانش طی انفجار جلیقه های انفجاری که بر تن داشتند و در چاهی که برای محافظت از آنها اختصاص داده شده بود، ممکن است واقعیت داشته باشد و شاید هم نداشته باشد. ما در این زمینه ابهامات بسیاری داریم که تنها با شواهدی، که مستند بر تصاویر زنده و غیرمتحرک است، مرتفع می شوند.

روس ها، که دونالد ترامپ از آنها به خاطر همکاری شان در این عملیات تشکر نموده است، احتمال کشته شدن البغدادی را از اساس زیر سوال برده اند، ولی سوری ها، که رئیس جمهوری آمریکا آنها را به فهرست همکاران در این عملیات اضافه و از آنها بابت این همکاری تشکر کرد، آخرین دغدغه شان این است که اطلاعاتی درباره این شخص(البغدادی) به دست بیاورند و آنها حتی اشاره به این موضوع را به باد مسخره گرفته اند، علاوه بر این، منطقه ای که البغدادی در آنجا ترور شد، خارج از سیطره ارتش سوریه واقع است و تحت اشغال گروه تروریستی النصره واقع شده است، و چه بسا رئیس جمهوری آمریکا نیروهای دولتی (سوریه) و معارضان را اشتباه فرض نموده است، که به هر حال این امر تعجب آور نیست.

ترامپ یک دروغگوی حرفه ای است و بیشتر اظهارات و توییت های وی حاوی دروغ های زیادی است و بعید نیست که وی این نمایشنامه را جعل نموده باشد، دقیقا مانند مورد مشابه در ارتباط با کشته شدن حمزه بن لادن پسر اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده، که بدون ارائه هیچ دلیل یا تصویری که اظهارات آمریکایی ها را تایید کند. ترامب در کوشش برای جست وجوی هرگونه پیروزی، نگاه ها را از شکست پروژه سوری اش منحرف می نماید و در قامت یک قهرمان برای جذب هوادارانی برای خود در کارزار انتخاباتی، ظاهر می گردد. فراموش نمی کنیم که او یک عقده دائمی از سلف خود باراک اوباما دارد و می خواهد از او در همه چیز تقلید کند؛ اوباما بن لادن را کشت و این یک، البغدادی را می کُشد.

نیروهای آمریکایی زمانی که عدی و قصی پسران صدام، دیکتاتور معدوم عراق را به قتل رساندند، آنها را در مقابل عکاسان و دوربین های تلویزیون به نمایش درآوردند تا کشته شدن آنها را تایید نمایند. آمریکایی ها همچنین جسد معمر القذافی رئیس جمهور متوفی لیبی را برای چند روز در سردخانه ای نگه داشته و به حضار نشان دادند. پس چرا آمریکایی ها برای ما هیچ گونه دلیلی درباره کشته شدن سه شخصیتی که، اقدام به قتلش نموده اند، از جمله اسامه بن لادن و پسر و جانشینش، حمزه، و اخیرا ابوبکر البغدادی، ارائه نمی دهند، راز چنین رفتاری چیست؟

به وسیله تجربیات مان و پژوهش های مان و تحقیق درباره القاعده و داعش، می توان گفت که معمولا این دو گروه بیانیه های رسمی و موثق درباره کشته شدن هر یک از عناصرشان و اطلاع رسانی در این باره به خانواده های شان، صادر می نمایند تا تقسیم ارث را برای خانواده هایشان تسهیل نمایند و همسران شان در صورت تمایل، امکان ازدواج داشته باشند.

موضوع قابل توجه این است که اوباما و ترامپ، بر خلاف دولت جرج بوش پدر، درباره سرنوشت اجساد اسامه بن لادن و حمزه بن لادن کاملا سکوت اختیار نموده اند و ما هیچ تصویری از آنها ندیده ایم که کشته شدن شان را تایید نمایند و نمی دانیم که کجا دفن شده اند. این امر نشان می دهد که این دولت ها و رهبران شان می خواهند این مسائل را از شهروندان شان و از دنیایان مخفی نمایند و چه بسا برای پی بردن به حقیقت به ده ها سال زمان احتیاج داریم.

بر این باور نیستیم که کشته شدن ابراهیم عواد البکری یا ابوبکر البغدادی، در صورتی که تایید گردد، بر گروه داعش تاثیری بگذارد؛ این مرد، به نظر ما، رهبری نبود که امور این گروه را مدیریت می کرد بلکه او صرفا یک نماد یا ویترینی بود، و این وضعیت در زمانی ممکن بود که او رهبر خلافتی(دولت اسلامی در شام و عراق) با 7 میلیون شهروند و با مساحت 240 کیلومتر مربع بود. ولی اکنون، پس از فروپاشی چنین خلافتی و پراکنده شدن عناصر آن و نیز نابودن شدن پایتخت اولش در الرقه در سوریه و پایتخت دومش موصل در عراق، و فرار بیشتر عناصر آن و اسارت حدود 13 نفر از آنها، اوضاع این گروه چگونه خواهد بود؟

البغدادی از یک چهارم کاریزمایی، که اولین معلمش، بن لادن، داشت، برخوردار نبود. او طی 4 سال گذشته فقط در دو فایل به صورت صوتی و تصویری ظاهر شد؛ اولی در جریان اعلام تاسیس خلافت از بالای منبر مسجد النوری در موصل در سال 2014، و دومین بار در 29 آوریل گذشته، زمانی که عناصر داعش را به ادامه جنگیدن بعد از فروپاشی این گروه، و انتقام از آمریکایی ها و همپیمانانش فراخواند.

طبق بیانیه رسمی ایالات متحده در گذشته، البغدادی 4 بار کشته شده است، و چه بسا این پنجمین باری باشد. از این رو، ما ترجیح می دهیم که روایت اخیر روسیه، که صحت خبر این فیلم هالیوودی را زیر سوال برده است، را تایید کنیم؛ چرا که روس ها تمامی روایت های سابق را نیز رد کردند و عملا، درستی تکذیب شان نیز تایید شده است.

گروه داعش هرگز با این چنین انتها خونین البغدادی انتها نمی یابد، اگر فروپاشی گروه القاعده- گروه مادر- به ایجاد دو گروه بسیار خشن و خون ریز، یعنی داعش و النصره، منجر شد، پس بعید نیست که چنین وضعیتی در ماه ها و سال های آینده تکرار گردد به ویژه این که بسترهای مناسب و گرمی همچنان در عراق و سوریه و نیز یمن، افغانستان و لیبی وجود دارد.

در صورتی که کشته شدن البغدادی قطعی باشد، عملیات انتقام جویانه هوادارانش در بعضی از نقاط دنیا، به ویژه در کشورهای غربی و آمریکا، را پیش بینی می کنیم، همان گونه که پیش بینی می کنیم که البغدادی در نگاه این هوادارانش به چیزی شبیه اسطوره تبدیل می گردد به خصوص اگر این روایت آمریکایی ها صحت داشته باشد که این رهبر تروریست ها حتی موقع خواب کمربند انفجاری می پوشید و او برای این که در اسارت نیروهای مهاجم آمریکایی نیفتد، خود و سه نفر از فرزندان و دو همسرش را منفجر کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 4 تیر 1401 بروزرسانی: 4 تیر 1401 گردآورنده: namasho.ir شناسه مطلب: 4212

به "عطوان آنالیز کرد: نمایش آمریکایی؛ کشته شدن البغدادی یا راز مشکوک؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عطوان آنالیز کرد: نمایش آمریکایی؛ کشته شدن البغدادی یا راز مشکوک؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید