همه چیز درباره مرغ ، از انواع غذا با مرغ تا وزن استاندارد و گرفتن بوی مرغ
به گزارش مجله نماشو، استفاده از گوشت مرغ به شکل های مختلف، در تغذیه مردم کشور ما و سایر کشورهای جهان جایگاه ویژه ای دارد. در این میان از انتخاب مرغ سالم یا خرید مرغ با وزن استاندارد و نحوه طعم دار کردن مرغ برای تهیه غذاهای مختلف با مرغ همگی بسیار مهم هستند. از طرفی نحوه گرفتن بوی بد مرغ، روش صحیح باز کردن یخ مرغ منجمد و … همگی یکسری نکات مهم و ریزه کاری های حرفه ای دارند که اطلاع از آنها می تواند به شما در تهیه و طبخ انواع غذا و پیش غذا با مرغ، یاری کند. در این مقاله از در همه چیزهای که درباره مرغ باید بدانید را آنالیز خواهیم کرد تا با اطلاعات بیشتری، به انتخاب مرغ و تهیه و پخت غذاهای مختلف با مرغ بپردازید.

همه نکاتی که باید درباره گوشت مرغ بدانید
مرغ محبوب ترین پروتئین حیوانی در جهان است و از آنجایی که چربی و مضرات کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد، برای درست کردن انواع غذا پرکاربرد است. این ماده غذایی جایگاه ویژه ای در آشپزی ایرانی دارد.
وقتی قرار است غذاهایتان را با گوشت مرغ درست کنید، باید در خصوص موضوعات دیگر هم بدانید. از ادویه های مزه دار کردن مرغ، روش صحیح دیفراست کردن مرغ، انتخاب مرغ سالم و انتخاب مرغ با وزن استاندارد و … جزو موضوعات مهمی درباره مرغ هستند که در ادامه به آنها می پردازیم.
بعلاوه برای خرید ، و سایر اجزای مرغ از جمله،، ، جوجه کباب تازه و … به صورت تازه و منجمد می توانید به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای اقدام نموده و کالای مورد نظر خود را تهیه کنید.
1- خواص گوشت مرغ
گوشت مرغ یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی است که به علت پروتئین ها، ویتامین ها و مواد مغذی که در آن وجود دارد، به عنوان غذایی سالم و مفید شناخته می گردد. از مهم ترین خواص گوشت مرغ برای سلامتی می توان به کاهش وزن، تنظیم کلسترول، کاهش فشارخون و بعلاوه کاهش ابتلا به بیماری های مزمن اشاره نمود.
مرغ سرشار از مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، نیاسین، سلنیوم و فسفر است. 85 گرم سینه مرغ تنها 122 کالری دارد و می تواند بخش عمده ای از احتیاج بدن به پروتئین را تأمین کند. پروتئین موجود در گوشت مرغ به ساخت و ترمیم بافت ها و بعلاوه حفظ توده عضلانی بدن یاری می نماید و سلنیوم موجود در آن برای بهبود سیستم ایمنی بدن و سلامت تیروئید لازم است.
ویتامین های گروه B موجود در گوشت مرغ نقش مهمی بر فراوری انرژی و عملکرد مغز دارند و مرغ را به یک غذای کامل و مفید برای حفظ سلامت بدن تبدیل می نمایند.
برای مطالعه همه چیز درباره روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
2- وزن مرغ استاندارد چقدر است؟
فرقی نمی نماید که می خواهید چه غذایی با مرغ درست کنید، هر چه مرغی که می خرید، تازه تر و گوشت آن بهتر باشد، غذاهای که با آن می پزید، در نهایت خوشمزه تر و سالم تر خواهد بود. علاوه بر فاکتورهایی مثل تازگی و نوع تغذیه، شرایط نگهداری و …، وزن مرغ یکی از مهم ترین نکات برای انتخاب یک مرغ خوب و خوشمزه است.
به عنوان مصرف نماینده بهتر است مرغ هایی را برای خرید انتخاب کنید که وزن آنها کمتر از 2 کیلوگرم است. به این مرغ ها مرغ سایز هم گفته می گردد. مرغ های سایز وزن بین 1600گرم تا 2 کیلوگرم دارند. علاوه بر مرغ سایز، مرغ هایی که وزن کامل آنها حدود 1 کیلو و 200 گرم است، برترین طعم و کیفیت را دارند. در این مرغ ها مقدار چربی اضافه، به حداقل می رسد، در حالی که گوشت و مقدار پروتئین آن ها در حد مناسبی است.
از طرفی هر چه مرغ وزن کمتری داشته باشد، دورریز آن کمتر است و برایتان به صرفه تر در می آید، چون به ازای یک مرغ با وزن بالای 2 کیلوگرم، حدود 300 گرم از مرغ به ضایعات تبدیل می گردد. مرغ هایی که وزن آنها بین 1/200 تا 1/800 کیلوگرم است، مرغ هایی با وزن مناسب و با کمترین دورریز هستند.
علاوه بر وزن استاندارد مرغ، می توانید با بعضی نشانه هایی که روی مرغ های کامل بسته بندی شده وجود دارد، در خصوص کیفیت مرغ، اطلاعات بیشتری کسب کنید. روی بسته بندی مرغ ها، در قسمت پایین، درجه ها و رنگ هایی وجود دارد که می تواند به شما در انتخاب برترین مرغ یاری کند.
برای خواندن اطلاعات و جزییات بیشتر درباره روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
3- روش های تشخیص مرغ سالم از ناسالم
بلد بودن روش های تشخیص مرغ سالم از مرغ فاسد و مانده چیزی نیست که همه افراد جزییات آن را بدانند. عوامل مختلفی بر طعم و بوی مرغ تاثیر می گذارند و اگر به نکات خرید گوشت سالم مرغ دقت نکنید، ممکن است مرغی خریداری کنید که حتی بعد از پخت و علیرغم مرینیت با مواد مختلف باز هم بوی بدی بدهد یا طعم نامطلوبی داشته باشد. حتی در بعضی موارد، گوشت مرغ فاسد می تواند موجب مسمومیت فرد گردد.
از نکاتی که در هنگام خرید مرغ باید به آن توجه کنید این است که مرغ سالم و تازه، بوی طبیعی دارد و اگر فاسد باشد بویی مشابه بوی گوگرد می دهد. این بوی نامطبوع به خاطر اشباع و اجتماع باکتری های خطرناک روی پوست یا داخل بافت گوشت مرغ بوده و ممکن است به علت نگه داشتن مرغ در دمای بالا و نامناسب اتفاق افتاده باشد. یک علت دیگر هم بسته بندی نادرست و غیراصولی مرغ است.
علاوه بر این، لزج و لیز بودن سطح پوست مرغ ممکن است به خاطر رشد باکتری ها در لایه بیرونی مرغ باشد بعلاوه این موضوع نشان دهنده در هم شکستن بافت و پروتئین های موجود در مرغ است. پوست مرغ تازه بسته بندی شده یا مرغی که به صورت فله ای خریداری می کنید، باید یکدست، مرطوب، صاف، بدون تورم، شفاف و بدون خون مردگی باشد.
برای اطلاع از دیگر نشانه های مرغ سالم و روش های ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
4- روش های باز کردن یخ مرغ
اگر می خواهید همه چیز درباره مرغ بدانید باید روش های صحیح باز کردن سریع یخ مرغ را هم بلد باشید تا در مدت زمان کوتاهی غذای دلخواه تان را آماده کنید. باز کردن سریع یخ گوشت مرغ به نحو اصولی و صحیح برای حفظ سلامت و بافت گوشت و در نهایت سلامت شما بسیار مهم است.
روش های مختلفی برای دیفراست یا یخ زدایی از گوشت مرغ وجود دارد. بعلاوه اگر یخ زدایی سریع مرغ با نمک یا یخ زدایی مرغ در توستر را بلد باشید دیگر احتیاجی نیست ساعت ها برای دیفراست شدن یخ گوشت مرغ منتظر بمانید.
یا مثلا می دانستید نکته مهم در یخ زدایی مرغ با آب سرد این است که مرغ نباید مستقیما در آب باشد یا آب به بسته بندی یا پاکت آن نفوذ کند؟ در این روش حتما مرغ را باید در پاکت یا پلاستیکی بگذارید که هیچ درزی نداشته باشد و بعد در یک ظرف آب سرد بگذارید. هر نیم ساعت یک بار هم دوباره آبی که مرغ را در آن گذاشته اید، با آب سرد تازه، جایگزین کنید.
برای آموزش ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- ترفندهای گرفتن بوی زهم مرغ
از بین بردن بوی بد مرغ یکی از چالش های مهم برای خانم های خانه دار و علاقه مندان به آشپزی با گوشت مرغ است. زمانی که با ترفندهای مختلف برطرف بوی زهم مرغ از غذا آشنا باشید، قطعاً بوی زهم مرغ در غذا به هیچ عنوان اذیت نماینده نخواهد بود.
برای از بین بردن بوی بد مرغ روش های زیادی وجود دارد. شما می توانید با به کارگیری یکی از این روش ها از شر بوی بد مرغ در غذا خلاص شوید و غذاهای خوش عطر و خوش طعم تری را آماده کنید.
خواباندن مرغ قبل از پخت در آبلیمو، انواع ادویه، پیاز، سیر، زنجبیل، سرکه و بعلاوه اضافه کردن سبزیجات معطر مثل رزماری، گشنیز و در زمان پخت مرغ می تواند به از بین بردن بوی بد مرغ یاری زیادی کند.
بعلاوه اگر دستتان بعد درست کردن مرغ یا خرد کردن مرغ خام و پخته بو گرفته است، حتماً در پی روشی برای از بین بردن بوی نامطبوع مرغ از دست هایتان هستید. یک روش این است که برای از بین بردن بوی مرغ از دست ابتدا باید دستان را با استفاده از یک شوینده مناسب بشویید. سپس می توانید از یک روش مؤثر برای از بین بردن بوی مرغ از دست بهره ببرید.
در مقاله از غذا، دست و محیط می توانید با این ترفندها بیشتر آشنا شوید، روی لینک مطلب کلیک کنید.
6- روش های طعم دار کردن مرغ
طعم دار کردن مرغ یا مزه دار کردن آن، برترین روش برای گرفتن بوی نامطبوع مرغ در انواع غذا با مرغ است. برای ما ایرانی ها که ادویه ها و چاشنی ها نقش پررنگی در طعم دهی به غذاهایمان دارند، یاد گرفتن روش های مزه دار کردن مرغ، یکی از اصول آشپزی هایمان حساب می گردد.
برترین طعم دهنده های مرغ، بسته به سلیقه و نوع غذایی که می خواهید بپزید فرق دارد. می توانید مرغ را با ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل، پودر پاپریکا، زعفران دم نموده، آویشن، دارچین و انواع سبزیجات تازه یا خشک مثل پونه کوهی، نعناع، ریحان، آویشن، شوید، رزماری، برگ کرفس، جعفری و دیگر سبزیجات معطر دلخواه طعم دار کنید.
برای آموزش برای غذاهای مختلف مثل زرشک پلو، جوجه کباب، مرغ مکزیکی و … روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
7- انواع غذا با مرغ
حالا که از همه چیز درباره مرغ، مطلع شدید، بد نیست بدانید در فهرست انواع غذا با مرغ می توانید انواع غذاهای ایرانی و فرنگی با مرغ را پیدا کنید که هم مناسب مهمانی ها هستند و هم مناسب غذا برای شام یا غذا برای ناهار. حتی انواع مختلفی از پیش غذا با مرغ را هم می توانید با این ماده غذایی پرکاربرد و مفید تهیه کنید.
برای تهیه غذا با مرغ، بهتر است کمی تنوع به خرج بدهید و انواع غذا با فیله مرغ یا غذا با ران مرغ و سینه مرغ و غذا با مرغ و برنج را به دستور غذایی خود اضافه کنید. اگر می خواهید برای شام یا ناهار با مرغ، غذاهایی مثل خورش مرغ کاری، مرغ تندوری، پاچینی، زرشک پلو با مرغ، خورش مرغ ترش، کتلت مرغ و دیگر غذاهای خوشمزه و متنوع با مرغ درست کنید، روی لینک مقاله کلیک کنید.
8- انواع پیش غذا با مرغ
درست کردن انواع پیش غذا با مرغ برای ناهار و شام حسابی کارتان را راه می اندازد. اما چطور می توانیم یک پیش غذای تازه و خوشمزه با مرغ آماده کنیم؟ برترین پیش غذای ایرانی با مرغ چیست؟
برای مطالعه طرز تهیه چند مدل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
9- انواع خورش با مرغ
انواع خورشت با مرغ در دسته محبوب ترین خورش های ایرانی و فرنگی قرار دارند و برای افرادی که به هر علتی تمایلی به گوشت قرمز ندارند یک انتخاب هوشمندانه محسوب می شوند. تنوع خورشت های ایرانی که با مرغ تهیه می شوند، زیاد است و از همین رو برای علاقه مندان به غذا با مرغ همواره گزینه تازهی وجود دارد.
اما انواع خورشت با مرغ چطور تهیه می شوند؟ آیا می دانید راز خوشمزه شدن خورشت مرغ چیست؟ سریع ترین خورش با مرغ کدام است و برای تهیه یک خورش خوشمزه با گوشت مرغ برای مهمانی به چه مواد اولیه ای احتیاج داریم؟ برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
10- انواع غذا با مرغ و برنج
اگر عاشق طعم مرغ هستید و برای وعده ناهار نیز به خوردن برنج عادت نموده اید، قطعا هیچ انتخابی برای شما بهتر از ترکیب مرغ و برنج نیست. تنوع انواع غذا با مرغ و برنج آنقدر زیاد است که اگر هر روز هم همین ترکیب را برای ناهار انتخاب کنید، باز هم گزینه های تازهی پیش رویتان وجود دارد.
اما غذای تازه با مرغ و برنج چی درست کنم؟ غذای چند دقیقه ای با مرغ و برنج بلد هستید؟ اصلا غذا با مرغ و برنج چی درست کنم که خوشمزه و متفاوت باشه؟ برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
11- انواع جوجه کباب
جوجه کباب یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی و بین المللی با گوشت مرغ است که معمولا با طعم های مختلف تهیه می گردد. بعضی جوجه کباب را به صورت زعفرانی درست می نمایند و بعضی دیگر با انواع سس و سبزیجات و ادویه های مختلف آن را مزه دار می نمایند.
تنوع طعم های جوجه کباب بسیار زیاد است و شما می توانید برترین مایه و مواد مرینیت جوجه کباب را دقیقا طبق سلیقه و ذائقه خودتان آماده کنید.
برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
12- برترین ترکیب ادویه برای مرغ
برترین ترکیب ادویه مرغ از اون ترفندهای آشپزیه که اغراق نیست بگیم همه دنبالشن. مرغ یکی از پر کاربردترین گوشت هایی ست که در آشپزی ایرانی و بین المللی حسابی پر طرفداره. اما واقعیت اینه که مرغ در طرز تهیه انواع غذا با مرغ به تنهایی طعم خاصی نداره و همه لذت و عطر و طعمش به ادویه هایی برمی گرده که باهاش ترکیب می شه. اگه می خواید یه مرغ مجلسی، طعم دار و خوش عطر درست کنید، باید ادویه ها رو خوب بشناسید و به مقدار بهره ببرید.
وقتی پای برترین ترکیب ادویه مرغ به میون میاد، خوبه بدونید مرغ وقتی تازه و بدون ادویه ست، طعم خاصی نداره و حتی ممکنه بوی زهم ناخوشایندی هم بده که همه رو اذیت کنه. اما ادویه ها مثل یه جادوگر عمل می کنن؛ هم طعم مرغ رو فوق العاده می کنن، هم بوی بدش رو کامل از بین می برن. به همین علت انتخاب ترکیب ادویه مناسب برای مرغ اهمیت بالایی داره؛ چون می تونه یه خوراک معمولی رو به یک غذای با شکوه و مجلسی تبدیل کنه که همه از خوردنش لذت می برن. پس اگه می خواید همواره یه مرغ خوش طعم و خوش بو داشته باشید، هیچوقت ترکیب ادویه مخصوص مرغ رو دست کم نگیرید!
برای مطالعه برای پخت غذاهای مختلف با مرغ روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
سوالات متداول درباره گوشت مرغ
چطور بوی بد مرغ را بگیریم؟
خواباندن مرغ قبل از پخت در آبلیمو، انواع ادویه، پیاز، سیر، زنجبیل، سرکه و بعلاوه اضافه کردن سبزیجات معطر مثل رزماری، گشنیز و در زمان پخت مرغ می تواند به از بین بردن بوی بد مرغ یاری زیادی کند.
غذا با مرغ چی بپزم؟
غذاهایی مثل خورش مرغ کاری، مرغ تندوری، پاچینی، زرشک پلو با مرغ، کتلت مرغ، انواع غذا با مرغ و برنج، انواع پیش غذا با مرغ و انواع خورش با مرغ از جمله غذاهایی است که می توانید با مرغ درست کنید
برترین وزن استاندارد مرغ چقدر است؟
وزن بین 1/200 تا 1/800 کیلوگرم، برترین وزن مرغ برای انتخاب است. مرغ سایز نیز با وزن بین 1600 تا 2 کیلوگرم، جزو مرغ های بسیار مناسب برای پخت و پز است.